
Yalova Belediyesi geçmiş senelerde de olduğu gibi TİGEM arazisi içinde bulunan Tatil Parkındaki tek katlı evleri Yalova Üniversitesinde okuyan ve kalacak yer bulamayan kız ve erkek öğrencilere ucuz fiyattan açtı.
Alınan bilgiye göre 3 ve dört kişinin kalabileceği evlerde su ihtiyacı belediye tarafından karşılanırken kız öğrenciler kişi başı 350 lira, erkek öğrenciler ise kişi başı 250 lira ödeyecek. Güvenlik Yalova belediyesi tarafından karşılanırken kız öğrencilerin kalacağı evlerin erkek öğrencilerin kalacağı evlerden daha büyük olduğu öğrenildi.
Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk; “Pandemi sürecinde yüz yüze eğitim olmadığı için birçok öğrencimiz mevcut barınma yerlerini terk etmek zorunda kaldılar.
Yeniden yüz yüze eğitimin başlaması ve ayrıca kentimize gelen öğrenci sayısının da artmasıyla birlikte yoğun bir talep oluştu. Bu sebeplerden dolayı öğrencilerimizin bir kısmında mağduriyet olabileceği düşüncesiyle TATİLPARK’ı öğrencilerimize açmak için karar aldık.
Yabeltaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanımız Celalettin ÖZEL ve yönetim kurulu üyelerimiz bu konuda gerekli çalışmayı yaptılar. Öğrencilerimiz, eğitim ve öğretim dönemi süresince TATİLPARK’tan faydalanabilecekler.
AÇIKTA KALAN YOK
Yalova üniversitesi tam kapasite eğitim yapmadığı gibi üniversitede hafta 2-3 gün eğitim olacak. Gerisi uzaktan eğitim. Kocaeli , Bursa veya İstanbul gibi şehirde oturan öğrenciler 2-3 günlük eğitim için ev tutacaklarına dersleri olduğu zaman Yalova’ya gelecekler. İstanbul , Bursa ,Kocaeli ve Balıkesir’e minibüs servisleri var . Özel yurtlar %70 ,%80 kapasite ile çalışıyor. Haklı olarak öğrenci öğrenci parasız devlet yurdunda kalmak istiyor . Kimse açıkta değil.
KAYIT SİLDİRİYORLAR
Özel yurda kayıt yapan, birçok öğrenci benim haftada iki gün dersim varmış deyip kayıt sildiriyor. Ve diyor ki, “ ben derslerim olduğu günler evimden gidip geleceğim” diyor.
Bu nedenlerle kış döneminde tatil parktaki evlerin kapılarını öğrencilerimize açtık. Andemi olmasaydı üniversite tam kapasite ile eğitime başlayacaktı. İşte o zaman sıkıntı yaşanabilir. Devlet yurtları ve özel yurtların artması lazım.” Dedi…