Hava Durumu

2500 BİNA YIKILACAK DURUMDA

HALKI YANILTMAYIN

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2022 04:48
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2022 04:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bolge.com.tr
2500 BİNA YIKILACAK DURUMDA

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman Temmuz Ayı Belediye Meclis Toplantısında, “Yaşar Okuyan Bulvarının alt kısmına 6 kat imar getirmek istiyorlar. 1999 yılında büyük bir deprem yaşamış, bilim insanlarının her an olabilir diyerek Marmara Bölgesinde büyük bir deprem beklentisi var iken 1995 yılı imar planlarına dönmenin Yalova halkına ödeteceği vebali hiçbir siyasetçi karşılayamaz.

1999 depremini yaşayanların böyle bir karara imza atmalarını düşünemiyorum. Kaldı ki söz konusu bölgenin toprak yapısı depremden bu yana tartışma konusu olmuştur. Anlaşılan şu ki söz konusu zihniyetin betonlaşma aşkı devam etmektedir.” Açıklamasına cevap gecikmeden Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk ’tan geldi.

“Yalova’da Yaşar Okuyan Bulvarı(Şehit Ömer Faydalı Caddesi) alt kısmında 5-6 katlı risk altında bina var.1999 depreminden bu yana bu kısımda dönüşüm sağlanamıyor. İnsanların hayatı risk altında.”

Diyen Mustafa Tutuk,”  revizyon sayesinde yıkılması muhtemel 2 bin 500 adet riskli binada yaşayan vatandaşların depreme dayanıklı konutlara kavuşacak. 5 ve 6 katlı binaların bulunduğu yerlere ait imar revizyonunu öngören teklif, komisyonunda görüşüldükten sonra Ağustos ayı Yalova Belediye Meclisi’ne sunulacak.

HALKI YANILTMAYIN

Yanlış beyanatlar verilerek kamuoyunun yanıltılmaya çalışılıyor. Vefa Salman’ın bir açıklamasında, ‘Yalova’ya ihanet ediliyor’ cümlesini kurması çok kritik bir cümle. Yalova’ya kimlerin ihanet ettiğini en iyi kamuoyu biliyor. Ama Başkan’ın açıklamalarına bir konuda katılıyorum. Yalova deprem bölgesinde bulunan bir il. Bu doğrudur.

Hemfikiriz ve ben de ‘Yalova deprem bölgesidir’ diyorum. Ben, ‘5-6 katlı binalarda eğer acilen kentsel dönüşüme girilmezse deprem olduğunda yıkılacak’ diyorum.

Yıkılmayacağını iddia eden varsa bize bunu anlatsın. Yaklaşık 2 bin 500 adet 5-6 katlı bina yıkılmasın diye; kentsel dönüşüme sokarak depreme dayanıklı şekilde yeniden inşa edilmesini istiyoruz.

Biz bütün Yalova’ya 6 kat vermiyoruz. Kimse yanlış beyanatlarla kamuoyunun kafasını karıştırmaya kalkmasın.

Yalova’da enkaz altında kalmasın diye uğraşıyoruz. Şehit Ömer Faydalı Caddesi’nin altındaki bölgeye 6 kat imar verildiği sözleri yalan. Biz sadece 6 katlı binaların olduğu caddelere 6 kat, 5 katlı binaların olduğu yerlere de 5 kat veriyoruz.

4 kat ve 3 kat olan yerlere 6 kat imar verdiğimiz falan yok. Bunu depreme yakınlarını kurban vermiş birisi olarak söylüyorum. Başka insanlarımızı depremde kaybetmemek için bunu yapıyoruz. Halkımız ölmesin. Yalova halkı enkaz altında kalmasın diye yapıyoruz. O nedenle 6 katlı binalar yıkılsın ve yerine depreme dayanıklı 6 katlı binalar yapılsın istiyoruz.

“ÖLSÜN “ DİYEN VARSA ÇIKSIN ORTAYA

Yalova’ya 1 daire fazla eklemiyoruz. Donatıya takılmak diye bir şey söz konusu değil. Şehit Ömer Faydalı Caddesi’nin altında kaç daire varsa o sayıda daire kadar imar hakkı veriyoruz. 2018 deprem yönetmeliğine uygun, radyal temel, perde duvarları olan, C30 beton kullanılan, depreme dayanıklı halde binaların yapılmasını istiyoruz. ‘Biz bunu istemiyoruz’ diyen varsa çıksın, açıklama yapsın. ‘6 katlı binalar yıkılıp 6 katlı binalar yapılmasın; bırakın deprem olsun, bu binalarda kalanlar ölsün’ diyen varsa bunu çıkıp kamuoyuna açıklasın.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.