
Yalova’nın doğu kesimlerinde etkili olan kuvvetli yağış, sel felaketine dönüştü.Başta Şenköy, Esenköy, Fıstıklı ve Kapaklı olmak üzere birçok noktada evleri ve bahçeleri su bastı, ekili araziler zarar gördü.
Yalova’nın doğu kesimlerinde etkili olan ve metre kareye 30 kilograma kadar ulaşan yağış, özellikle Şenköy–Esenköy hattında ciddi bir sel tablosu ortaya çıkardı. Evler ve tarım alanları zarar görürken, ekiplerin müdahalesi aralıksız devam ediyor.
METREKAREYE DÜŞEN YAĞIŞ: 30 KG’YE KADAR
Dün gece başlayan yağışla birlikte bölgede düşen yağış miktarı:Yalova merkez: 10–15 kg/m²,Çınarcık: 15–20 kg/m²,Esenköy: 20–25 kg/m²,Şenköy (yüksek kesim): 20–30 kg/m².Özellikle doğu hattında yağışın 30 kg/m² seviyesine yaklaşması, sel ve su baskınlarını tetikledi.
EVLER VE TARIM ARAZİLERİ SULAR ALTINDA
Yalova’nın doğu bölgesinde sel suları, Evlerin alt katlarını ve bahçeleri bastı. Tarım arazilerinde ciddi hasara yol açtı. Köy yollarını çamur ve suyla kapladı.Vatandaşlar gece boyunca kendi imkanlarıyla su tahliyesi yaptı.
EKİPLER 7 SAATTİR MÜDAHALE EDİYOR
Yalova İl Özel İdaresi ekipleri bölgede yoğun şekilde çalışırken, Sahada.1 adet kuka,1 adet vidanjör,1 adet eksavatör,1 adet greyder ile ekiplerin 7 saattir aralıksız müdahalesi sürüyor.
RİSK TAM ANLAMIYLA GEÇMEDİ
Uzmanlar, bölgede toprağın suya tamamen doymuş durumda olduğunu belirterek, yeni yağışların gelmesi halinde sel ve taşkın riskinin yeniden artabileceği uyarısında bulunuyor.
Yetkililer tarafından yapılan uyarılarda: Dere yataklarına yakın bölgelerde dikkatli olunması,Zemin katlarda yaşayan vatandaşların tedbir alması,Gereksiz yere riskli alanlara girilmemesi İstendi.Bölgede hasar tespit çalışmalarının ise yağışın tamamen durmasının ardından başlaması bekleniyor.
.