Hava Durumu

23 yıldan beri beklenen karar

‘2021 DEPREM YÖNETMELİĞİNE GÖRE

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2022 08:46
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2022 08:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bolge.com.tr
23 yıldan beri beklenen karar

1999 depreminden bu yana “tabut evler” olarak duran 5-6 katlı binaların yeni yönetmelik kapsamında tekrar yapılmasına onay verildi. Böylece Yalova tam bir dönüşün önü açıldı.Yalova Belediye Meclisi’nde muhtelif plan notları ve imar planı ile ilgili yapılaşmaya ilişkin çelişkilerin giderilmesi yönünde bir karar alındı.

Buna göre ilk etapta Bahçelievler Mahallesi İmar Planı Revizyonu, meclisten AK Partili meclis üyelerinin ‘evet’ oyu ile geçti.

İnsanlar 23 yıldan beri ölüm kuşkusu ile yaşamak zorunda kaldıkları çok katlı binalar kaç katlı ise ona göre yapılacak diyen Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, “Bu ay sadece Bahçelievler Mahallesi’nin imar planları yetişti.

Önümüzdeki ay bütün merkez mahalleler Allah’ın izniyle meclise gelecek. 5 katlı binayı yıktığı zaman artık hak sahibi, eski iskânına göre 5 katını da yapabilecek.Hak sahibi 6 katlı binayı yıktığı zaman 6 katlı binasını yapabilecek. Yani biz dönüşümün önünü açmış olduk.

Çözümsüzlüğü çözdük

6 katlı bir binada 2 daireden 12 daire oluyordu. 1999 depreminden sonra imar planı 4 kata düşmüştü. O binadaki 4 daire mağdur oluyordu. Şimdi buna o hakkı tekrardan verdik. Örneğin Fatih Caddesi’ne boydan boya 5 kat vermiş olduk. Sağlı-sollu. Boş arsalara da 5 kat vermiş olduk. İmarını 5 kata kaldırmış olduk. Ama şöyle bir durum var.

1995’teki imar planlarının aynısını yaptık. Fatih Caddesi 5 kat ama Fatih Caddesi ile Gazipaşa Caddesi arasındaki ara sokaklar yine 4 kat. Zaten böyleydi. 1995 yılında da böyleydi..

‘2021 DEPREM YÖNETMELİĞİNE GÖRE

Binaların 2021 deprem yönetmeliğine uygun yapılacak.İstanbul Caddesi’ni de örnek verecek olursak, o cadde üzerindeki binalara yine 6 kat verilecek ama İstanbul Caddesi ile Yaşar Okuyan Bulvarı arasındaki ara sokaklar 4 kat.

Eskiden de aynıydı. Şunu kimse yanlış anlamasın. Bizler daire sayısını artırmıyoruz. Kat yoğunluğunu arttırmıyoruz. Bahçelievler’de toplam 2 bin daire varsa yine 2 bin daire olacak. Yapılan daireler de 2021 deprem yönetmeliğine uygun yapılacak. Aynı zamanda bu meclisten geçen karar ile hatalı imar planlarını düzeltmiş olduk. Daha önce alınmış hatalı imar plan notlarını da bu yönetmelik sayesinde düzeltmiş olduk” ifadelerine yer verdi.

RİSK ALDIK

İlk defa bir belediye başkanının bu konuda risk aldığını ve meclisten geçirdiğini söyleyen Tutuk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu aslında 23 yıldır beklenen bir karar. 17 Ağustos arifesinde meclisten böyle bir karar geçmiş oldu. CHP’li meclis üyeleri bu karara ret oyu kullandılar. Ama AK Parti elini taşın altına koydu. İlk defa bir belediye başkanı şu an risk aldı ve bunu geçirdi. Aslında bunu ben 2 yıldır yapmaya çalışıyordum ama bizi hep engellediler. Bu sefer kimseyi dinlemedik. Yeni imar planları yapmış olduk. Yalova’mıza hayırlı olsun.” Dedi…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.