Hava Durumu

Kafalarına koymuşlar...Yapacaklar...Gün batışı izlemek istiyorlar

Bu şehre yazık etmeyin...

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 08:50
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 08:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bolge.com.tr
Kafalarına koymuşlar...Yapacaklar...Gün batışı izlemek istiyorlar

Yalova’nın birinci derecede sorunu şehir merkezinde oto park olmasına rağmen, il merkezinde yer altı otopark yapılacak tek yeri olan valilik binasın da içinde bulunduğu 5.5 dönümlük araziye şimdide “vali hanım” göz dikti.

Gazi Paşa caddesindeki lebiderya valilik konağında mahmur mahmur gözlerini açan ve daha sonra 8 saatini geçireceği çalışma ofisinde Marmara da gün batışını seyretmek isteyen vali beylerden sonra Yalova valisi Dr. Hülya Kaya,da boşaltılan eski emniyet binası ve hemen yanında bulunan jandarmanın kullandığı binanın da bulunduğu alana yeni valilik binası yapılma isteği belediyede komisyondan geçtikten sonra belediyenin Mayıs ayı toplantısında meclisten geçti.

Daha önce eski Yalova valisi Muammer Erol zamanında halen Yalova stadındaki 2 amatör sahası valilik binası ve burada da halkın tepkisi olunca vaz geçilmiş ve Orman işletmesi yanında dere kıyı çizgisi içinde bir valilik binası yapılma arzusu, yasaların ve halkın öfkesi ile karşılanınca bundan da vaz geçilmişti.

Daha önce buraya yeni bir valilik binası yapılmaması lazım diyen yeni belediye başkanı Mehmet Gürel’in Yalova’daki otopark sorununu büyük ölçüde rahatlatmak için, Yalova Valiliği ve Jandarmanın bulunduğu 5.5 dönümlük yere yeraltı otoparkı ve üstünü de yeşil alan yapma hayali belediye meclisinin Mayıs ayı toplantısında suya düştü.

HALKA RAĞMEN

Yeni yapılan İl Emniyet Müdürlüğü İl Jandarma Komutanlığı,400 yataklı Devlet hastanesinin bulunduğu bölgede kamuya ait 38 dönüm arazi var diyen Yalovalılar, ”Yalova’ya gelen valiler nedense deniz manzarası istiyor. Vali Muammer Erol zamanında deniz kenarına cami, Yine bu bölgede tepkilere rağmen bir okul yapıldı.

Erol daha sonra stadın içinde, daha sonra dere kenarında valilik binası yapmak istedi gitti . Kadın vali geldi. Yalova’ya kadın eli tekrar değecek derken vali hanımda deniz manzaralı bina isterim diye tutturdu. Ne yazık ki Yalova belediyesi meclisinde hiç itiraz görmeden geçti. Valiler geçici. Halk kalıcı. Halka rağmen buraya bina yapmak Yalova’ya hıyanettir. Valiliğin buradan kalkması lazım. Şehir merkezindeki trafiği rahatlatmak yer altı otoparkı ve resmi binalar bölgeden çekilmelidir. Be3lediye meclisi vali hanımın isteğini ret etmesi lazımdı. Neden direnmediler.

Hacımehmet Ovasında boş emniyet binası var. Bunun haricinde Özel İdare binası başka bir yere kendine yeni bir bina yapıyor. Eski binadan taşınacak.2 Binada boşalıyor. Birine belediye, diğerine ise valilik taşınabilir. Hani bu ülkede devlet tasarrufa gidiyordu.

BU MU GÜZELLEŞTİRMENİZ?

Daha birkaç önce açıklama yapan Vali Kaya, “Biz Yalova’nın merkezindeki o çirkin binayı kaldırıp yerine güzel bir bina yapacağız. İnşallah bunu gerçekleştireceğiz. Gittiğim yeri güzelleştirmeye çalışıyorum. Bu işte bana kaldı.Bu alanlara modern, mimariye uygun bir Valilik binası yapılacak. Vali Kaya, yeni Valilik binasının Yalova’ya değer katacağını ve vatandaşlara daha iyi hizmet sunacağını vurguladı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.