
Yalova’nın Çınarcık ilçesine bağlı Teşvikiye beldesinde bulunan Erikli Şelalesi mevkiinde çıkan orman yangını, kısa zamanda yapılan müdahale sonucunda söndürüldü.
Kayın v e ıhlamur ağaçlarından olan ormanlık alanda sabah bilinmeyen bir neden çıkan yangın söndürme çalışmalarına 9 araç, 48 profesyonel personel ve 15 gönüllü vatandaş katıldı.
Yangına ilk müdahale; AFAD, Orman Genel Müdürlüğü ekipleri, Çınarcık ve Teşvikiye belediye itfaiyeleri, Jandarma ekipleri ve çevredeki duyarlı vatandaşlar tarafından yapıldı.Olay yerine kısa zamanda ulaşan ekipler, alevlerin yayılmasını engelleyerek yangını çevreledi ve tamamen kontrol altına aldı.
Yangının söndürülmesinin ardından bölgede kapsamlı soğutma çalışmaları yürütüldü. Ekipler, herhangi bir yeniden tutuşma riskine karşı alanda termal kameralarla tarama yaptı. Olayla ilgili gerekli incelemeler tamamlandıktan sonra ekipler güvenli şekilde bölgeden ayrıldı.
Valilik ve AFAD’dan Açıklama
Yalova Valiliği ve AFAD tarafından yapılan açıklamalarda, yangının erken fark edilmesi ve tüm kurumların koordineli müdahalesi sayesinde daha büyük bir felaketin önüne geçildiği vurgulandı. Yangının çıkış nedeni henüz netleşmezken, Jandarma ve Orman İşletme Müdürlüğü’nün olayla ilgili soruşturma başlattığı belirtildi.
Soruşturma Sürüyor
Yangının çıkış nedeni henüz netlik kazanmazken, sabotaj ya da ihmalkârlık olasılıkları değerlendiriliyor. Orman ekipleri ve jandarma, bölgeyi gözetim altına alarak delil toplama çalışmaları yapıyor.