Türkiye’de tarımın ve buğday üretiminin sürdürülebilirliği ve gelişmesi için yıllardır önemli projeleri hayata geçiren ETi, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından “Özel Sektör Tarımsal Araştırmacı Kuruluşu” tescil belgesi aldı.
Haber Giriş Tarihi: 12.08.2024 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2024 14:22
Kaynak:
IGF
İSTANBUL (İGFA) - Tarımsal sürdürülebilirliğe katkıda bulunmak adına 350 bin dekar alana ulaşan ETi, bu alandaki çalışmalarını yeni açılımlarla geliştirmeye devam ediyor.
Bünyesindeki tarımsal üretim geliştirme ekibiyle 10 yıldır Ar-Ge ıslah süreçleri yürüten, bu süreçlerde de buğday ve yulaf tohum ıslahı ile üstün kalite değerlerine uygun tohum geliştirme çalışmaları yapan ETi, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen “Özel Sektör Tarımsal Araştırma Kuruluş” yetkisini almaya hak kazandı. İnovasyona verdiği önemle tarımsal araştırma enstitüleri, bilimsel kuruluşlar ve üniversitelerle birlikte yıllardır ıslah projeleri yürüten ETi, Özel Sektör Tarımsal Araştırma Kuruluşu yetkisiyle devlet kurumları ve TÜBİTAK projelerinde ayrıcalıklı tohum tescil süreçlerine dahil olabilecek. Tohum üretimlerinde yüksek kademeli tohum tedariki sağlama hakkı da elde eden ETİ bu sayede tescil süreçlerini hızlandırabilecek.
ETİ, KARADUMAN VE RAMİSBEY BUĞDAYLARINI SÖZLEŞMELİ ÜRETİMDE KULLANMAYA HAZIRLANIYOR
Daha önce “Bisküvilik Buğday Islahı” projesi kapsamında Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (GKTAEM) ile birlikte geliştirilerek tescil ettirilen Karaduman ve Ramisbey buğdaylarının bu yıl sözleşmeli çiftçileriyle hasatlarını gerçekleştiren ETi, bu buğday çeşitlerinin üretim sürecine dahil olması için de çalışmalara başladı.
ETi Türkiye CEO’su Ercan Öz, “Tarımsal ve hayvansal girdilere dayalı bir şirket olarak, ihtiyaç duyduğumuz girdilerin yüksek kaliteli ve sürdürülebilir olmasını çok önemsiyoruz. Bu amaçla yıllardır tarım ekosistemimizi geliştirmek için çalışıyoruz. ‘Özel Sektör Tarımsal Araştırma Kuruluşu’ yetkisi almamız, bize ve sözleşmeli tarım yaptığımız çiftçilere en iyi kalitede buğday ve yulafı geliştirmek ve üretebilmek için değerli fırsatlar sunacak” dedi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
ETi yeni tohum çeşitlerini tescil ettirecek
Türkiye’de tarımın ve buğday üretiminin sürdürülebilirliği ve gelişmesi için yıllardır önemli projeleri hayata geçiren ETi, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından “Özel Sektör Tarımsal Araştırmacı Kuruluşu” tescil belgesi aldı.
İSTANBUL (İGFA) - Tarımsal sürdürülebilirliğe katkıda bulunmak adına 350 bin dekar alana ulaşan ETi, bu alandaki çalışmalarını yeni açılımlarla geliştirmeye devam ediyor.
Bünyesindeki tarımsal üretim geliştirme ekibiyle 10 yıldır Ar-Ge ıslah süreçleri yürüten, bu süreçlerde de buğday ve yulaf tohum ıslahı ile üstün kalite değerlerine uygun tohum geliştirme çalışmaları yapan ETi, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen “Özel Sektör Tarımsal Araştırma Kuruluş” yetkisini almaya hak kazandı. İnovasyona verdiği önemle tarımsal araştırma enstitüleri, bilimsel kuruluşlar ve üniversitelerle birlikte yıllardır ıslah projeleri yürüten ETi, Özel Sektör Tarımsal Araştırma Kuruluşu yetkisiyle devlet kurumları ve TÜBİTAK projelerinde ayrıcalıklı tohum tescil süreçlerine dahil olabilecek. Tohum üretimlerinde yüksek kademeli tohum tedariki sağlama hakkı da elde eden ETİ bu sayede tescil süreçlerini hızlandırabilecek.
ETİ, KARADUMAN VE RAMİSBEY BUĞDAYLARINI SÖZLEŞMELİ ÜRETİMDE KULLANMAYA HAZIRLANIYOR
Daha önce “Bisküvilik Buğday Islahı” projesi kapsamında Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (GKTAEM) ile birlikte geliştirilerek tescil ettirilen Karaduman ve Ramisbey buğdaylarının bu yıl sözleşmeli çiftçileriyle hasatlarını gerçekleştiren ETi, bu buğday çeşitlerinin üretim sürecine dahil olması için de çalışmalara başladı.
ETi Türkiye CEO’su Ercan Öz, “Tarımsal ve hayvansal girdilere dayalı bir şirket olarak, ihtiyaç duyduğumuz girdilerin yüksek kaliteli ve sürdürülebilir olmasını çok önemsiyoruz. Bu amaçla yıllardır tarım ekosistemimizi geliştirmek için çalışıyoruz. ‘Özel Sektör Tarımsal Araştırma Kuruluşu’ yetkisi almamız, bize ve sözleşmeli tarım yaptığımız çiftçilere en iyi kalitede buğday ve yulafı geliştirmek ve üretebilmek için değerli fırsatlar sunacak” dedi.
Kaynak: IGF
En Çok Okunan Haberler
Uyanmadı, Camı Kırdılar
Bağcılar TEM yan yolda aracında uyuyakalan Yalovalı sürücü, tüm müdahalelere rağmen uyanmayınca itfaiye tarafından aracın camı kırılarak çıkarıldı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
ÇİFTLİKKÖY’DE TOPRAĞA VERİLECEKLER
Başakşehir’de meydana gelen zincirleme trafik kazasında hayatını kaybeden Yalçın ve Emel Tınaz çifti, geride tarifsiz bir acı bıraktı. Çiftlikköy’ün sevilen isimleri olan Tınaz ailesinin vefatı, Yalova’da derin bir üzüntüye yol açtı
“Fay var ama enerji yok”
Deprem bilimci Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Sözcü TV'de Marmara'daki deprem senaryolarını değerlendirdi. Üşümezsoy, Adalar Fayı'nın büyük bir deprem yaratacak yeterli enerjiye sahip olmadığını belirtti. Harita üzerinden riskli bölgeleri göstererek dikkat edilmesi gereken noktaların bilimsel verilerle ele alınması gerektiğini vurguladı.
iLK ETKİLENEN ÜNİVERSİTE OLDU
Yalova'da su kalitesi şüpheleri üzerine üniversitenin yemekhane hizmetlerinde değişikliğe gidildi. 8 Aralık 2025'ten itibaren öğle yemeklerinde kumanya verilecek, akşam yemekleri durdurulacak. Kuraklık nedeniyle şebeke suyu sağlık standartlarını karşılamıyor.
Öğle yemeği “kumanya” olacak, akşam yemeği durduruldu
Kuraklık nedeniyle su kalitesinin düşmesi üzerine üniversite, öğrenci ve personelin sağlığı için yemekhane düzenlemesine gitti.
Yalova Adliyesine İki Önemli Atama
HSK'nın 2 Aralık 2025'teki kura töreniyle Yalova Adliyesi'ne Batuhan Kandemir ve Gökhan Ulusoy atandı. Yeni atamalarla ağır ceza mahkemelerinin iş yükünün azaltılması ve adalet hizmetlerinin hızlandırılması hedefleniyor.