
29 Ocak 2025'te akşam saatlerinde Kurtköy Kurtdere Derivasyonunda suda köpüklenme tespit edilmesinden, sonra Yalova’ya yaklaşık 1 gün süresince su kesintisine gidilmişti.
Ön analiz raporlarından sonra şehir şebekesine su verilerek, ”suyun sadece temizlikte kullanılması ve Sağlık Bakanlığının Ankara’daki laboratuvarında yapılacak olan son raporun beklenmesi istenmişti.
Bugün Yalova valiliğinden yapılan açıklamada suyun temiz çıktığı, içme ve yemek yapılmasında hiçbir sakıncanın olmadığı ifade edildi.
Yapılan açıklamada, ”İlimizin su kaynağını besleyen Kadıköy-Kurtköy Regülatör havuzunda gözlemlenen köpüklenme ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı Laboratuvar tarafından, gerçekleştirilen ayrıntılı analizler tamamlanmıştır. Yapılan inceleme sonucunda, suyun halk sağlığı açısından herhangi bir risk taşımadığı belirlenmiştir.
Bu doğrultuda vatandaşımızın suyu, içme suyu olarak kullanılmasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır” denildi.