Hava Durumu

Eylülde açılıyor

Az kaldı

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2022 17:16
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2022 17:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bolge.com.tr
Eylülde açılıyor

İnşaatı tamamlanarak ve Ankara’dan gelen bir heyet tarafından 17 Ağustosta İl Sağlık Müdürlüğüne teslim edilen  400 yataklı Yalova Devlet Hastanesi'nin açılışı ve taşınma süreciyle ilgili değerlendirme toplantısı yapıldı.

Vali Muammer Erol başkanlığındaki heyet yeni hastane binasını gezerek incelemelerde bulundu.

Binada yapılan incelemelere AK Parti milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş, Meliha Akyol, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ümit Yılmaz ve AK Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar katıldı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah Eray, süreç ile ilgili sunum yaptı.

Konuyla ilgili İl Sağlık Müdürlüğü yaptığı açıklamada,” 400 yataklı yeni hastanenin eylül ayında hizmete başlaması planlanmaktadır. Yeni hastanemizin temizliğine başlanmış olup Yalovalı vatandaşlarımızı mağdur etmeyecek şekilde kademeli olarak hastanenin hizmete başlaması planlanmaktadır.

İlk aşamada acil servisin açılacak. Mevcut hastanede eş zamanlı olarak hizmet vermeye devam edecek .Bir süre hizmet verilerek süreç gözlemlenecektir. Akabinde 15 poliklinik odası, 10'ar yataklı dahili ve cerrahi servis odaları, 1. basamak yoğun bakım ünitesi ve 4 (dört) ameliyathane odası, fizik tedavi ünitesinin, idari birimlerin, yemekhanenin taşınması sağlanacak.Bu şekilde de bir süre hizmet verilecektir. Sonrasında da yine kademeli olarak yeni hastaneye taşınma süreci tamamlanacaktır.

400 yataklı yeni hastane ile birlikte mevcut hastanenin hizmet kapasitesinde büyük ölçüde artış gerçekleştirilecektir. Mevcut hastanede 250 olan hasta odası yatak sayısı 289'a, yoğun bakım yatak sayısı 60'dan 90'a, ameliyathane sayısı 11'den 17'ye, acil müşahede sayısı 18'den 60'a, diyaliz yatak sayısı 22'den 35'e, kemoterapi koltuk sayısı 6'dan 12'ye, endokskopi masa sayısı 2'den 8'e yükselecektir.

Yeni hastanenin hizmete girmesi ile birlikte özellikli hizmet birimlerinden olan yanık ünitesi, çocuk yoğun bakım ünitesi ve kemoterapi yatağı da vatandaşlarımızın hizmetinde olacaktır."

Yıllardan beri bu hastaneyi bekliyoruz diyen Yalova halk memnuniyetini belirterek,” AK Parti eski milletvekili Temel Coşkun döneminde planlamaya sokularak bu dönemde hızlandırılan 400 yataklı Yalova Araştırma hastanesi bölgenin umudu oldu. Hizmeti geçen herkesten Allah razı olsun. Kadrolar tamamlandığı zaman çevre illere gitmekten kurtulacağız. Yalova’yı yönetenlerden ricamız halen kullanılmakta olan hastaneyi köreltmeyelim.

Şuan ülkede hastanelerde yer yok. Örnek gösterilirse Bursa da bazı Devlet hastaneleri kapatıldı. Büyük hata. Basit bir şekilde tedavi edilecek hastalıklar nedeni ile Bursa Şehir Hastanesi ve Üniversite hastanelerinde yatarak tedavi edilemiyor. Yalova bu duruma düşmesin. Eski Devlet hastanesine Diş sağlığı taşınacak haberleri dolaşıyor. Bu çok katlı binanın bir katını diş sağlığına verseler yine boş kalacak. Normal hastalar burada tedavi görmeli. Araştırma hastanesi basit tedaviler için meşgul edilmemeli. Yalova araştırma hastanesine komşu il ve ilçeler den gelen hastalar nedeni ile yığılma olacak. Bu nedenle eski hastane de açık tutulmalı. Yoksa birkaç ay sonra Yalovalılar Araştırma hastanesinde yer bulamayacak.” Dediler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.