
Armutlu ilçesine bağlı Kapaklı Köyü yakınlarında çıkan orman yangını ekipleri alarma geçirdi. Alevlerin kontrol altına alınması için havadan helikopterler, karadan ise çok sayıda orman ve itfaiye ekibi seferber edildi.
Yalova'nın Armutlu ilçesinde çıkan orman yangını, bölgeyi alarma geçirdi. Kapaklı Köyü yakınlarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın, kısa sürede yükselen dumanların çevre yerleşimlerden de görülmesi üzerine vatandaşların ihbarıyla fark edildi.
112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan ihbarların ardından Bursa Orman Bölge Müdürlüğü koordinesinde geniş çaplı söndürme çalışması başlatıldı. Bölgeye çok sayıda arozöz, su tankeri, ilk müdahale aracı, orman işçisi ve itfaiye ekibi sevk edilirken, yangının büyümesini önlemek amacıyla havadan da helikopterlerle su atışları gerçekleştiriliyor.
Yangının çıktığı bölgenin engebeli arazi yapısı ve orman dokusunun yoğunluğu nedeniyle ekiplerin zaman zaman güçlük yaşadığı öğrenildi. Buna rağmen yangının çevredeki geniş ormanlık alanlara sıçramaması için yoğun bir mücadele yürütülüyor. Ekipler, alevlerin ilerleme yönünü kesmek amacıyla kritik noktalarda yoğunlaşırken, havadan yapılan müdahaleler de aralıksız devam ediyor.
Yetkililer, yangının yerleşim alanlarını tehdit edecek boyutta olup olmadığına ilişkin değerlendirmelerin sürdüğünü belirtirken, şu ana kadar herhangi bir can kaybı ya da yaralanma bilgisi bulunmadığını ifade etti. Tedbir amacıyla bölgedeki vatandaşların yangın alanına yaklaşmamaları ve ekiplerin çalışmalarını aksatacak davranışlardan kaçınmaları istendi.
Yangının çıkış nedeni henüz netlik kazanmazken, kontrol altına alınmasının ardından olay yeri inceleme ekipleri ve ilgili birimler tarafından yangının çıkış sebebine ilişkin kapsamlı araştırma yapılacağı bildirildi. İlk belirlemelere göre yangının çıkış nedeninin belirlenebilmesi için teknik incelemelerin tamamlanması bekleniyor.
Özellikle yaz aylarında artan sıcaklıklar, düşük nem oranı ve zaman zaman etkili olan rüzgarın orman yangınları açısından büyük risk oluşturduğuna dikkat çeken yetkililer, vatandaşlardan ormanlık alanlarda ateş yakmamaları, sigara izmaritlerini doğaya atmamaları ve en küçük dumanı dahi vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirmeleri çağrısında bulundu.
Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin koordinasyonunda sürdürülen söndürme çalışmalarının, yangın tamamen kontrol altına alınıncaya kadar aralıksız devam edeceği öğrenildi. Yangının etkilediği alanın büyüklüğü ise çalışmaların tamamlanmasının ardından yapılacak hasar tespit çalışmalarıyla netlik kazanacak.