
Yalova İl Emniyet Müdürlüğü’nde yaklaşık 8 ay sonra görev değişikliği yaşandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmî Gazete’de yayımlanan 2026/316 sayılı Atama Kararı kapsamında Yalova İl Emniyet Müdürü Yılmaz Delen, Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alınırken, Delen’in yerine Terörle Mücadele Daire Başkanı Yusuf Topcan atandı.
Karar kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü merkez teşkilatı ile çok sayıda il emniyet müdürlüğünde görev değişiklikleri gerçekleştirildi. Karara göre 39 ilin emniyet müdürlüğüne yeni isimler atanırken, 25 il emniyet müdürü de Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alındı.
YILMAZ DELEN’İN YALOVA GÖREVİ 8 AY SÜRDÜ
1971 yılında Aksaray’da doğan Yılmaz Delen, emniyet teşkilatında farklı illerde ve Emniyet Genel Müdürlüğü merkez teşkilatında çeşitli görevlerde bulundu.
Delen, 1994-1998 yılları arasında Mersin Emniyet Müdürlüğü, 1998-2002 yılları arasında ise Bingöl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yaptı. Kariyerinin devamında İstihbarat Daire Başkanlığı, Niğde Emniyet Müdürlüğü, Erzurum Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Göçmen Kaçakçılığı ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı ile Teftiş Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu.
İl emniyet müdürlüğü görevlerinde ise 2019-2021 yılları arasında Tunceli, 2021-2024 yılları arasında Çankırı ve 2024-2026 yılları arasında Niğde İl Emniyet Müdürü olarak görev yaptı.
Yılmaz Delen, 23 Ocak 2026 tarihli 2026/30 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Yalova İl Emniyet Müdürü olarak atanmış, 27 Ocak 2026’da düzenlenen devir teslim töreniyle görevine başlamıştı.
Son atama kararıyla birlikte Delen’in Yalova’daki görev süresi yaklaşık 8 ay ile sınırlı kaldı.
YENİ MÜDÜR YUSUF TOPCAN
Yalova İl Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Yusuf Topcan, son olarak Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanı olarak görev yapıyordu.
Topcan, 11 Eylül 2025 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki daire başkanlığı görevleri kapsamında Terörle Mücadele Daire Başkanlığı görevine atanmıştı.
Topcan, 11 Ağustos 2026’da Ankara’da gerçekleştirilen Terör Suçları Değerlendirme Toplantısı’na da TEM Daire Başkanı olarak katılmıştı.
YALOVA EMNİYETİNDE YENİ DÖNEM
Yusuf Topcan’ın Yalova İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanmasıyla birlikte kentte emniyet teşkilatının yönetiminde yeni bir dönem başlayacak.
Topcan’ın Emniyet Genel Müdürlüğü merkez teşkilatında Terörle Mücadele Daire Başkanı olarak görev yapmasının ardından Yalova İl Emniyet Müdürlüğü’ne atanması, kararın dikkat çeken ayrıntılarından biri oldu.
Atamanın ardından Yalova İl Emniyet Müdürlüğü’nde devir teslim sürecinin önümüzdeki günlerde gerçekleştirilmesi bekleniyor.