Hava Durumu

Araştırma oldu

5 Hoca bugün başladı

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2023 09:54
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2023 19:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bolge.com.tr
Araştırma oldu

AK Parti Yalova eski Milletvekili Temel Coşkun’un Programa soktuğu Yalova Araştırma hastanesi en sonunda tabelasına ve kadrosuna kavuşmaya başladı.Yıllardan beri yılan hikâyesine dönen AK Parti Yalova eski milletvekilinin programa soktuğu ve daha sonra mahkeme kararı ile durdurulan Yalova Araştırma hastanesi daha sonra tasarruf tedbirlerine takılmıştı.

Daha sonra AK Parti Yalova Milletvekilleri Meliha Akyol ve Ahmet Büyükgümüşün gayretleri ile tasarruf tedbirlerinden çıkarılan hastane 2 sene gibi kısa zamanda tamamlanarak hizmete girdi.

Henüz resmi açılışı yapılmayan 400 yataklı Yalova Araştırma ve Eğitim hastanesi ile Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi ile müşterek çalışma kararı alınmış ve Üniversiteye alınan 30 profesör ’den beşi bugün itibarı ile çalışmaya başladılar.

Afilasyon yani Devlet Hastanesi ile Üniversitenin müşterek çalışma kararının alınması beklenirken Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesinin 25 profesörünün kısa bir müddet sonra başlaması bekleniyor. Artık Yalova’da yapılamayan ameliyatlar yapılarak çevre illerde şifa aranmayacak.

Bu konuda bilgi veren AK Parti Yalova Milletvekilleri  Büyükgümüş ve Akyol,” Hastanemiz fiziki şartlar olarak zaten Eğitim ve Araştırma Hastanesi olacak şekilde tasarlandı ve inşa edildi. Ardından taşınma süreci gerçekleşti. Bu aşamada Sağlık Bakanlığımız ve Yalova Üniversitesi arasındaki çalışmalar sürdürüldü. Biz de bu aşamada elimizden gelen ne varsa ortaya koyduk. Hastanemiz diğer eğitim ve araştırma hastanelerindeki tıbbi cihazlara sahip. Yalova Üniversitemiz de hastanede görev yapacak olan profesörleri almayı sürdürüyor. Hastanemizin personel sayısını arttırmak adına biz de halen çalışıyoruz. Sağlık Bakanlığımız tarafından duyurulan 42 bin personel alımından Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanemiz de payını alacaktır. Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanemiz Yalova’mıza hayırlı uğurlu olsun. Bundan sonra Yalovalılar başka illere gitmek zorunda kalmayacaklar. Bizler de böylesi önemli bir hizmetin Yalova’mıza kazanılmasından son derece mutluluk duyuyoruz” dedi.

5 Hoca bugün başladı

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı da konuyla ilgili olarak sürecin tamamlandığını afilasyon işlemlerinin de çok kısa süre içerisinde biteceğini ifade etti. Konuyla ilgili bilgi veren Rektör Bahçekapılı, “Aslında bu süreç daha önceden tamamlanacaktı ancak yaşadığımız deprem nedeni ile biraz gecikti. Bugün itibarı ile 5 hocamız hastanede göreve başladı. Kısa bir süre içerisinde 25 hocamızın daha başlaması ile birlikte toplamda 30 hoca Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanemizde Yalovalılara hizmet vermeye başlayacaklar” diye konuştu

Afiliasyon Nedir: sağlık kurumları arasındaki birleşme ve/veya işbirliği modelleri arasındaki en güçlü entegrasyon türü..

ESKİ HASTANE KAPATILMAMALI

Eski Devlet hastanesinde bazı branşlarda sağlık hizmetleri verilirken Yalova’lılar,”Bursa ve diğer illerde çok sayıda hastaneler kapatılınca üniversite hastaneleri ve Şehir hastanelerinde şifa aramak hemen hemen imkansız hale geldi. Bu nedenle Yalova Araştırma hastanesinde aynı durum yaşanmamalı. Eski hastanede hizmette durmalı. Yalova’ya çevre illerden hasta akımı başlayacak. Bu seferde Yalova da yaşayanlar sağlık hizmeti alamayacak. Araştırma hastanesine gerçek ihtiyacı olanlar gitmeli. Bir dâhiliye gibi branşlar eski hastanede hizmet vermeli. Burada şifa bulamayanlar Araştırma hastanesine gitmeli. Eski hastanede bir terk edilmişlik var. Aylar önce otoparkında kilolarca ağırlıktaki döküm mazgallar çalındı. Ne failleri yakalandı. Nede yerine yenisi kondu. Kilolarca ağırlıktaki mazgallar çalınırken güvenlik neredeydi.” Dediler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.