Hava Durumu

Vali Çakacak: “Milletimiz, birlik ve beraberliğini bozmak isteyenlere asla izin vermemiştir”

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2016 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2016 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bolge.com.tr
Vali Çakacak: “Milletimiz, birlik ve beraberliğini bozmak isteyenlere asla izin vermemiştir”

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, milleti her fırsatta bölmek isteyenler olduğunu belirterek, “Ama yüce milletimiz hiçbir zaman bunlara kanmadan, vakur duruşu ve sağduyusu ile bu birlik ve beraberliği bozmak isteyenlere asla izin vermemiştir. Bunun en yakın örneğini de bu darbe girişiminde açık bir şekilde gördük” dedi.
Doğu ve Güneydoğu’daki il ve ilçelerin Mersin dernek başkanları ile Güneydoğulu Aydınlar, Bürokratlar ve İş Adamları Derneği (GABİDER) ve Muhacirler Derneği başkanları, Vali Özdemir Çakacak’ı ziyaret etti. Ziyarete, Mardinliler Derneği Başkanı Mehmet Ali Özdemir, Vanlılar Derneği Başkanı Murat Karahan, Bitlisliler Derneği Başkanı Tahsin Kırboğa ve Hakkarililer Derneği Başkanı Hüseyin Kahar’ın yanı sıra GABİDER Başkanı Mehmet Kolbudak, Muhacirler Derneği Başkanı Mehmet Kayık, Viranşehirliler Derneği Başkanı Halil Kuran, Ceylanpınarlılar Derneği Başkanı İsa Kurt, Cizreliler Derneği Başkanı Servet Manas, Hilvanlılar Derneği Başkanı Ali Taşdirek, Birecikliler Derneği Başkanı Ethem Alkış, Kızıltepeliler Derneği Başkanı Abdulkadir Yüksekova ve Çermikliler Derneği Başkanı Hüseyin Kanar katıldı.
Ziyarette, Anadolu gibi bir vatana sahip olmanın en büyük zenginlik olduğunu vurgulayan Çakacak, “Milletimiz, 15 Temmuz gecesi doğu veya batı demeden tüm farklılıklarını, tüm renklerini, tüm meşreplerini geride bırakarak tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ilkeleri etrafında birleşti. Milletimizi her fırsatta bölmek istediler. Ama yüce milletimiz hiçbir zaman bunlara kanmadan, vakur duruşu ve sağduyusu ile bu birlik ve beraberliği bozmak isteyenlere asla izin vermemiştir. Bunun en yakın örneğini de bu darbe girişiminde açık bir şekilde gördük” diye konuştu.
Dernek başkanları ise her zaman ve her koşulda Türkiye’nin birliğine ve bütünlüğüne kast eden hainlere karşı demokrasiden ve milli iradeden yana olduklarını, devlete ve millete sahip çıkmak amacıyla ilk günden bu yana Demokrasi Nöbeti’ni desteklediklerini dile getirerek, devlete ve millete geçmiş olsun dileklerini sundular.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.