Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sakarya'da kaçak su kullanımlarına karşı denetim

Büyükşehir Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), su kaynaklarını korumak için başlattığı denetimlerde kaçak kullanım tespit edilen noktalara yasal işlem uygulamaya başladı. Sapanca ilçesinde gerçekleştirilen denetimlerde kaçak su kullandığı tespit edilen tesislere tutanak tutularak su kullanımı engellendi.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2024 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2024 16:21
Kaynak: IGF
Sakarya'da kaçak su kullanımlarına karşı denetim

SAKARYA (İGFA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), kaçak su kullanımına karşı başlattığı mücadele ile tespit ettiği işletmelere yasal işlem uygulamaya başladı. Şehrin su kaynaklarını korumak ve su maliyetlerini düşürmek için başlatılan çalışmalarda turistik tesisler tek tek incelendi.

SU ABONELİĞİ BULUNMAYAN İŞLETMELERE TUTANAK TUTULDU

İlk etapta Sapanca Gölü kıyısına 0-300 metre mesafede yer alan tesisler denetime tabii tutuldu. Denetimler esnasında yasal yollar ile su kullanan ve abonelikleri bulunan tesislere teşekkür edildi. Su aboneliği bulunmayan ve göl havzasını kendi musluğu gibi kullanan işletmelere ise tutanak tutuldu.

SU KAYNAKLARINI KORUMAK İÇİN ŞEHİR GENELİNDE DENETİMLER DEVAM EDECEK

Tutanak tutulan işletmelerin aynı zamanda kaçak kullanımını engellemek için suyu da kesildi. SASKİ’den yapılan açıklamada, “Şehrimizin su kaynaklarını korumaya, yasal olmayan kullanımların önüne geçmek için gereken çalışmaları sürdürmeye devam edeceğiz” denildi.

Kaynak: IGF

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.