Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin düzenlediği ‘Bahçede Yaşam Var’ etkinlik dizisi devam ediyor.
Haber Giriş Tarihi: 27.05.2024 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2024 12:06
Kaynak:
IGF
ANTALYA (İGFA) - Muratpaşa Belediyesi, geri dönüşüm ve sağlıklı beslenme konularının ele alındığı Bahçede Yaşam Var etkinliklerine 30 Mayıs Perşembe 15.00-17.00 saatleri arasında Yeşilbahçe Mahallesi’nde yer alan Malik Günal Parkı’nda devam edecek. Etkinlik planlı alışveriş, doğru saklama, mevcudu değerlendirme ve geri dönüştürme pratikleri ile atıksız mutfaklar oluşturma üzerine çalışan Meziyet Avcı’nın katılımıyla gerçekleştirilecek. Avcı, besinlerin daha uzun süre boyunca sağlıklı, dayanıklı ve güvenli saklanması için dikkat edilmesi gerekenler, gıda saklama yöntemleri ve fermente gıdalarla ilgili bilgiler vereceği ‘Gıda Saklama Koşulları-Fermente Gıdalar’ isimli söyleşinin ardından fermente gıda saklama yöntemlerinden sirke ve turşu yapımı atölyesi de gerçekleştirecek.
“Atıksız yaşam atıksız mutfakla başlar” diyen atölye yürütücüsü Avcı, yaşam pratiklerinden ve konforundan ödün vermeden, çöplerin yüzde 60’ının kurtarılabildiğini, atıksız mutfakların sağlıklı mutfaklara dönüştürülebildiğini söyledi. Kendisinin de bunu deneyimleyerek yaşam şekli haline getirdiğini belirten Avcı, “Her şey farkındalık kazanıp ‘karar vermek’le başlıyor. Mutfaklar, planlı alışveriş, doğru saklama, mevcudu değerlendirme ve geri dönüştürme pratikleri ile atıksız mutfaklara dönüşüyor” şeklinde konuştu.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Atıksız mutfaklara dönüşüm
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin düzenlediği ‘Bahçede Yaşam Var’ etkinlik dizisi devam ediyor.
ANTALYA (İGFA) - Muratpaşa Belediyesi, geri dönüşüm ve sağlıklı beslenme konularının ele alındığı Bahçede Yaşam Var etkinliklerine 30 Mayıs Perşembe 15.00-17.00 saatleri arasında Yeşilbahçe Mahallesi’nde yer alan Malik Günal Parkı’nda devam edecek. Etkinlik planlı alışveriş, doğru saklama, mevcudu değerlendirme ve geri dönüştürme pratikleri ile atıksız mutfaklar oluşturma üzerine çalışan Meziyet Avcı’nın katılımıyla gerçekleştirilecek. Avcı, besinlerin daha uzun süre boyunca sağlıklı, dayanıklı ve güvenli saklanması için dikkat edilmesi gerekenler, gıda saklama yöntemleri ve fermente gıdalarla ilgili bilgiler vereceği ‘Gıda Saklama Koşulları-Fermente Gıdalar’ isimli söyleşinin ardından fermente gıda saklama yöntemlerinden sirke ve turşu yapımı atölyesi de gerçekleştirecek.
“Atıksız yaşam atıksız mutfakla başlar” diyen atölye yürütücüsü Avcı, yaşam pratiklerinden ve konforundan ödün vermeden, çöplerin yüzde 60’ının kurtarılabildiğini, atıksız mutfakların sağlıklı mutfaklara dönüştürülebildiğini söyledi. Kendisinin de bunu deneyimleyerek yaşam şekli haline getirdiğini belirten Avcı, “Her şey farkındalık kazanıp ‘karar vermek’le başlıyor. Mutfaklar, planlı alışveriş, doğru saklama, mevcudu değerlendirme ve geri dönüştürme pratikleri ile atıksız mutfaklara dönüşüyor” şeklinde konuştu.
Kaynak: IGF
En Çok Okunan Haberler
Uyanmadı, Camı Kırdılar
Bağcılar TEM yan yolda aracında uyuyakalan Yalovalı sürücü, tüm müdahalelere rağmen uyanmayınca itfaiye tarafından aracın camı kırılarak çıkarıldı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
ÇİFTLİKKÖY’DE TOPRAĞA VERİLECEKLER
Başakşehir’de meydana gelen zincirleme trafik kazasında hayatını kaybeden Yalçın ve Emel Tınaz çifti, geride tarifsiz bir acı bıraktı. Çiftlikköy’ün sevilen isimleri olan Tınaz ailesinin vefatı, Yalova’da derin bir üzüntüye yol açtı
“Fay var ama enerji yok”
Deprem bilimci Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Sözcü TV'de Marmara'daki deprem senaryolarını değerlendirdi. Üşümezsoy, Adalar Fayı'nın büyük bir deprem yaratacak yeterli enerjiye sahip olmadığını belirtti. Harita üzerinden riskli bölgeleri göstererek dikkat edilmesi gereken noktaların bilimsel verilerle ele alınması gerektiğini vurguladı.
iLK ETKİLENEN ÜNİVERSİTE OLDU
Yalova'da su kalitesi şüpheleri üzerine üniversitenin yemekhane hizmetlerinde değişikliğe gidildi. 8 Aralık 2025'ten itibaren öğle yemeklerinde kumanya verilecek, akşam yemekleri durdurulacak. Kuraklık nedeniyle şebeke suyu sağlık standartlarını karşılamıyor.
Öğle yemeği “kumanya” olacak, akşam yemeği durduruldu
Kuraklık nedeniyle su kalitesinin düşmesi üzerine üniversite, öğrenci ve personelin sağlığı için yemekhane düzenlemesine gitti.
Yalova Adliyesine İki Önemli Atama
HSK'nın 2 Aralık 2025'teki kura töreniyle Yalova Adliyesi'ne Batuhan Kandemir ve Gökhan Ulusoy atandı. Yeni atamalarla ağır ceza mahkemelerinin iş yükünün azaltılması ve adalet hizmetlerinin hızlandırılması hedefleniyor.