Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen Kayseri Gastronomi Günleri’nde 1 ton sucuk dönerin, döner bıçağı ile keserek dağıtımını başlattı.
Haber Giriş Tarihi: 06.10.2024 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2024 15:22
Kaynak:
IGF
KAYSERİ (İGFA) - Gastronomi alanında büyük yankı uyandıran ve Türkiye’nin en büyük millet bahçelerinden Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde büyük bir coşku ve yoğun bir katılımla gerçekleşen Kayseri Gastronomi Günleri, ikinci günün de 1 ton sucuk dağıtımı ile vatandaşları karşıladı.
100 çadır ve standın hizmet verdiği Kayseri Gastronomi Günleri’nde vatandaşlar tarafından ilgiyle beklenen sucuk döneri sıcak sıcak dağıtan Başkan Büyükkılıç, vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.
Sucuk döner dağıtımında sponsor ve katılım sağlayan herkese teşekkürlerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Kayseri’mizin insanlarını seviyoruz. Sizlere hizmet etmeyi ibadet biliyoruz. Kayseri denilince akla ne gelir? Kayseri denilince akla sucuk gelir. Bu defa inovatif bir çalışmayla dedik ki dönerini yapalım. Bundan sonra herhalde sucuk döner evleri açılacak. Durum onu gösteriyor” ifadelerinde kullandı.
Uluslararası ödüllü Şef Yunus Emre Akkor da Kayseri sucuğunu tadarak, Kayseri sucuğunu özel ve ayrıcalıklı kılan unsurları ifade etti ve Kayseri sucuğunu tanıttı. Öte yandan Başkan Büyükkılıç, pastırma doğradı, Erkilet bölgesinin ünlü kedi bacağı isimli cevizli pekmez sucuğu yapımına eşlik ederek Kayseri Gastronomi Günleri’nde düzenlenen yemek atölyesi ile sempozyuma da katıldı. Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin lezzetlerini ve değerlerini tek tek anarak tanıtımını yaptı.
Ünlü şeflerin de yer aldığı etkinlikler, yarışmalar, çocuk etkinlikleri, gastroşovlar ve konserler gibi pek çok aktivite ile devam ediyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Kayseri Gastronomi Günleri sucuk dönerle başladı
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen Kayseri Gastronomi Günleri’nde 1 ton sucuk dönerin, döner bıçağı ile keserek dağıtımını başlattı.
KAYSERİ (İGFA) - Gastronomi alanında büyük yankı uyandıran ve Türkiye’nin en büyük millet bahçelerinden Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde büyük bir coşku ve yoğun bir katılımla gerçekleşen Kayseri Gastronomi Günleri, ikinci günün de 1 ton sucuk dağıtımı ile vatandaşları karşıladı.
100 çadır ve standın hizmet verdiği Kayseri Gastronomi Günleri’nde vatandaşlar tarafından ilgiyle beklenen sucuk döneri sıcak sıcak dağıtan Başkan Büyükkılıç, vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.
Sucuk döner dağıtımında sponsor ve katılım sağlayan herkese teşekkürlerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Kayseri’mizin insanlarını seviyoruz. Sizlere hizmet etmeyi ibadet biliyoruz. Kayseri denilince akla ne gelir? Kayseri denilince akla sucuk gelir. Bu defa inovatif bir çalışmayla dedik ki dönerini yapalım. Bundan sonra herhalde sucuk döner evleri açılacak. Durum onu gösteriyor” ifadelerinde kullandı.
Uluslararası ödüllü Şef Yunus Emre Akkor da Kayseri sucuğunu tadarak, Kayseri sucuğunu özel ve ayrıcalıklı kılan unsurları ifade etti ve Kayseri sucuğunu tanıttı. Öte yandan Başkan Büyükkılıç, pastırma doğradı, Erkilet bölgesinin ünlü kedi bacağı isimli cevizli pekmez sucuğu yapımına eşlik ederek Kayseri Gastronomi Günleri’nde düzenlenen yemek atölyesi ile sempozyuma da katıldı. Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin lezzetlerini ve değerlerini tek tek anarak tanıtımını yaptı.
Ünlü şeflerin de yer aldığı etkinlikler, yarışmalar, çocuk etkinlikleri, gastroşovlar ve konserler gibi pek çok aktivite ile devam ediyor.
Kaynak: IGF
En Çok Okunan Haberler
“Fay var ama enerji yok”
Deprem bilimci Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Sözcü TV'de Marmara'daki deprem senaryolarını değerlendirdi. Üşümezsoy, Adalar Fayı'nın büyük bir deprem yaratacak yeterli enerjiye sahip olmadığını belirtti. Harita üzerinden riskli bölgeleri göstererek dikkat edilmesi gereken noktaların bilimsel verilerle ele alınması gerektiğini vurguladı.
iLK ETKİLENEN ÜNİVERSİTE OLDU
Yalova'da su kalitesi şüpheleri üzerine üniversitenin yemekhane hizmetlerinde değişikliğe gidildi. 8 Aralık 2025'ten itibaren öğle yemeklerinde kumanya verilecek, akşam yemekleri durdurulacak. Kuraklık nedeniyle şebeke suyu sağlık standartlarını karşılamıyor.
Öğle yemeği “kumanya” olacak, akşam yemeği durduruldu
Kuraklık nedeniyle su kalitesinin düşmesi üzerine üniversite, öğrenci ve personelin sağlığı için yemekhane düzenlemesine gitti.
Yalova Adliyesine İki Önemli Atama
HSK'nın 2 Aralık 2025'teki kura töreniyle Yalova Adliyesi'ne Batuhan Kandemir ve Gökhan Ulusoy atandı. Yeni atamalarla ağır ceza mahkemelerinin iş yükünün azaltılması ve adalet hizmetlerinin hızlandırılması hedefleniyor.
Dijital Para Operasyonu
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, PAYCO Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş. hakkında dört ilde operasyon düzenledi. Yalova'da örgüt bağlantılı para trafiği tespit edildi. Yasadışı bahis ve dolandırıcılık suçlarından soruşturma sürüyor. PAYCO'ya el konuldu.
Her Taşın Altından Yalova Çıkıyor
PAYCO A.Ş. ve yetkilileri hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma çerçevesinde Yalova dahil 4 ilde operasyon yapıldı. Yasadışı para aklama zincirinin Yalova'ya uzandığı, bazı şirketler ve bireylerin soruşturmaya dahil olduğu bildirildi.