Yerinde karar....

Yerinde karar....

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2023 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2023 17:20
https://www.bolge.com.tr

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin ardından Yalova Belediyesi binasını yıkmaya karar verildi..Basın mensupları ile iftar programında bir araya gelen belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Kahramanmaraş merkezli deprem bölgesinde yaptıkları inceleme sonrasında boşaltılmış, belediye binasının güçlendirme yerine, deprem izolatörlü, aynı zamanda kültür merkezli yeni bir bina yapmaya karar verdiklerini açıkladı.

 Yalova belediye başkanı Tutuk "Daha önce güçlendirme kararı aldığımız Yalova Belediyesi binasını, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin ardından yıkıp yenisini yapma kararı aldık.

Binanın girişi değişecek, altına yaklaşık 1000 araçlık otopark yapacağız" dedi.

Benim öngörüm yıkıp yerine yenisi yerine güçlendirme yapmaktı ama Kahraman merkezli depremden sonra fıkrimız de değişik oldu. Kahramanmaraş merkezli depremi bölgesinde yaptığım incelemeden sonra bunun güçlendirme yerine yıkıp yerine yenisini yapmak oldu.

Binamız şimdi tamamen boşalttık. Yazın projemize başlayacağız. Projemize başladık. Altına bir veya iki katlı bir oto park yapacağız. Arazimiz 3 dönüm. Bahane kafeyi kaydıracağız. Belediye binası ve kültür merkezli ve çok amaçlı bir bina yapacağız.1000 araçlı giriş çıkışlı belediyenin işleteceği bir otopark yapacağız. Eğer imkan varsa deprem izolatörlü bir binayı Yalova’ya kazandıracağız.