"3 günlüktü...sarılık oldu...Şimdi ise beyin ölümü gerçekleşti..."

Daha ilk çocuklarıydı...iddiaya göre ihmaller öldürdü... Yalova’da, sarılık tedavisi sırasında duran kalbi yeniden çalıştırılan bebeğin ailesi, olayda ihmalleri olduğu iddiasıyla hastane yönetimi ve bir hemşire hakkında suç duyurusunda bulundu. Armutlu ilçesinde oturan ve geçimini garsonluk yaparak temin eden Mahmut ve eşi Aydanur Şamdanlı çifti, 1 Nisan’da dünyaya gelen ve “Miraç” adını verdikleri bebeklerini 3 günlükken rutin kontroller için doğumun gerçekleştiği il merkezindeki hastaneye gö

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bolge.com.tr

Yalova Devlet Hastanesi’ne sarılık tedavisi için yatırılan 15 günlük Miraç bebeğe hastane görevlilerinin verdiği anne sütünün akciğerler kaçması sonucu beyin ölümü gerçekleştiği iddia edildi. Aile konuyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Armutlu ilçesinde yaşayan Mahmut ve Aydanur Şamdanlı çifti, 1 Nisan’da ilk çocukları Miraç bebeği kucaklarına alma heyecanı yaşadı. Miraç bebeğe doğumdan 3 gün sonra kontrole götürüldüğü Yalova Devlet Hastanesi’nde sarılık teşhisi koyuldu.

SÜT AKCİĞERE KAÇTI İDDİASI

 Yalova Devlet hastanesinde ışın tedavisine alınan bebeğin ailesinin iddiasına göre, hemşireler tarafından verilen anne sütünün akciğerlere kaçması sonucu kalbinin durduğu, sonrasında ise özel bir hastaneye sevk edildiği bildirildi. Beyin ölümü gerçekleşen Miraç bebek özel hastanede yoğum bakımda tutuluyor.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

 Bebeklerinin beyin ölümünden hastaneyi suçlu tutan aile konuyla ilgili Yalova Cumhuriyet Başsavcılığına giderek suç duyurusunda bulundu.

Konuyla açıklamalarda bulunan baba Mahmut Şamdanlı,  "Yalova Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan bebeğimizin sarılık seviyesinde düşüş yaşandı. Çocuğum gayet normaldi. "Akşam  annesi gelebilir. Biberonla değil de annesi emzirebilir. Biz akşam çıkışını da yaparız" dediler. Çocuk iyi oldu ama hafta sonuna girdiği için pazartesiyi beklemeniz lazım dediler bize yukarıda oda açtılar.

NÖBETÇİ DOKTOR ARADI

Aynı gün akşam saatlerinde  bizi hastanedeki nöbetçi doktor telefonla aradı. Çocuğun ciğerlerine süt kaçırıldığını söyledi. Çok telaşlanmışlardı. Artık itiraf ettiler orada. Biz çocuğun ciğerlerine süt kaçırdık çocuğa erken müdahale yapamadık çocuğun kalbi durdu.Beyni oksijensiz kaldı. Oksijen tedavisi için Uzmanlar Hastanesi’ne sevk etmemiz lazım bizim burası 2. derece yoğun bakım 3. Dereceye sevk etmemiz lazım." dediler.

SEDYEYİ ÇEKMEDİLER

İlk çocuğumuz ne yapacağımızı şaşırdık .Kime hesap soralım ,kime ne diyelim, derken baktım sedyeciler sedyeyi taşımıyorlar ,çekemiyorlar, çocuğum yaşasın diye sedyeyi çekmeye çalıştım. Yani o anda çocuğumu kurtarmanın derdine düştüm. Baktım ki çocuğuma yardım eden yok taşıyan yok hastanede. Tuttum sedyeyi ben taşıdım.”dedi.