Hava Durumu

GAZİPAŞA OLMUŞ MAHMUTPAŞA..!

Yazının Giriş Tarihi: 15.04.2024 08:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.04.2024 11:44

Seçimler öyle böyle bitti. CHP bu sefer açık ara önde işi bitirdi. 2019 yerel seçimlerinde CHP’li Vefa Salman, AK Partiye 618 oyla fark atmıştı. Kaybetmenin nedeni bence son dakika sosyal medyaya sürülen bir video idi.

O videoyu kimin çektirdiği bir türlü ortaya çıkmadı.!!

O Videonun yıldızları AK Partili milletvekili ve AK Partinin belediye başkan adayı ve parti yöneticileriydı.

Elimde belge olmadığı için şu yaptırdı diyemem… Ama az çok kimin yaptırdığı bence belli.

Mahkeme kararlarına bakarsanız bunu rahatlıkla görürsünüz…

Siyaset bu. Son dakika birileri gol attı.

AK Parti umudunu bir mahallede etnik kökenli vatandaşlara bağlamış ve o mahallede kendini şıh ilan eden bir zatı muhteremle birlikte bir yerde, aralarında vatandaşlarında bulunduğu bir toplantı düzenlemişti.

Bu toplantıya o  zaman da  AK Partinin  Millet vekili,Meliha Akyol ve o zamanki belediye başkan adayı Yusuf Ziya Öztabak katılmıştı.

O şıh(!)  ile ellerini huşu içinde göğe kaldıran 2 vekil ve belediye başkan adayı “Allah milliyetçilerin Cumhuriyetçilerin….” diyerek beddualarına “amin” demişlerdi.

İşte beddualar AK Partinin az bir fark ile kaybetmesine sebep olmuştu.

Umutlarını o etnik kökenlere bağlayanlar o aynı bölgede hüsrana uğradı. Şimdi olduğu gibi. 2024 yılında aynı mahallede İddialara göre gece vakti karanlık basınca bazı partilerce erzak paketleri dağıtıldı.

Buna rağmen AK Parti Yalova da hezimete uğradı. Yine o mahallede CHP çıktı.Mehmet Gürel, 27.122, (%46.39) AK Parti · Mustafa Tutuk, 23.589 oy aldı. Aradaki fark 3.533.Çok büyük.2019 seçimlerine göre 2024 seçimlerinde fark 3533' ü geçti.AK Parti AK Parti olalı Yalova böyle fark yemedi.

BENCE HESABI VEKİLLER VERMELİ

Henüz Genel Merkez Türkiye’deki bu farkı hazmedemedi… Ama hazmedecek. Arkasından da neden kaybedildiğini soracak. AK Parti bir koli erzaka benliğini satmayacağını hesap etmedi…

Seçimlere birkaç ay kala ne hikmetse burunlar Kaf dağına çıktı.

Yalova’da seçmenin büyük çoğunluğu emekli insanlardı. Toplam 67 bin emekli. Eşleri yaklaşık 130 bin oy. Yalova’nın diğer şehirlere benzemediği hesap edilmedi. Seçmenlerde çoğunluk emeklideydi. Mühür ülkenin açlık sınırı altında yaşayanlarının elindeydi. Bu sayının içinde her partiyi tutanlar vardı…

Hepsi kızgın. Hepsi kendisi ile gırgır yapan iktidara ve Yalova’da sokaklarda kibirle gezenlere gerekli cevabı verdi. Kulaklar çekildi.

Yalova da başka kızgınlıklarda vardı. Mesela Adı ”Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi” konan ama Sağlık Bakanlığı kayıtlarda “Araştırma” hastanesi olmadığı ortaya çıkan bir hastane vardı. 

Araştırma hastanesi diye Yalova’dan komşu ilçeler ve İllerden hastaneye akın etmeye başladı.

Yalova hastanesi Yalova’daki hastalara yetmedi. Kadro açığına AK Partili vekiller çare bulamadı. Yalova TIP Fakültesinde olup ta adı ne olduğu belli olmayan hastanede öğretim görevlilerine nöbet yazıldı.

Tabi ki bu hocalar ertesi gün istifayı basıp gitti. Aylardan beri Sağlık Bakanlığı üniversite ile protokol imzalanmadı. Bu nedenle çok sayıda hoca yeni hastanede görev yapamıyor.

Minik kuşlara göre Sağlık Bakanı Ahmet Büyükgümüşe kızgın olduğu için kararı imzalamıyormuş..

ETRAFINDA GEZDİLER O YOLA GİTMEDİLER.

“Devlet Hastanesi” yolu seçimlere haftalar kala çökmeye başladı. Yalova’da bunu sağır sultan duydu. Âmâ AK partinin 2 vekili duymadı.

Bir gün dahi burada onları ne gördük ne de bir açıklamasını duyduk. Tenezzül edip ilgilenmediler.

AK partiden bir Allah’ın kulu çıkıp ta “bir şey söylemedi veya söyleyecek bir şey bulamadılar. Sadece Mustafa Tutuk içi "cek caklarla " dolu açıklama yaptı.

Yol öylece kaldı. Hatta hastanenin Safran tarafına bakan kısmında da büyük kaymalar devam ediyor…

Seçim bitti. Bakalım birileri çıkıp ta buna çare bulacak mı..? Bence bu iş Yalova belediyesinin yeni yönetimine yüklenecek.

KİM TAKAR YALOVA KAYMAKAMINI

Seçimden seçime gördüğümüz genç vekilimiz, Cumhurbaşkanın prensiymiş. Bana ne… Vatandaşa ne? Vatandaş hizmet bekler, ilgi bekler. Vaktiyle vatandaş ne demiş,” Kim takar Yalova Kaymakamını)İşte iki vekilin hatasına birde Belediye başkanın seçimi kesin kazanırım düşüncesi ve bazı hatalarda eklenince “yandı keten helva”…

Yalova da hem başkanlık koltuğu hem de meclis çoğunluğu gitti. Umutlar başka bahara kaldı.

GAZİPAŞA DEĞİL ŞİMDİ OLDU MAHMUT PAŞA

İki seneden beri Gazipaşa caddesine sağlık sorunları ile gidememiştim Hava güzel olunca cesaretlendim. Gittim. Gitmez olaydım.

Yıllar önce Newyork’taki Çin mahallesine gitmiştim. Her taraftan yemek kokuları yükselir. Eğer bu kokulara alışık değilseniz maske kullanma ihtiyacı hissedersiniz.

Bizim insanların gezi yolu olarak bildiğimiz Gazipaşa Caddesi de Çin Mahallesi gibi olmuş… Her taraftan yağ kokuları ve yallah yallah sesleri yükseliyor.

Yolda insanların omuz vurmasını bir tarafa bıraksanız da motosikletlerden, elektrikli, elektriksiz bisikletlerden geçemezsiniz.

Trafik zabıta aracında kişi camı açmış. Bir eli direksiyonda bir kolu camda kızları çapkın bir şekilde süzüyor…

Bir zamanlar bisikletli zabıtalar vardı, Yalova’da bunları yol üzerinde hizmete sokulması lazım. Göstermelik değil sürekli kontrol lazım.

KURTARILMIŞ BÖLGE GİBİ…

Köprüden TİGEM’e doğru kısma gelince tam bir curcuna seçim uğruna birilerine yol parsellenmiş.

Bir vatandaş büyük bir tezgâh kurmuş… Don lastiği hariç her şeyi satıyor… Mısırcısı patatesçisi, baloncusu gırla. Açık hava olmasına rağmen pis bir koku…

Genç adam patates satıyor.

Elinde siyah bir eldiven. Adam kıçını kaşıyor. Yerdeki pis peçeteleri toplayıp çöpe atıyor. Arkadaşı ile aynı eldiven ile şakalaşıyor..

O dekorasyon olarak kullandığı eldiven ile patates dilimlerini çöpe dizip kızartıyor…

Mehmet Başkan sana çok işler düşüyor..

Belediyenin bunlardan geliri ne..? Değer mi?

İnsanların rahatça dolaşmalarını sağla.

Kimse kusura bakmasın birkaç kişi yüzünden binlerce insanın hayatı ile oynanmamalı.

Bırakalım artık” ekmek parası” edebiyatını…

Önünde beş sene var. Oy hesabı yapma hepsini kaldırt… O cadde kurtarılmış bir bölge gibi. Yalova olmaktan çıkmış. Eskiden adı Gazipaşa Caddesi iken şimdi olmuş Mahmut paşa…

HER YER DUMAN ALTI

Yalova’nın dört bir yanında kafeler, Kahvehanelerin kapalı alanlarında sigara içiliyor. Tüm sorumluluk belediye de değil. İl Sağlık Müdürlüğü de uyuyor. Küçük iş yerleri çıkma alanlara yapılan bir operasyonla olmuş “büyük işyeri” içeri giren duman altı.

Bunların engellenmesi lazım…

İl Sağlık Müdürlüğü ile koordineli çalışmak gerek.

Bismillah deyip makama geldin… Eski başkan görevi teslim edeceğine bir vekil geldi.

Sana bu konuda çok ayıp edildi. İlçeler ve beldelerdeki devir teslimlere hep kaybeden başkanlar geldi. Sadece Yalova da bu olmadı.

Borç yok, borç yok dendi..1.5 milyar borçla karşılaştın.70-80 milyon lira personel aylığına karşılık kasanda 2 milyon buldun. Meclisin ilk oturumunda maaşı ödemek için borçlanma yetkisi aldın. Araya bayram girdi.

Çok çalışman lazım…Çokkk.

Seçilmeden önce bunların böyle olacağı hesap edilmesi gerekti. Acaba yaptınızmı.?

Belediyenin aylık geliri ne?

Aylık harcaması ne?

Asfal asfalt dediler. Asfaltlar daha kullanılmadan çöktü. Son verilen ihaleler didik didik incelenmeli. Belediyeden en çok iş alan kişiler mercek altına alınmalı.

9 MİLYON TOPLAYAN KİM ?

Seçim öncesi Yalova’yı bir dedikodu sardı. Aylar oldu, kimsenin sesi çıkmadı. Seçimlerde adaylar bu konuya değinir diye bekledim. Âmâ kimse konuyu sorgulamadı. Üç maymunlar oynandı ve hala da oynanıyor.

İddiaya göre; Yalova belediyesin Fen işlerinde çalışan genç bir memur iş adamlarından, müteahhitlerden, iddiaya göre yaklaşık 9 milyon toplamış. Ve “attaya” kaçmış, gitmiş.

Yine iddiaya göre belediyeden para zimmete geçmemiş. Öyle diyorlar. Bu nedenle belediyede suç duyurusunda bulunmamış. Nedense para kaptıranlarda şikâyette bulunmamış. Yani alan razı veren razı.

Para kaptıracaksın. Hem de binlerce lira. Sesin çıkmayacak.

O genç adam kurbanlarına ne vaat etti de paralar verildi.?

Bence bu sorgulanmalı. Bu Genç görevlinin bir yetkisi varmaydı?

Parayı kaptıranlar neden sustu.?

Kurbanlar belediye ile iş yapıyor muydu?

Bu kurbanlara ne vaat edildi de para verildi.?

Belediye makamı kullanılmadı mı?

Milyonları ben isteseydim verirlermiydi..

Yani Sayın başkan işin çok zor… Kamunun parasını cebindeki kendi paran gibi kullanman lazım.

Yaz geldi diye laylay loma paralar harcama.

Billboardlara sık fotolarını koyarak yüzünü eskitme..

Aman bankamatiklere göz açtırma..

Rahatlıkla onlara kapıyı göster.

Belediyenin kadrosunda olup ta kahve köşelerinde vakit geçirenleri gözaltı etme. Geçmiş dönemde cezalandırılmış ama çalışacak iş verilmemiş çok sayıda personelin var. Her ay milyonlar boşuna ödeniyor. İnan onlarda rahatsız. Evlerine helal para götürmek istiyorlar. Onları gerçek işlerine gönder. Suç işliyorsa ver mahkemeye at.

8 Kişilik bir kadro ile çalışacak Hal Müdürlüğünde 25 kişi var. Hep insanlar sürgüne gönderilmiş. Beyaz yakalılar bile mesleklerini yapmıyor. Bir personel işini yapıyorsa falanca yönetimin adamı diye neye sürgüne gönderilir.

Bırakın işini yapsın. Bu olaylar Türkiye’nin kaderi olmamalı. İşini yapmayan cezalandırılmalı.

Her devrin adamlarına dikkat et… Şimdiden etrafında dolanmaya başladılar…

Zaman çok çabuk geçiyor. Bakmışsın beş sene geçip gitmiş!

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.