Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fiat aynı...gramaj düştü

Ekmek aslanın midesinde

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2024 08:45
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2024 08:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bolge.com.tr
Fiat aynı...gramaj düştü

Aylar önce alınan karar şimdi uygulamaya başlanarak Yalova’da ekmeğe gizli zam geldi.Daha önce, 250 gramlık ekmeğin 10 TL’den satıldığı Yalova’da, artık 200 gramlık ekmek 10 TL’den satılacak.

Geçtiğimiz aylarda toplanan Yalova Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği komisyonu, ekmek fiyatının sabit kalmasına ancak gramajının 250 gramdan 200 grama indirilmesine karar vermişti. Alınan bu karar, fırıncılar tarafından bugüne kadar uygulanmamıştı. Ancak, bugün itibarıyla fırınlar bu kararı hayata geçirmeye başladı ve yeni gramaj ile ekmek satışı yapmaya başladı.

Bu zam halktan tepki gelmesin diye Fiat sabit tutularak gramajla oynadılar diyen vatandaşlar ise,” Neyin maliyeti artıda zamlar devam ediyor.

Enerji, doğalgaz ve motorin neredeyse 1 yıldır aynı Fiat. İşçilik ise yılbaşından bu yana zam gelmedi. Allah fakir fukaraya da yardım etsin.

Şuan Yalova’nın çoğu belediyesi CHP’li. Halk ekmeği kurarak temel gıdanın eve rahat girmesi sağlanmalı.

Büyük şehirlerdeki Halk ekmek sayesinde fakir fukara ucuz ekmek alabiliyor. Bursa’da yeni yapılan zamla halk ekmekte yeni fiyatlara göre; 7.5 TL’den satılan 400 gramlık normal ekmeğin fiyatı 12.5 TL oldu.

Bazı artışlar olabilir ama bu bir ekmeğe %25 zam olarak yansıtılmamalı. Yalova’da iş yapamadığımızdan, zarar ettik diye dükkân kapattık diyen fırıncı esnafı yok. Sadece ekmek üretmiyor. Hepsi kar oranı yüksek yan ürünlerde üretiyor ”dediler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.