Yalova'da çarşı karıştı

Gündem Fetö'den alınan hapis cezası

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2023 09:35
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2023 09:35
https://www.bolge.com.tr

Yalova eski milletvekili ve eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyanın bir televizyon kanalında CHP’de FETÖ’cüler milletvekili adayı gösterildi açıklamasından sonra Ulusal basında Yalova  CHP 1.Sıra Milletvekili adayı Tahsin Becan haber olarak yerini aldı.

Yalova’da FETÖ’den yargılandığı davadan hapis cezası alan fakat hükmü açıklanması geri bırakılan eski Yalova Ticaret Odası Başkanı Tahsin Becan bazı yönetim Kurulu üyeleri ile göz altına 10 Mayıs 2017 göz altına alınmış ve yargılandığı davada 9 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

Birden bire Türkiye gündeminde yer alan Tahsin Becan Yalova’da 3-0 yapacağız açıklamaları yaparken Ulusal gazetelerde çıkan haberlerde;

“Yalova’da Tahsin Becan’ın Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi tarafından milletvekili adayları açıklandı.

5 yıl CHP Yalova İl Başkanlığı görevi yürüten ve milletvekili olabilmek için başkanlıktan istifa eden Mehmet Gürel sürpriz olarak 2.sıradan aday gösterilmişti.

Becan, YTSO'nun parasının Bank Asya'ya yatırılmasıyla ilgili Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturma çerçevesinde 10 Mayıs 2017 tarihinde gözaltına alınmıştı. Adli kontrolle serbest bırakılan Becan, yargılandığı davada 9 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nın (YTSO) parasının Bank Asya’ya yatırılmasıyla ilgili başlattığı soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan Becan, adli kontrolle serbest bırakılmış, Yalova Ağır Ceza Mahkemesi’nde "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" suçlamasıyla tutuksuz yargılanmıştı.

Mahkemenin hükmü açıklamasını geri bırakması nedeniyle hapse girmekten kurtulan Becan, 3 dönemdir YTSO yönetim kurulu başkanlığını yürütüyordu. Denildi.