Hava Durumu

Tersanelerde ölümler bitmiyor...Bu kaçıncı kaza..!

HASARI İNCELEMESİNDE FECİ KAZA

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2024 20:34
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2024 20:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bolge.com.tr
Tersanelerde ölümler bitmiyor...Bu kaçıncı kaza..!

Yalova'nın Altınova ilçesinde bulunan Hatsan Tersanesi'nde yaşanan iş kazasında müdür ağır yaralanırken tersanenin gemi başmühendisi Özkan Kara ise hayatını kaybetti.

HASARI İNCELEMESİNDE FECİ KAZA

Dün bölgemizde yaşanan fırtınada Altınova Tersaneler Bölgesi'nde faaliyet gösteren Hatsan Tersanesi'nde fırtınanın yaptığı hasarı incelemek isteyen Tersane Müdürü Alper Akalın ve Başmühendis Özkan Kara, konteyner ve forklift arasında kaldı.

2 yaralı, bölgeye sevk edilen 112 acil sağlık ekipleri tarafından Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Başmühendis Özkan Kara, hastanede hayatını kaybetti, yaralı olan müdürün sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi

Alınan ilk bilgilere göre Yalova Altınova İlçesi Tersaneler Bölgesinde bulunan HATSAN isimli tersanede dün gece iş kazası meydana geldi.

Görgü tanıklarının ilk ifadelerine göre dün gece saatlerinde HATSAN Tersanesindeki liman bölgesinde bulunan içine malzemelerin koyulduğu üst üste dizilmiş konteyner, dalga ve rüzgârın da etkisi ile devrildi.

 Tersanede Müdür olan Alper Akalın ve müdür ve başmühendis Özkan Kara, çalışma bölgesinde bulunurken devrilen konteynerin altında kaldılar.

Olay yerine kurtarma ve sağlık ekipleri sevk edilirken konteyner altında kalan Alper Akalın ve Özkan Kara yaralı olarak Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını başmühendis Özkan Kara hayatını kaybederken, tersane müdürü Alper Akalın'in ise bacakları kırıldı. Akalın’ın ise sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Hayatını kaybeden Özkan Kara bugün memleketi Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde kılınan öğle namazından sonra defnedildi.

Yetkililerin ihmalleri nedeniyle meydana geldiği iddia edilen kaza, soruşturma başlatılmasını bekliyor. Bu acı olay, şirket için kaçıncı can kaybı olduğu konusunda endişelere yol açıyor. Özkan Kara’nın vefatı, sevenleri ve ailesini derin bir üzüntüye boğdu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.