Hava Durumu

Sadece 4 ülke yapıyor.....

HEDEF 2023

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2022 08:26
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2022 08:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bolge.com.tr
Sadece 4 ülke yapıyor.....

Deniz Kuvvetlerin Anadolu uçak gemisinden sonra en büyük gemisi olan TC Derya ‘nın Yalova  Sefine Tersanesinde inşası hızla devam ediyor.

Diğer gemilerde bulunan insanlı ve insansız su üstü ve sualtı araçlarının, helikopterlerin ve İHA’ların belirli seviyede bakım ve onarımlarının yapılmasına destek sağlayacak. DERYA, Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi Anadolu’nun ardından Türk Deniz Kuvvetlerinin, uzunluk kriterine göre en büyük 2. gemisi olacak.

Filo ikmal gemisi Derya için 2012 yılında tedarik sözleşmesi imzalandı.2018 yılında proje tamamlandı. Sefine Tersanesi ile yapılan sözleşmeye göre; Gemi 58 ayda tamamlanacak…2023 yılında deniz kuvvetlerine teslim edilecek. Derya’ya Amerikan firması olan General Motor ile 2 adet gaz tribünü anlaşması yapıldı. Yerlileştirme mutabakatı imzalandı.

Derya en az 3 geminin denizde ikmali aynı anda yapılabilecek. Diğer gemilerin bakımlarda yapılabilecek. Gaz tribünü kullanan ülkeler ABD,Çin İngiltere den sonra Türkiye da bu motorları kullanan 4. Ülke olurken 24 Knot hız ile diğer ülke gemilerini geride bırakmış oluyor.

%77 si terli teknoloji olan Derya da  silah sistemleri 2 adat Aselsan Gökdeniz, Aselsan uzaktan komutalı stop 25 kullanılacak.

HEDEF 2023

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türk donanmasının 2'nci büyük gemisi Derya'nın 2023 yılında envantere girmesi için çalıştıklarını söyledi..

İsmail Demir, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Donanmamızın 2'nci büyük gemisi olacak denizde ikmal muharebe destek gemimiz Derya'nın inşası tüm hızıyla devam ediyor. Derya'nın Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında envantere girebilmesi için var gücümüzle çalışıyor, 2023'e sağlam adımlarla ilerliyoruz" dedi.

Konuyla ilgili başkanlıktan yapılan açıklamada da, " Yalova'daki Sefine Tersanesi tarafından inşa faaliyetleri devam eden denizde ikmal muharebe destek gemisi Derya'nın çalışmalarında sona gelindi. 199.9 metre boyunda ve 24.4 metre genişliğinde yapılan Derya, 24 knot hızla hareket edip 26 bin ton yük taşıyabilecek. Yüzer birliklerin, helikopter yakıtı dahil olmak üzere akaryakıt ve su ikmallerini denizde ikmal yöntemi ile süratli bir şekilde yapmayı amaçlayan Derya gemisi ayrıca, gemilerde bulunan insanlı ve insansız su üstü ve su altı araçlarının, helikopterlerin ve İHA'ların belirli seviyede bakım ve onarımlarının yapılmasına da destek sağlayacak" denildi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.