
TOKİ YALOVA’YI GÖRMEZDEN GELİYOR
CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan’ın, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na Yalova Merkez Kazımiye Mah. 740 / 250000 Sosyal Konut Projesi’ne ilişkin verdiği soru önergesine bakanlıktan cevap verildi.
Murt Kurum imzalı cevap yazısında CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan verdiği soru önergesinde bulunan bazı sorulara cevap verilmediğini ileri sürdü.
Proje Ne Zaman Tamamlanacak?
Becan, “ bir ev sahibi olma umuduyla birçok hemşerimizin bu konutlara başvuru yapmasına rağmen projenin geri kalan bölümünün ne zaman tamamlanacağı hususundaki belirsizliğin yanı sıra, ‘sosyal’ konutlar için ödenecek aylık taksitlerindeki zammın yurttaşlarımızı kara kara düşündürüyor.
Yanıtlanamayan Sorular
Yalova Merkez Kazımiye Mah. 740 / 250000 Sosyal Konut Projesi’ne bugüne kadar geçerli 15.271 başvuru olduğu bakanlıkça yanıtlanmasına rağmen soru önergemizdeki diğer şu sorular halen yanıtlanmadı.
Söz konusu projede yer alan konutların toplam bedellerinin, enflasyonun çok yüksek olduğu bu koşullarda 240 ay sonunda kaç TL’ye ulaşabileceği konusunda Bakanlığınızın tahminleri nedir?
Söz konusu proje kapsamında hak sahiplerine evleri ne zaman teslim edilecektir?
Proje için hangi tarihlerde kaç ihale yapılmıştır? İhalelerin toplam bedeli ne kadardır?
Bu proje kapsamında, zamanında gerçekleştirilmeyen konutlar ile şartları sonradan değişen hak sahipleriyle TOKİ arasında kaç dava dosyası bulunmaktadır?
Vatandaşın Devlete Güveni Kalmadı
Ekonomide büyük bir krizle karşı karşıyayız. Milyonlar çok ciddi barınma, konut krizi yaşıyor. Her yurttaşımız, astronomik artan kiralar karşısında çaresiz. Amacı dar gelirli vatandaşımıza sosyal konut yaratmak olan TOKİ, bunu bırakmış vaat ettiği taksitleri artırma peşinde.
Buda yetmezmiş gibi binlerce vatandaş yıllardır inşaatlarının bitmesini bekliyorlar. Böyle sosyal konut olmaz, bu insanlar bu taksitleri nasıl ödeyecek? Birçoğu peşinatlarını ödeyemeyecek durumda. Dar gelirli bu ödemeleri nasıl yapacak diye düşünen yok. Sizin yüzünüzden vatandaşın devlete güveni kalmadı" dedi.