Hava Durumu

Modern aletler kondu...Denemeler tamamlandı

KADROLAR GELİYOR

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2022 07:28
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2022 07:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bolge.com.tr
Modern aletler kondu...Denemeler tamamlandı

AK Parti eski Yalova milletvekili Temel Coşkun döneminde projesi hazırlanarak programa sokulan ve daha sonra tasarruf tedbirleri nedeni ile beklemeye alınan 400 yataklı Yalova Devlet Hastanesi AK Parti Yalova milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol’un gayretleri en sonunda tamamlandı ve Hastanede ilk hasta muayene edildi.

Gayri resmi kaynaklardan alınan bilgiye göre doktor kadrosunun hemen hemen tamamlandığı ve 40’a yakın profesörün ilk planda Yalova Araştırma hastanesinde görev alacağı öğrenildi.

Yalova Belediyesi tarafından 400 yataklı Yalova Araştırma hastanesinin alt yapı hizmetleri tamamlandı ve yol asfaltlandı.

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada,”400 Yataklı Yeni Hastanemizin 1. Seviye acil servisi bugün itibariyle hastalarımızın hizmetine açılmış olup; ilk hasta kabulü gerçekleştirildi.. Hastanemize başvuran ilk hastamız 87 yaşında kalp hastalığı olan Mustafa ŞENOĞLU oldu.Acil serviste muayenesi gerçekleştirilen hastamıza kan tetkikleri ve EKG çekimi yapıldı..

Yeni hastanede ilk hasta olarak muayene olan Mustafa ŞENOĞLU’na Yalova Valimiz Muammer EROL, İl Sağlık Müdürümüz Dr. Emrah ERAY ve hastane yöneticilerimiz eşlik ettiler. Muayenesi sonrasında duygularını dile getiren ŞENOĞLU; “Sayın doktorlarımıza ve tüm sağlık çalışanlarımıza saygılarımı sunuyorum. Dünyanın hiçbir yerinde bu pandemi döneminde yaşanan sıkıntıları Türkiye kadar başarılı bir şekilde götüren hiçbir devlet olmadı. Bunlara imkân sağlayarak bu hastaneleri bizlere kazandıran Sayın Cumhurbaşkanımıza minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Doktorlarımıza ve tüm sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı arz ediyor, saygılarımı sunuyorum. İyi ki varsınız. Sizlerin yanakları yerine ellerinden öpüyorum.” dedi.

Valimiz Muammer EROL, yeni hastanenin Vatanımıza, Milletimize ve Yalova’mıza hayırlı olması temennilerini dile getirdiler. İl Sağlık Müdürümüz Dr. Emrah ERAY’da tüm çalışanlara göstermiş oldukları gayret ve çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

400 Yataklı Yeni Hastanenin Eylül ayı itibariyle kademeli olarak hizmete başlaması planlanmış olup; bugün acil servisin aktive edilmesiyle ( mevcut hastanede eş zamanlı olarak hizmet vermeye devam edecek şekilde ) taşınma süreci başlatıldı.

Bir süre, hizmet verilen süreç gözlemlenerek akabinde 15 ( on beş ) poliklinik odası, 10’ar yataklı dahili ve cerrahi servis odaları, 1. Basamak yoğun bakım ünitesi ve 4 ( dört ) ameliyathane odası, fizik tedavi ünitesi, idari birimler ve yemekhanenin taşınması sağlanacak bu şekilde de bir süre hizmet verilecektir. Sonrasında yine kademeli olarak yeni hastaneye tüm birimlerin taşınma süreci tamamlanacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.