Hava Durumu

Yassak hemşerim...!

O kadar yazıldı çizildi, uyarılar yapıldı ama nafile.

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2022 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2022 09:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bolge.com.tr
Yassak hemşerim...!

TİGEM arazinde yapılmak istenen Valilik binası, Kütüphane, İl Kültür binası için kamuflajlı olarak kesilen ve kesilmeye devam eden ağaçlar için toplumun büyük bir kısmı karşı çıkarken  Yalova‘nın çevre sorunlarına duyarlı sivil toplum Yalova Platformu yeni Yalova Valiliği inşaat alanındaki ağaç katliamına sessiz kalmayarak, söz konusu bölgeye yaklaştırılmadıklarını iddia ettiler..

Hem tarım arazisi hem de dere yatağında yapılmak istenen resmi binaların tehlike içinde olacağı iddia edilirken vatandaş ”Başka yer mi yok ?”diyor.

Valilik binası için Yeni yapılmakta olan Emniyet Müdürlüğü,400 yataklı Devlet Hastanesi ve İl Jandarma komutanlığı yanında kamuya ait 32 dönüm arazi varken Atatürk’ten Türk halkına bırakılan şahsi arazisinde ağaç katliamını yerinde görmek istemeleri engellenen Yalova Platformu yaptığı açıklamada,’ Serbestçe haber veya fikir alma ya da verme özgürlüğü anayasamızın 26. maddesinde güvence altına alınmış en temel hak ve özgürlüklerimizden biridir.

Bu hak ve özgürlüğümüz bir kez daha keyfi olarak güvenlik güçlerince elimizden alınmıştır. 29 Temmuz Cuma günü Yalova Platformu üyeleri son günlerde basında ve sosyal medyada çokça haber konusu olan yeni Yalova Valilik inşaat alanını görmek amacıyla bölgeye gitmiş fakat güvenlik güçleri tarafından bu alanın yanından geçen kaldırıma ulaşmamız dahi engellenmiştir.

Anayasamızın güvence altına almış olduğu en temel hak ve özgürlüklerimizin bu şekilde keyfi olarak engellenmesini asla kabul etmiyor ve şiddetle kınıyoruz. Korkmayacağız, yılmayacağız, haklı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.

O kadar yazıldı çizildi, uyarılar yapıldı ama nafile.

İlla deniz manzaralı valilik, camii, kütüphane gibi kamu kurumları ve kimya tesisleri yapılacak. 

Bu sefer Orman İşletmesi yanındaki tarım arazileri üzerine yeni binalar dikiliyor.  Deprem sonrası oluşabilecek dalgalarda sular altına kalacak ve buna ilaveten yanından geçen derenin taşmasından da etkilenecek bir alana valilik binası.

Bir afet anında bu valilik binası kullanılmaz ise işin altından nasıl kalkılacak.  Anlaşılıyor ki ölen ölür kalan sağlar bizimdir mantığı burada da geçerli olacak.

Şehrin dışında bir kütüphane!!  Kütüphane dediğin halkın rahatça ulaşabileceği yerde olur şehrin dışında değil.

Neresinden tutarsan tut elinde kalacak bir proje.  Üç adım önünü göremeyenlerin hazırladığı bu projelerin acısını hep beraber çekeceğiz” dediler..

GÜREL DE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Sosyal medya da ve internet gazetelerinde haberin çıkması üzerine geçtiğimiz günlerde olay yere giden CHP İl Başkanı da tepki göstererek gizli kesilen ağaçlar ve tarım  arazisine betonlaşmasına tepki göstererek şunları açıklamıştı:

Gürel, ”Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Yalova‘da arazi satın alarak kurduğu ve 1937 yılına kadar bizzat kendisi işlettikten sonra ‘tarım yapılması ve hilesiz meyve yetiştirilmesi’ için halka bağışladığı çiftlik, Koruma Kurulu kararıyla tarım alanından çıkarıldı. 25 dönümlük arazi de yeni valilik binası ve kütüphane yapımı işi için ağaçlar kesiliyor.

“KLASİK AKP OPERASYONU”

Atatürk’ün bağışladığı ve Yalova Valiliği yeni binasının yapılacağı ileri sürülen arazi de inceleme yapan CHP İl Başkanı Mehmet Gürel, şunları söyledi:

 “Burası Yalova Valiliği yeni binasının yapılacağı ve Koruma Kurulu kararıyla tarım alanından çıkartılan 25 dönüm büyüklüğünde bir arazi. Bu yer tam da Ticaret ve Sanayi Odası’nın karşısında bulunuyor. Yol kenarında birçok ağaç var. Ancak, yoldan görünmeyecek şekilde, arkada kalan ağaçları kesiyorlar. Ve bu alan temizlenmiş.

En son muhtemelen yolun kenarındakileri de kesecekler. Şimdi bu ağaçları sayacağız. Her gün gelerek de bunları kontrol edeceğiz. Buradaki ağaç katliamını durdurabilmek için. Yalova halkı görsün neler yapılıyor arka tarafta gizli gizli. Klasik bir AKP operasyonu bu..

Halbuki bu binalar illa o bölgeye yapılacaksa, bu noktanın biraz ilerisinde eski Köy Hizmetleri'nin bulunduğu yaklaşık 21 bin 600 m2 arsa var hem de imarlı. Bu alan AKP hükümetinin bir türlü başlayamadığı çevre yolu da yapılınca tam kavşakta kalacak.”dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.