Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“CHP’de kaldım” mesajı mı?

Yalova'da CHP'den YENİ Parti'ye çok sayıda geçiş yaşanırken, eski CHP yöneticisi Gülşen Büker'in sosyal medya paylaşımı 'partide kaldığı' şeklinde yorumlandı ve siyasi tartışmalara yol açtı.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2026 20:53
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2026 20:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bolge.com.tr
“CHP’de kaldım” mesajı mı?

Gülşen Büker’in paylaşımı Yalova CHP’de tartışma yarattı: “CHP’de kaldım” mesajı mı?

Yalova’da CHP’den YENİ Parti’ye yaşanan peş peşe geçişlerin ardından, partinin geçmiş dönemlerinde önemli görevler üstlenen Gülşen Büker’in sosyal medya paylaşımı dikkat çekti.

Büker’in paylaşımında CHP çizgisinde kaldığı yönünde bir mesaj verdiği şeklindeki yorumlar, sosyal medyada yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Yalova siyasetinde son aylarda CHP ile YENİ Parti arasında yaşanan siyasi hareketlilik devam ederken, gözler bu kez CHP'nin geçmiş dönem yöneticilerinden Gülşen Büker’in sosyal medya paylaşımına çevrildi.

Büker’in paylaşımının ardından bazı sosyal medya kullanıcıları, mesajı “CHP’de kaldığı ve YENİ Parti’ye geçmediği” şeklinde yorumladı. Paylaşımın, Yalova CHP teşkilatında yaşanan ayrışmaların ardından gelmesi ise tartışmayı daha da dikkat çekici hale getirdi.

Yalova’da CHP’den YENİ Parti’ye önemli geçişler yaşandı

2026 yazından itibaren Yalova siyasetinde CHP’den YENİ Parti’ye çok sayıda geçiş yaşandı.

31 Temmuz’da Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel ile birlikte Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman, Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay ve Kadıköy Belediye Başkanı Yılmaz Tavşan CHP’den ayrılarak YENİ Parti’ye geçti.

Ağustos ayında ise Yalova Belediye Meclisi’nde CHP listesinden seçilen 15 meclis üyesinin YENİ Parti’ye katıldığı bildirildi.

İl Genel Meclisi'nde de benzer bir tablo ortaya çıktı. CHP'li üyelerin büyük bölümünün YENİ Parti'ye geçmesinin ardından CHP'nin İl Genel Meclisi'ndeki üye sayısının 1’e düştüğü ve böylece grup oluşturma yeterliliğini kaybettiği yerel basına yansıdı.

Tam da bu siyasi atmosfer içerisinde Büker’in paylaşımı, geçmişten bugüne CHP içerisinde yer alan bir isim olması nedeniyle ayrıca dikkat çekti.

CHP’de uzun bir siyasi geçmişi bulunuyor

Gülşen Büker’in CHP ile ilişkisi yeni değil.

Geçmişte, 1990'ların başında SHP içerisinde siyasete başladı. Daha sonra SHP-CHP birleşmesinin ardından CHP'de siyasi çalışmalarını sürdürdü.

Büker, farklı dönemlerde CHP Yalova Merkez İlçe Başkanlığı yaptı. CHP'nin kendi parti belgelerinde de 2011 yılında istifalar nedeniyle boşalan Yalova Merkez İlçe yönetiminin Gülsen Büker başkanlığında atandı.

Ayrıca CHP Yalova İl Kadın Kolları Başkanlığı görevinde de bulundu. 2019 yerel seçimlerinde ise CHP'nin Termal Belediye Başkan adayı oldu.

Büker, 2019 yerel seçimlerinin ardından Yalova Belediye Meclis Üyesi olarak görev yaptı.

Böylece Büker'in siyasi geçmişi; SHP dönemi, CHP Merkez İlçe Başkanlığı, CHP İl Kadın Kolları, Termal Belediye Başkan adaylığı ve Yalova Belediye Meclis üyeliği gibi farklı görevleri kapsıyor.

2025’te yeniden CHP Merkez İlçe Başkanlığına aday olmuştu

Büker'in CHP ile bağının yakın dönemde de sürdüğünü gösteren önemli gelişmelerden biri ise 2025 CHP Yalova Merkez İlçe kongre süreci oldu.

Büker, 2025 yılında CHP Yalova Merkez İlçe Başkanlığı için adaylığını açıklamış ve Beyaz Liste ile yarışacağını duyurmuştu.

Bu nedenle bugün yaptığı sosyal medya paylaşımının, Yalova'da CHP'den YENİ Parti'ye yönelik geçişlerin yaşandığı bir döneme denk gelmesi, parti içerisindeki siyasi tartışmalarda ayrıca önem taşıyor.

“Mesaj kime?” tartışması

Büker’in paylaşımında doğrudan “YENİ Parti’ye geçmeyeceğim” şeklinde bir ifade bulunup bulunmadığı ile paylaşımın kamuoyunda nasıl yorumlandığı birbirinden ayrılması gereken iki konu.

Ancak paylaşımın ardından bazı kullanıcıların bunu “CHP'de kalma mesajı” olarak değerlendirmesi, Yalova siyasetinde yeni bir tartışma başlattı.

Özellikle CHP'den YENİ Parti'ye çok sayıda belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve teşkilat yöneticisinin geçtiği bir dönemde, Büker gibi CHP'nin eski ve tanınan isimlerinden birinin CHP çizgisinde kaldığı şeklinde yorumlanan bir paylaşım yapması, sosyal medyada farklı tepkilere neden oldu.

Yalova’da gözler şimdi Büker’in vereceği mesajda Yalova siyasetinde CHP-YENİ Parti ayrışmasının ardından taşlar yeniden yerinden oynarken, Gülşen Büker’in sosyal medya paylaşımı da bu hareketliliğin yeni başlıklarından biri oldu.

Yıllarca CHP'nin farklı kademelerinde görev yapan, Merkez İlçe Başkanlığı ve Kadın Kolları Başkanlığı yapan, 2019'da Termal Belediye Başkanlığına aday olan ve Yalova Belediye Meclis üyeliği görevinde bulunan Büker’in paylaşımı, “CHP’de kalmaya devam ediyor” şeklinde yorumlanırken, bu yorumlara yönelik tepkiler de sosyal medyada gündem oluşturdu. Yalova siyasetinde bundan sonraki süreçte tartışmanın odağında ise şu soru bulunuyor:

Gülşen Büker’in paylaşımı yalnızca bir siyasi duruş ifadesi mi, yoksa YENİ Parti’ye geçiş tartışmalarına verilmiş açık bir cevap mı?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.