
İl olmadan önce Yalova “Yalova Kaymakamı” ile meşhur iken il olduktan sonra “Devre mülkçüleri” ile tanınmaya başladı.Yalova’dan birçok siyasi ve bürokratlarının katılımı ile şaşalı açılışlar yapan ilimizdeki bazı devre mülk firmaları ile binlerce kişi dolandırıldı.
Bu dolandırılma olayına yine Yalova karıştı.
Bursa merkezli ve içlerinde Yalova’nın da olduğu 3 ilde düzenlenen devre mülk dolandırıcılığı operasyonunda gözaltına alınan 10 şüpheliden 5’i tutuklandı.
Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin yabancılara yüksek fiyatlarla satmayı vadettikleri Bursa ve Yalova’daki devre mülk sahiplerinden “tanıtım ücreti” alıp, telefonlarındaki mobil bankacılık uygulamalarından kredi çekip kendi hesaplarını aktardıklarını tespit etti.
Polis, Bursa, Sakarya ve Düzce’de düzenlediği operasyonda tanıtım yapılan otelde 5’i suçüstü olmak üzere 10 şüpheliyi yakaladı. Yapılan aramalarda şifreli yazışmaların olduğu dijital materyaller de ele geçirildi.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 10 şüpheliden 5’i çıkarıldığı hâkimlikçe tutuklandı.Şimdiye kadar 16 kişinin dolandırıldığını belirleyen polisin, mağdur sayısının artabileceğini değerlendirdiği öğrenildi.