Antalya’nın Kumluca Belediyesi ile Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası'nın (KUTSO) Coğrafi İşaret Çalışmaları İş birliği ve İyi niyet Protokolü kapsamında çalışmaları yürütülen Kumluca Belediyesi’nin başvuru sahibi KUTSO'nun denetim kurulunda yer aldığı Kumluca’da yöresel bir et yemeği olan “Topak Kızartma” coğrafi işaretli ürünü olarak tescillendi.
Haber Giriş Tarihi: 02.08.2024 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2024 12:42
Kaynak:
IGF
Mehmet ŞENTÜRK / ANTALYA (İGFA) - KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Özen yaptığı açıklamada, “Kumluca’nın yöresel bir lezzeti olan, kemikli keçi etinden yapılan topak kızartma için coğrafi işaret tescil çalışmaları sonuçlandı.
Antalya’nın 18. Coğrafi işaretli ürünü olarak “Topak Kızartma” tescillendi. Sahip olduğumuz bu değer kültürel mirasımızın korunmasına ve gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlayacak. Ayrıca bölgenin tanıtımı açısından da büyük bir fırsat ortaya çıktı” dedi.
Topak Kızartma yemeği kemikli et ile yöreye özgü baharatların birleşmesi ile ortaya çıkan bir lezzet. Bu özel lezzet Kumluca’da özel günlerde ikram olarak tercih edilen bir yemek olarak biliniyor. Etlerin kızartılmasıyla ve sonrasında salça ile karıştırılması ve baharatlar eklenerek ortaya çıkıyor. Bu tescil ile Kumluca’nın yemeği olan “Topak Kızartma” gastronomi alanında Kumluca’daki ilk coğrafi işaretli ürün oldu. Coğrafi işaret sayesinde hem üreticiler hem de tüketiciler desteklenmiş oluyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
'Topak Kızartma' Antalya’nın tescillisi oldu
Antalya’nın Kumluca Belediyesi ile Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası'nın (KUTSO) Coğrafi İşaret Çalışmaları İş birliği ve İyi niyet Protokolü kapsamında çalışmaları yürütülen Kumluca Belediyesi’nin başvuru sahibi KUTSO'nun denetim kurulunda yer aldığı Kumluca’da yöresel bir et yemeği olan “Topak Kızartma” coğrafi işaretli ürünü olarak tescillendi.
Mehmet ŞENTÜRK / ANTALYA (İGFA) - KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Özen yaptığı açıklamada, “Kumluca’nın yöresel bir lezzeti olan, kemikli keçi etinden yapılan topak kızartma için coğrafi işaret tescil çalışmaları sonuçlandı.
Antalya’nın 18. Coğrafi işaretli ürünü olarak “Topak Kızartma” tescillendi. Sahip olduğumuz bu değer kültürel mirasımızın korunmasına ve gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlayacak. Ayrıca bölgenin tanıtımı açısından da büyük bir fırsat ortaya çıktı” dedi.
Topak Kızartma yemeği kemikli et ile yöreye özgü baharatların birleşmesi ile ortaya çıkan bir lezzet. Bu özel lezzet Kumluca’da özel günlerde ikram olarak tercih edilen bir yemek olarak biliniyor. Etlerin kızartılmasıyla ve sonrasında salça ile karıştırılması ve baharatlar eklenerek ortaya çıkıyor. Bu tescil ile Kumluca’nın yemeği olan “Topak Kızartma” gastronomi alanında Kumluca’daki ilk coğrafi işaretli ürün oldu. Coğrafi işaret sayesinde hem üreticiler hem de tüketiciler desteklenmiş oluyor.
Kaynak: IGF
En Çok Okunan Haberler
Kim suçlu ?
Yalova'da baraj seviyelerinin düşmesiyle başlayan su kesintileri geniş tepki çekti. AK Parti eski İl Başkanı Bağatar, su projeleri eksikliğini eleştirirken, AK Parti teşkilatı su krizinde belediyeyi hedef aldı. "Suyumuza sahip çıkamadınız" denildi.
DİP SESLER ÖZEL TEKNİKLERLE TEMİZLENDİ
Ünlü şarkıcı Güllü'nün ölümüyle ilgili soruşturmada kızı Tuğyan Ülkem Gülter ve arkadaşının gözaltına alındığı, TÜBİTAK'ın ses kayıtları incelemesi sonrası Güllü'nün pencereden itilerek öldürüldüğü ortaya çıktı. Şüpheliler yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandı.
Kırım Ahali Cumhuriyeti’nin 108. Yılı Yalova Üniversitesi’nde Anıldı
Kırım Ahali Cumhuriyeti'nin 108. yılı, Yalova Üniversitesi'nde anıldı. Programda, Kırım Ahali Cumhuriyeti'nin tarihsel önemi vurgulanarak, döneminin öncü anayasası ve demokratik seçimler hakkında bilgi verildi. Etkinliklerde tarihsel belgeler sunuldu.
Uyanmadı, Camı Kırdılar
Bağcılar TEM yan yolda aracında uyuyakalan Yalovalı sürücü, tüm müdahalelere rağmen uyanmayınca itfaiye tarafından aracın camı kırılarak çıkarıldı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
ÇİFTLİKKÖY’DE TOPRAĞA VERİLECEKLER
Başakşehir’de meydana gelen zincirleme trafik kazasında hayatını kaybeden Yalçın ve Emel Tınaz çifti, geride tarifsiz bir acı bıraktı. Çiftlikköy’ün sevilen isimleri olan Tınaz ailesinin vefatı, Yalova’da derin bir üzüntüye yol açtı
“Fay var ama enerji yok”
Deprem bilimci Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Sözcü TV'de Marmara'daki deprem senaryolarını değerlendirdi. Üşümezsoy, Adalar Fayı'nın büyük bir deprem yaratacak yeterli enerjiye sahip olmadığını belirtti. Harita üzerinden riskli bölgeleri göstererek dikkat edilmesi gereken noktaların bilimsel verilerle ele alınması gerektiğini vurguladı.