Tatil öncesi ve sonrası takviye gıda kullanılmalı mı?
Tatil öncesi ve sonrası takviye gıda kullanılmalı mı?
Yaz mevsiminin vücudumuzu güçlendirmek ve yenilemek için önemli fırsat olduğunu belirten Orzaks İlaç Medikal Müdürü Dr. Feyza Özdemir, tatil öncesi ve sonrasında takviye gıda kullanımının önemine dikkat çekti.
Haber Giriş Tarihi: 25.07.2024 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2024 12:05
Kaynak:
IGF
İSTANBUL (İGFA) - Sağlıklı ve huzurlu bir şekilde geçen bir yaz döneminin ardından kışa hazırlık yapmanın önemine değinen Orzaks İlaç Medikal Müdürü Dr. Feyza Özdemir, yaz mevsiminin hem vücudumuzu yenilemek hem de önümüzdeki kışa hazırlayarak desteklemek için önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.
Rutinlerin dışına çıkılmasının fiziksel aktivite artışı ya da güneşe fazla maruz kalma gibi durumlara neden olduğunu belirten Dr. Feyza Özdemir, “Sonuçta vücudumuzun ihtiyaçlarını doğru tespit ederek önlem almakta büyük yararlar bulunuyor. Yaz döneminde değişen koşullarla birlikte artan ihtiyaçların karşılanması veya sağlık hedeflerinin yakalanmasında gıda takviyelerinin rolü yadsınamaz. Özellikle D vitamini, magnezyum ve antioksidanlar gibi kritik besin takviyelerinin yaz aylarında alınmasının, vücudun normal fonksiyonlarının desteklenmesine yardımı büyüktür.” dedi.
Özellikle D vitamini düzeyine dikkat çeken Dr. Feyza Özdemir, güneş ışığına maruziyetle D vitamininin cildimizde doğal olarak sentezlendiğini belirterek, güneşten kaçınan, koruyucu giysiler giyen veya yoğun güneş koruyucu ürünler kullanan kişilerde ise eksikliğin görülebileceğini vurguladı.
“TAKVİYE GIDALAR TATİL SONRASINDA VÜCUT SİSTEMLERİNİN RUTİNE DÖNÜŞÜNÜ DESTEKLER”
Tatil sonrası dönemde vücudun toparlanması ve yenilenmesi için bazı takviyelerin destekleyici rolünün altını çizen Dr. Özdemir, “Probiyotikler, tatil sırasında değişen beslenme alışkanlıkları ve seyahat stresinin sindirim sistemi üzerindeki olumsuz etkilerini dengelemeye yardımcı olur. Yapılan çalışmalar, probiyotiklerin bağırsakların normal fonksiyonunu desteklediğini göstermektedir.” değerlendirmesinde bulundu.
Dr. Özdemir, antioksidanlar, vücudun serbest radikallerin neden olduğu oksidatif strese karşı korunmasına yardımcı olarak, özellikle yaz aylarında güneş ışınlarına maruz kalma nedeniyle daha da önem kazandığını belirterek, "Ultraviyole (UV) ışınları, ciltte oksidatif hasara yol açarak erken yaşlanma belirtileri ve cilt kanseri riskini artırabilir. Resveratrol, bu zararlı etkilerin azalmasına yardımcı olabilir. Ayrıca resveratrolün anti-inflamatuar özellikleri, güneş yanığı sonrası ciltteki iltihaplanmayı hafiflemesini destekleme özelliğine sahiptir. Sonuç olarak, yaz ayları ve tatil döneminde bilinçli takviye kullanımı hem vücudun normal fonksiyonlarının desteklenmesine hem de tatilin tadını doyasıya çıkarmaya yardımcı olacaktır" diye konuştu.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Tatil öncesi ve sonrası takviye gıda kullanılmalı mı?
Yaz mevsiminin vücudumuzu güçlendirmek ve yenilemek için önemli fırsat olduğunu belirten Orzaks İlaç Medikal Müdürü Dr. Feyza Özdemir, tatil öncesi ve sonrasında takviye gıda kullanımının önemine dikkat çekti.
İSTANBUL (İGFA) - Sağlıklı ve huzurlu bir şekilde geçen bir yaz döneminin ardından kışa hazırlık yapmanın önemine değinen Orzaks İlaç Medikal Müdürü Dr. Feyza Özdemir, yaz mevsiminin hem vücudumuzu yenilemek hem de önümüzdeki kışa hazırlayarak desteklemek için önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.
Rutinlerin dışına çıkılmasının fiziksel aktivite artışı ya da güneşe fazla maruz kalma gibi durumlara neden olduğunu belirten Dr. Feyza Özdemir, “Sonuçta vücudumuzun ihtiyaçlarını doğru tespit ederek önlem almakta büyük yararlar bulunuyor. Yaz döneminde değişen koşullarla birlikte artan ihtiyaçların karşılanması veya sağlık hedeflerinin yakalanmasında gıda takviyelerinin rolü yadsınamaz. Özellikle D vitamini, magnezyum ve antioksidanlar gibi kritik besin takviyelerinin yaz aylarında alınmasının, vücudun normal fonksiyonlarının desteklenmesine yardımı büyüktür.” dedi.
Özellikle D vitamini düzeyine dikkat çeken Dr. Feyza Özdemir, güneş ışığına maruziyetle D vitamininin cildimizde doğal olarak sentezlendiğini belirterek, güneşten kaçınan, koruyucu giysiler giyen veya yoğun güneş koruyucu ürünler kullanan kişilerde ise eksikliğin görülebileceğini vurguladı.
“TAKVİYE GIDALAR TATİL SONRASINDA VÜCUT SİSTEMLERİNİN RUTİNE DÖNÜŞÜNÜ DESTEKLER”
Tatil sonrası dönemde vücudun toparlanması ve yenilenmesi için bazı takviyelerin destekleyici rolünün altını çizen Dr. Özdemir, “Probiyotikler, tatil sırasında değişen beslenme alışkanlıkları ve seyahat stresinin sindirim sistemi üzerindeki olumsuz etkilerini dengelemeye yardımcı olur. Yapılan çalışmalar, probiyotiklerin bağırsakların normal fonksiyonunu desteklediğini göstermektedir.” değerlendirmesinde bulundu.
Dr. Özdemir, antioksidanlar, vücudun serbest radikallerin neden olduğu oksidatif strese karşı korunmasına yardımcı olarak, özellikle yaz aylarında güneş ışınlarına maruz kalma nedeniyle daha da önem kazandığını belirterek, "Ultraviyole (UV) ışınları, ciltte oksidatif hasara yol açarak erken yaşlanma belirtileri ve cilt kanseri riskini artırabilir. Resveratrol, bu zararlı etkilerin azalmasına yardımcı olabilir. Ayrıca resveratrolün anti-inflamatuar özellikleri, güneş yanığı sonrası ciltteki iltihaplanmayı hafiflemesini destekleme özelliğine sahiptir. Sonuç olarak, yaz ayları ve tatil döneminde bilinçli takviye kullanımı hem vücudun normal fonksiyonlarının desteklenmesine hem de tatilin tadını doyasıya çıkarmaya yardımcı olacaktır" diye konuştu.
Kaynak: IGF
En Çok Okunan Haberler
Uyanmadı, Camı Kırdılar
Bağcılar TEM yan yolda aracında uyuyakalan Yalovalı sürücü, tüm müdahalelere rağmen uyanmayınca itfaiye tarafından aracın camı kırılarak çıkarıldı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
ÇİFTLİKKÖY’DE TOPRAĞA VERİLECEKLER
Başakşehir’de meydana gelen zincirleme trafik kazasında hayatını kaybeden Yalçın ve Emel Tınaz çifti, geride tarifsiz bir acı bıraktı. Çiftlikköy’ün sevilen isimleri olan Tınaz ailesinin vefatı, Yalova’da derin bir üzüntüye yol açtı
“Fay var ama enerji yok”
Deprem bilimci Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Sözcü TV'de Marmara'daki deprem senaryolarını değerlendirdi. Üşümezsoy, Adalar Fayı'nın büyük bir deprem yaratacak yeterli enerjiye sahip olmadığını belirtti. Harita üzerinden riskli bölgeleri göstererek dikkat edilmesi gereken noktaların bilimsel verilerle ele alınması gerektiğini vurguladı.
iLK ETKİLENEN ÜNİVERSİTE OLDU
Yalova'da su kalitesi şüpheleri üzerine üniversitenin yemekhane hizmetlerinde değişikliğe gidildi. 8 Aralık 2025'ten itibaren öğle yemeklerinde kumanya verilecek, akşam yemekleri durdurulacak. Kuraklık nedeniyle şebeke suyu sağlık standartlarını karşılamıyor.
Öğle yemeği “kumanya” olacak, akşam yemeği durduruldu
Kuraklık nedeniyle su kalitesinin düşmesi üzerine üniversite, öğrenci ve personelin sağlığı için yemekhane düzenlemesine gitti.
Yalova Adliyesine İki Önemli Atama
HSK'nın 2 Aralık 2025'teki kura töreniyle Yalova Adliyesi'ne Batuhan Kandemir ve Gökhan Ulusoy atandı. Yeni atamalarla ağır ceza mahkemelerinin iş yükünün azaltılması ve adalet hizmetlerinin hızlandırılması hedefleniyor.