Hava Durumu

ATSAN ATILMAZ, SATSAN SATILMAZ !

Yazının Giriş Tarihi: 09.04.2024 18:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.04.2024 18:50

İçinde tiyatro, sinema ve konser salonlarının yanı sıra sergi merkezi, kongre salonu, kütüphane, müze, sanat galerisi, kafe ve restoranların yer aldığı İSTANBUL AKM nin taban alanı 14 bin metre kare.

İçinde Sergileme birimleri, sanat atölyeleri ve çalışma salonları, toplantı salonu, kütüphaneler ile Cumhuriyet Devri Müzesi yer alan ANKARA AKM nin taban alanı 11 bin metre kare.

Bizim ise, içinde bir buçuk kongre salonu, ofis ve tuvaletlerden ibaret, sonradan küçük bir bölümü kapatılarak kâğıt müzesi ilave edilen, her yağmurda su basan, içine pas akan Ödüllü başyapıt RDKM arazisi de 10 bin metre kare.

Her zaman olduğu gibi sıkıntılı yatırımlar zamanı, akıllarına Yalova gelen bir grup sponsor olmuş ve yapmış.

Hani 125 dönümlük, tarım alanı vasfında ki milli emlak, arazisine, mahkeme kararına rağmen fabrika yaparlarken, Yalova spor ve Yalovalı bir basketbol takımına sezon sonu sponsor oldukları gibi….!

Yalova ya doğalgaz getirdim, duman altı olmaktan kurtardım diye hava atan dönemin belediye başkanı da, hem belediyenin en değerli arazilerinden birini vermiş, hem de, bu kültür merkezi karşılığında, kurulan kömür yakıtlı termik santrale göz yummuş.

2009 yılında belediye yönetimi değişince, aman dokunmasınlar diye de, projeye apar topar bir ödül uydurulmuş.

Onlar uyanık ya, İstanbul çocuğu, Yalova halkı taşra çocuğu…!

Doğal gaz ile birlikte konutlarda yıllık kömür kullanımı 5.100 tona düşmüş ama Termik santral de, 2022 verilerine göre yıllık 482.267.465 ton kömür yakılmaya başlanmış….!

Ayrıca il genelinde ki konutlar da kullanılan doğalgaz kadar da doğalgaz tüketmeleri de cabası.

Yani…

Doğalgaz gelmiş, en değerli arazimiz gitmiş ama, Yalova, duman altı olmaktan kurtulamamış, bir de elimizde paslı bir bina kalmış!

Bu tatil günü nerden mi aklıma geldi?

Hani, valilik ve belediye yeni yer arıyor ya….

Bir yanında emniyet, SGK, diğer yanında il özel idare, güneyinde maliye ve tapu, kuzeyinde il spor ve il sağlık müdürlüğü olan bu araziye, kapalı otoparkı olan, kültür sarayı da, valilik de, belediye de sığar, hatta bulvarı bat çık ile yer altına alsalar, üzerinde de kocaman bir meydan çıkar.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.