Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

7 yaşındaki Rüzgar hayatını kaybetti

Suçlular ayağa kalkın...Yıllardan beri gelen ihmal

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2024 08:47
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2024 08:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bolge.com.tr
7 yaşındaki Rüzgar hayatını kaybetti

Yıllardan beri her yaz döneminde dile getirdiğimiz halka açık plajlarda cankurtaran bulundurma sorunu bu senede yerine getirilmeyin dün Yalova merkezde bulunan Akasya park plajında 7 yaşında bir çocu8k boğularak can verdi.

123 km.lik bir sahil şeridinde merkezlerde belediyelerin mücavir sahalarda valiliklerin sorumlu olduğu, Yalova’da Armutlu’dan Altınova’ya kadar çok sayıda bulunan halka açık plajlarda yasa gereği “Gümüş sertifikalı” can kurtaran ve gözetleme kulesi bulundurmak zorunda olan belediyeler,Yalova,Yalova olalı bir tane cankurtaran bulundurmadı. Bu yıl mavi bayrak alan Kaydere Saral Kent halk plajı ”Cankurtaran ve sağlık ekibi” bulunduran tek yer olarak tarihimize geçti.

Her yıl çok sayıda insanımızın can verdiği Yalova’da peki suçlu kim.?  Boğulan vatandaş mı.? Yoksa yetkililer mi?

Oysa yasalar ise; Kıyılarda doldurma ve kurutma yoluyla kazanılan alanlarda ve sahil şeritlerindeki tüm uygulamalar, belediye ve mücavir alan sınırları içinde belediyeler, bu sınırlar dışında valiliklerin denetimi altındadır. İlgili idareler bu alanları sürekli kontrol altında tutmak ve gerekli önlemleri almakla yükümlüdürler. Demesine rağmen buna tek uyulan yer ise Kaytazdere oldu.

7 yaşındaydı

İşte yıllardan beri sorumlular sorumluluk taşımaz iken dün Akasya park plajındaki bir erkek çocuk plaja girenlerin gözleri önünde boğularak can verdi.

Ailesi ile plaja gelen İlkokul öğrencisi 7 yaşındaki Rüzgâr Tunç serinlemek için denize girdi.

Çocuğun denizde kaybolmasıyla birlikte ailenin feryatları arasında denizde yapılan aramalarda, 7 yaşındaki Rüzgâr Tunç, denize girdiği yerden 20 metre uzaklıkta arama çalışması yapan vatandaşlar tarafından suyun altında bulundu.

Çağrılan ambulansla özel bir hastaneye kaldırıldı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Seyrantepe Mahallesi sakinlerinden olan Lokman Tunç’un oğlu Rüzgâr Tunç’un ölümü, ailesini ve mahalle sakinlerini derin üzüntüye boğdu.

Bolge.com.tr yazı ailesi olarak merhuma Allahtan rahmet kederli ailesine başsağlığı dileriz..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.