Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İktidar değişiyor mu ?

Sosyal medyada Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca ve meclis üyesi Sinan Aydın'ın AK Parti'ye geçeceği iddiaları üzerine CHP, ikiliyi kesin ihraç talebiyle disipline sevk etti. CHP'de yapılan incelemeler sonucu partiden kopma gerekçesi açıklanmadı.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2025 19:39
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2025 19:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bolge.com.tr
İktidar değişiyor mu ?

Son günlerde sosyal medyada “bazı CHP’li belediye başkanları e meclis üyelerinin partisinden ayrılacağı” haberleri dolaşırken haber CHP Yalova İl Başkanından geldi.

Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca ve meclis üyesi Sinan Aydın, AK Parti'ye geçeceği iddiaları nedeniyle CHP tarafından kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

Sosyal medyada Yalova’da bazı ilçe ve belde belediye başkanlarının partilerinden ayrılarak AK Partiye geçeceği iddiaları dolaşınca 16 Haziranda Yerel Yönetimler Biriminden bir milletvekilin konu ile ilgili incelemelerde bulundu.

Altınova belediye Başkanı Yasemin Fazlaca konu ile ilgili henüz bir açıklama yapmazken, CHP İl Başkanı Doğancı, konuyla ilgili gelişmeleri kamuoyuna duyurdu.

GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ….

AK Parti'ye geçeceği iddiaları bir süredir kamuoyunda konuşulan Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca ve meclis üyesi Sinan Aydın, kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

CHP İl Başkanı Erdem Doğancı, “Altınova ilçesinde kamuoyunda yer alan haberlerden dolayı 16 Haziranda Yerel Yönetimler Biriminden ilgili milletvekilinin Yalova'ya gelerek inceleme ve temaslarda bulundu.

Milletvekilinin gözlem ve tespitlerinden oluşan raporun genel merkeze iletilmesinin ardından konunun, 23 Haziran'da gerçekleştirilen CHP MYK toplantısında gündeme alındı. Parti disiplinini zedeleyen eylemleri nedeniyle Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca ve Belediye Meclis Üyesi Sinan Aydın'ın kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kurulu'na sevkine oy birliğiyle karar verildi. CHP Merkez Yönetim Kurulu'muzun aldığı karar, gelişen disiplin süreci ve diğer gelişmelerle ilgili olarak sürecin takipçisi olacağız ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz “dedi.

NEDEN…

Yalova ilinin tek kadın belediye başkanı olan Fazlaca ve belediye meclis üyesi Sinan Aydın’ın partisinden kopmasına sebebin ne olduğu açıklanmazken Altınova belediyesi meclisinde an itibarı ile 5 CHP,4 AK Partiden olmak üzere toplam 9 meclis üyesi bulunuyor. Eğer belediye meclis üyesi ve belediye başkanı AK Partiye geçerse Altınova da iktidar AK Partiye geçmiş olacak.

Yasemin Fazlaca Kimdir?

Yasemin Fazlaca 1979 yılında Kastamonu’nun Cide ilçesinde dünyaya geldi. Fazlaca, İşletme bölümü mezunudur. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı Yalova Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu ve Yalova Girişimci Kadınlar Derneği üyesidir. İnşaat ve otomotiv sektöründe çalışmaları bulunmaktadır.

2010 yılında mali müşavirlik unvanı alan Fazlaca, evli ve iki çocuk annesidir.

Yasemin Fazlaca, 31 Mart 2019’da gerçekleşecek olan yerel seçimlerde CHP’nin Yalova’ya bağlı Altınova ilçesi Belediye Başkan Adayı oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.