Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, kurban bayramında sıkça yapılan beslenme hatalarına değindi ve doğru beslenme önerilerini paylaştı.
Haber Giriş Tarihi: 18.06.2024 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2024 14:05
Kaynak:
IGF
İSTANBUL (İGFA) - Bayram gibi günlerin kişilerarası iletişimin yüksek olduğu ve çeşit çeşit yemeklerin yapıldığı günler olduğunu söyleyen uzmanlar, bu gibi günlerde özellikle kolesterol yüksekliği, hipertansiyon, diyabet ve mide hassasiyeti olan kişilerin beslenme konusunda daha dikkatli olmaları gerektiğini söylüyor.
Kurban bayramında sıkça yapılan beslenme hatalarına değinen Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, “Et, kesimden sonra serin bir ortamda en az 4-5 saat bekletilmeli ve en az 24 saat sonra tüketilmeli.” dedi. Yeterli miktarda su tüketilmesi gerektiğine de vurgu yapan Yiğit, sebze tüketiminin ihmal edilmemesi ve tatlı tüketiminde aşırıya kaçılmaması uyarısında bulundu.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, Kurban Bayramı’nın daha keyifli ve sağlıklı geçmesi için önerilerinde, “Unutmayın gazozdan, soğuk çaylardan, soğuk kahvelerden aldığınız su, vücudun ihtiyacını karşılamayacaktır. Ayrıca günlük en az 2 litre su tüketmek iştahınızı dengelemenize de yardımcı olacaktır.” dedi.
“Et, uygun bir lezzet kazanması, sertliğinin geçmesi ve mide-bağırsak sorunlarına yol açmaması için kesimden sonra serin bir ortamda en az 4-5 saat bekletilmeli ve en az 24 saat sonra tüketilmelidir.” diyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, etin bekletilirken poşet içinde tutulmaması gerektiği konusunda uyardı ve mümkünse geniş ve temiz bir kapta yan yana dizilerek soğumasının sağlanması gerektiğini söyledi.
Eğer et hemen tüketilecekse en azından kıyma olarak tercih edilmesi gerektiğini ifade eden Yiğit, “Kıyma ve iç organlar 1-2 gün, küçük parçalara ayrılmış etler ise en fazla 3-5 gün dolapta saklanabilir. Et derin dondurucuda -18 derecede 4-6 ay süre ile saklanabilir.” dedi.
"Eti ısı kaynağına çok yakın pişirmeyin, tabakta sebzelere yer verin" dyen Yiğit, şerbetli tatlıların her gün tüketilmemesini istedi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Bayramda bu beslenme hatalarını yapmayın!
Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, kurban bayramında sıkça yapılan beslenme hatalarına değindi ve doğru beslenme önerilerini paylaştı.
İSTANBUL (İGFA) - Bayram gibi günlerin kişilerarası iletişimin yüksek olduğu ve çeşit çeşit yemeklerin yapıldığı günler olduğunu söyleyen uzmanlar, bu gibi günlerde özellikle kolesterol yüksekliği, hipertansiyon, diyabet ve mide hassasiyeti olan kişilerin beslenme konusunda daha dikkatli olmaları gerektiğini söylüyor.
Kurban bayramında sıkça yapılan beslenme hatalarına değinen Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, “Et, kesimden sonra serin bir ortamda en az 4-5 saat bekletilmeli ve en az 24 saat sonra tüketilmeli.” dedi. Yeterli miktarda su tüketilmesi gerektiğine de vurgu yapan Yiğit, sebze tüketiminin ihmal edilmemesi ve tatlı tüketiminde aşırıya kaçılmaması uyarısında bulundu.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, Kurban Bayramı’nın daha keyifli ve sağlıklı geçmesi için önerilerinde, “Unutmayın gazozdan, soğuk çaylardan, soğuk kahvelerden aldığınız su, vücudun ihtiyacını karşılamayacaktır. Ayrıca günlük en az 2 litre su tüketmek iştahınızı dengelemenize de yardımcı olacaktır.” dedi.
“Et, uygun bir lezzet kazanması, sertliğinin geçmesi ve mide-bağırsak sorunlarına yol açmaması için kesimden sonra serin bir ortamda en az 4-5 saat bekletilmeli ve en az 24 saat sonra tüketilmelidir.” diyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, etin bekletilirken poşet içinde tutulmaması gerektiği konusunda uyardı ve mümkünse geniş ve temiz bir kapta yan yana dizilerek soğumasının sağlanması gerektiğini söyledi.
Eğer et hemen tüketilecekse en azından kıyma olarak tercih edilmesi gerektiğini ifade eden Yiğit, “Kıyma ve iç organlar 1-2 gün, küçük parçalara ayrılmış etler ise en fazla 3-5 gün dolapta saklanabilir. Et derin dondurucuda -18 derecede 4-6 ay süre ile saklanabilir.” dedi.
"Eti ısı kaynağına çok yakın pişirmeyin, tabakta sebzelere yer verin" dyen Yiğit, şerbetli tatlıların her gün tüketilmemesini istedi.
Kaynak: IGF
En Çok Okunan Haberler
BUGÜN BİRARAYA GELECEKLER
Yalova'da yapılması planlanan Çağlayan Barajı ve HES projesine TEMA ve yerel halk doğa ve çevreye zararları nedeniyle tepki gösteriyor. Projenin su ve enerji faydalarına karşın, orman ve tarım alanlarına vereceği zarar endişe yaratıyor.
Toplamakla bitmiyor
Yalova'da devre mülk dolandırıcılığında 13 kişi 20 milyon TL zarara uğratıldı. Eş zamanlı operasyonla 3 şüpheli yakalandı. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 2'si tutuklandı, 1'i adli kontrolle serbest.
Yalova'nın artık devre mülk dolandırıcıları meşhur oldu
Yalova'da devre mülk üzerinden dolandırıcılık iddiasıyla 20 milyon liralık vurgun yapan 3 kişi yakalandı. Yalova merkezli operasyonda şüphelilerden ikisi tutuklandı, biri adli kontrolle serbest bırakıldı. 13 kişi dolandırıldı.
Açılışa özel Fiatlar
51 yıllık deneyime sahip Yıldızlar Bosch, 10. şubesini Yalova'da açıyor. İlker Yıldız tarafından yönetilen mağaza, 15 Şubat'ta büyük bir açılışla hizmete girecek. Açılışa özel indirimler Yalovalıları bekliyor.
Yalova da uyuşturucu baskını
Yalova'da narkotik ekipleri, 11 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. 11 kişi gözaltına alındı, 7'si tutuklandı. Aramalarda sentetik uyuşturucu ve silah ele geçirildi. 4 zanlı adli kontrolle serbest bırakıldı.
Zehirleyemediler
Yalova'da narkotik ekiplerinin 11 adrese düzenlediği operasyonda 11 şüpheliden 7'si tutuklandı, 4'ü adli kontrolle serbest bırakıldı. Operasyonda uyuşturucu madde, hassas terazi ve tabanca ele geçirildi.