Yaz aylarının getirdiği sıcaklık artışı daha hafif öğünlerin tercih edilmesine neden oluyor. Serinletici, hafif bir öğün ve keyifli bir lezzet arayışında olanlar için olgunlaşan karpuzların tadına beyaz peynir eşlik ediyor.
Haber Giriş Tarihi: 12.07.2024 19:05
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2024 19:05
Kaynak:
IGF
İSTANBUL (İGFA) - Türkiye’de üretilen ve süt endüstrisi tarafından kullanılan çiğ sütün yaklaşık yüzde 50’si peynir üretiminde değerlendiriliyor. Peynir, Türkiye’deki neredeyse her kahvaltı sofrasının vazgeçilmez unsuru. Yaz aylarında sıcakların artması ve karpuzların olgunlaşması birlikte beyaz peynirin cazibesi daha da artıyor.
Sağlıklı beslenerek, bağışıklık sistemini korumanın her dönemde her önemli olduğunu dile getiren uzmanlar günlük öğünlerde süt ve süt ürünlerine mutlaka yer verilmesini tavsiye ediyor.
PEYNİR TÜKETME SIKLIĞI ARTIYOR
“Karpuz-beyaz peynir ikilisinin, Türk insanının yeme alışkanlıkları içerisinde önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen sektör temsilcilerinden Murat Keleş, karpuzun tüketiminin beyaz peynire olan ilgiyi de arttırdığını söyledi. "Bu süreçte peynirin tüketilme zamanı genişliyor" diyen Keleş, "Genelde sabah kahvaltıda tercih edilen beyaz peynir, karpuzla birlikte öğlen, akşam ya da ara öğün niyetine, günün tamamına yayılan bir esneklikle tüketilmeye başlanıyor. Çeşitliğinin artması ve damak tadına göre peynir kategorisinde farklı ürünler tercih ediliyor. Karpuzda su oranıyla birlikte şeker oranını da yüksek. Protein yüklü beyaz peynirin, yüksek şekerli karpuzla birlikte dengeleyici bir birliktelik oluşturuyor" diye konuştu.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Yazın ayrılmaz ikilisi: Karpuz-peynir
Yaz aylarının getirdiği sıcaklık artışı daha hafif öğünlerin tercih edilmesine neden oluyor. Serinletici, hafif bir öğün ve keyifli bir lezzet arayışında olanlar için olgunlaşan karpuzların tadına beyaz peynir eşlik ediyor.
İSTANBUL (İGFA) - Türkiye’de üretilen ve süt endüstrisi tarafından kullanılan çiğ sütün yaklaşık yüzde 50’si peynir üretiminde değerlendiriliyor. Peynir, Türkiye’deki neredeyse her kahvaltı sofrasının vazgeçilmez unsuru. Yaz aylarında sıcakların artması ve karpuzların olgunlaşması birlikte beyaz peynirin cazibesi daha da artıyor.
Sağlıklı beslenerek, bağışıklık sistemini korumanın her dönemde her önemli olduğunu dile getiren uzmanlar günlük öğünlerde süt ve süt ürünlerine mutlaka yer verilmesini tavsiye ediyor.
PEYNİR TÜKETME SIKLIĞI ARTIYOR
“Karpuz-beyaz peynir ikilisinin, Türk insanının yeme alışkanlıkları içerisinde önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen sektör temsilcilerinden Murat Keleş, karpuzun tüketiminin beyaz peynire olan ilgiyi de arttırdığını söyledi. "Bu süreçte peynirin tüketilme zamanı genişliyor" diyen Keleş, "Genelde sabah kahvaltıda tercih edilen beyaz peynir, karpuzla birlikte öğlen, akşam ya da ara öğün niyetine, günün tamamına yayılan bir esneklikle tüketilmeye başlanıyor. Çeşitliğinin artması ve damak tadına göre peynir kategorisinde farklı ürünler tercih ediliyor. Karpuzda su oranıyla birlikte şeker oranını da yüksek. Protein yüklü beyaz peynirin, yüksek şekerli karpuzla birlikte dengeleyici bir birliktelik oluşturuyor" diye konuştu.
Kaynak: IGF
En Çok Okunan Haberler
Katil itiraf etti
Orhangazi Üreğil Mahallesi'nde balta ile öldürülen 25 yaşındaki Mustafa Karaman, toprağa verildi. Cinayet zanlısı H.E., jandarma tarafından iki gün sonra yakalanarak tutuklandı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma sürüyor.
BALTA ile ÖLDÜRDÜ
Orhangazi Üreğil Mahallesi'nde 25 yaşındaki Mustafa Karaman balta ile öldürüldü. Babası tarafından cesedi bulunan Mustafa'nın katili H.E., jandarmanın operasyonu ile 2 gün sonra yakalandı. Mustafa Karaman, Orhangazi'de toprağa verildi.
17 yaşındaki sahte polis tutuklandı
Yalova'da, polis kılığına girerek Iraklı bir şahsın 1 milyon lira değerindeki altın ve gümüşü ile 1.600 dolarını çalan 17 yaşındaki A.B.B. yakalandı ve tutuklandı. Şüpheli, jandarma ekiplerinin çalışmasıyla Termal ilçesinde yakalandı.
Yeni atamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararıyla Yalova'da 2 vali yardımcısı ve 2 kaymakamın görev yeri değişti. Yeni atamalar: Ekrem Çalık, Osman Sarı vali yardımcısı; Abdulkadir Şahin, Erinç Demir kaymakam olarak atandı.
Jandarma yakaladı
Yalova'da S.D.G., sosyal medyada yatırım vaadiyle 4.530.000 TL dolandırıldı. Şüpheliler Y.Ö., E.A., E.G., H.C.P. tutuklandı. M.K. ve A.B.T. adli kontrolle serbest. Dolandırıcılık üzerine soruşturma sürüyor.
Dolandırıcılar Yalova'ya dadandı
Yalova'nın Kabaklı Köyü'nde yaşayan S.D.G. adlı bir vatandaş, sosyal medyada dolandırıldığını iddia ederek suç duyurusunda bulundu. Jandarma, 4.530.000 TL'lik dolandırıcılıkla bağlantılı 6 şüpheliyi belirledi ve 4'ü tutuklandı, 2'si adli kontrolle serbest.