Hava Durumu

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Öğrenciler yurda döndü

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2023 18:41
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2023 18:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bolge.com.tr
VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Yalova'da 2090 öğrenci kapasiteli kız öğrenci yurdunda kalan yaklaşık 140 öğrenci, ishal ve mide bulantısı şikâyetleriyle hastaneye kaldırıldı. Öğrencilerin dün akşam mantarlı çorba ve köfte yediği iddia edilirken, yemeklerin 2 yıldan beri taşeron bir firma tarafından yurtta yapıldığı ve bugüne kadar bir sorun yaşanmadığı öğrenildi. Yalova Üniversitesi karşısında bulunan kız öğrenci yurdunda kalan bazı öğrenciler idarecilere rahatsız olduklarını bildirdi.

2090 öğrenci, kapasiteli yurtta dün akşam 1300 öğrencinin yediği yemek sonrası şikâyetleri olan yaklaşık 140 öğrenci, Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Çoğunluğu ayakta tedavi olduktan sonra taburcu edilen öğrencilerden bir kısmının tedavilerine devam edildiği belirtildi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Yalova valiliği internet sitesinden yapılan açıklamada,”İlimizde bulunan Gençlik Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne bağlı 2090 öğrenci kapasiteli Akça Hatun Öğrenci Yurdunda konaklayan öğrencilerimiz 06.11.2023 tarihinde karın ağrısı ve ishal şikayeti ile yurt idaresine müracaatta bulunmuştur. Bunun üzerine ivedilikle öğrencilerimiz hastaneye sevk edilmiştir.

Tedavi altına alınan öğrencilerimizin genel durumları iyi olup, tedavisi tamamlanan öğrencilerimiz taburcu edilmektedir. Konu ile ilgili Valiliğimizce gerekli tahkikat başlatılmıştır.”dendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.