Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde su ürünleri daha çok balıkçılık av sezonunda taze olarak tüketilmektedir. Dört mevsim balık tüketmek için en iyi alternatif olarak satışa sunulan dondurulmuş balık ürünleri, ulaşılabilir ve güvenli olmasıyla da dikkat çekmektedir.
Haber Giriş Tarihi: 23.08.2023 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2023 14:18
Kaynak:
IGF
İSTANBUL (İGFA) - Gıdanın uzun süre muhafaza edilmesini ve her mevsim tüketicilere ulaşmasını sağlamak ve de kayıpların önüne geçmek için geliştirilen saklama yöntemlerinden olan dondurulmuş su ürünlerinin önemli bir alternatif gıda olarak karşımıza çıktığını söyleyen Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Fatmagül Öztürk, gerekli koşullar ve kontroller sağlandığında dondurulmuş balıkların daha güvenilir ve sağlıklı olduğunun altını çizdi.
Balık ve diğer su ürünlerinin taze olduğunda da soğuk zincir araçları ile taşınması ve muhafaza edilmesi gerektiğini söyleyen Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Fatmagül Öztürk, dondurulmuş balık ürünleri alırken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
Dondurulmuş balık veya herhangi bir ürün alırken mutlaka son kullanma tarihinin kontrol edilmesi gerektiğini kaydeden Öztürk, "Marketten dondurulmuş ürün alırken ürünlerin uygun ortamda satışa sunulduğuna ve çözünmediğine dikkat etmek gerekiyor. Tüm dondurulmuş gıdalar gibi marketten çıkarken en son almamız lazım ki o süreçte herhangi bir çözülme yaşanmasın. Aynı gün içerisinde tüketmeyeceksek özel taşıma poşetleri ile taşınmalıdır. Dondurduğumuz balığı çözündükten sonra tekrar dondurmamalıyız. Bu kurallara uyulmadığı takdirde gıda zehirlenmeleri yaşanabilir. Bazı birkaç püf noktaya dikkat ettiğimizde dondurulmuş balık ürünlerini rahatça tüketebilirsiniz” diye konuştu.
Taze balık ile dondurulmuş balık ürünlerinin besin içeriklerinin birbirine benzer olduğunu söyleyen Öztürk, "Dondurulmuş ürünlerin her mevsim balık tüketimine sağladığı katkı yüksektir. Balığın her damak lezzetine hitap eder tariflere dönüştürülmesi de tüketiminin artmasına katkı sağlayacaktır" dedi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Dondurulmuş balık alırken dikkat!
Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde su ürünleri daha çok balıkçılık av sezonunda taze olarak tüketilmektedir. Dört mevsim balık tüketmek için en iyi alternatif olarak satışa sunulan dondurulmuş balık ürünleri, ulaşılabilir ve güvenli olmasıyla da dikkat çekmektedir.
İSTANBUL (İGFA) - Gıdanın uzun süre muhafaza edilmesini ve her mevsim tüketicilere ulaşmasını sağlamak ve de kayıpların önüne geçmek için geliştirilen saklama yöntemlerinden olan dondurulmuş su ürünlerinin önemli bir alternatif gıda olarak karşımıza çıktığını söyleyen Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Fatmagül Öztürk, gerekli koşullar ve kontroller sağlandığında dondurulmuş balıkların daha güvenilir ve sağlıklı olduğunun altını çizdi.
Balık ve diğer su ürünlerinin taze olduğunda da soğuk zincir araçları ile taşınması ve muhafaza edilmesi gerektiğini söyleyen Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Fatmagül Öztürk, dondurulmuş balık ürünleri alırken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
Dondurulmuş balık veya herhangi bir ürün alırken mutlaka son kullanma tarihinin kontrol edilmesi gerektiğini kaydeden Öztürk, "Marketten dondurulmuş ürün alırken ürünlerin uygun ortamda satışa sunulduğuna ve çözünmediğine dikkat etmek gerekiyor. Tüm dondurulmuş gıdalar gibi marketten çıkarken en son almamız lazım ki o süreçte herhangi bir çözülme yaşanmasın. Aynı gün içerisinde tüketmeyeceksek özel taşıma poşetleri ile taşınmalıdır. Dondurduğumuz balığı çözündükten sonra tekrar dondurmamalıyız. Bu kurallara uyulmadığı takdirde gıda zehirlenmeleri yaşanabilir. Bazı birkaç püf noktaya dikkat ettiğimizde dondurulmuş balık ürünlerini rahatça tüketebilirsiniz” diye konuştu.
Taze balık ile dondurulmuş balık ürünlerinin besin içeriklerinin birbirine benzer olduğunu söyleyen Öztürk, "Dondurulmuş ürünlerin her mevsim balık tüketimine sağladığı katkı yüksektir. Balığın her damak lezzetine hitap eder tariflere dönüştürülmesi de tüketiminin artmasına katkı sağlayacaktır" dedi.
Kaynak: IGF
En Çok Okunan Haberler
SUÇ KAYITLARINDA YOK YOK,
Yalova merkezli operasyonda İstanbul ve Diyarbakır’da Ipek-Baysal çetesine mensup 15 kişi gözaltına alındı, 6 kişi tutuklandı, 9 şüpheli serbest bırakıldı. Silah, uyuşturucu ele geçirildi.
Çete elamanları yakalandı
Yalova merkezli yapılan operasyonda İstanbul ve Diyarbakır’da faaliyet gösteren İpekler-Baysal çetesine mensup oldukları iddia edilen 15 kişi gözaltına alındı. 6 kişi tutuklandı, 9 kişi serbest bırakıldı. Suç kayıtlarında uyuşturucu ticareti, silahlı saldırı gibi suçlar bulunuyor. Operasyonda çeşitli silahlar, uyuşturucu madde ve dijital materyaller ele geçirildi. Tutuklamalar ve adli kontroller devam ediyor.
Ağır yaralandı
Orhangazi’de TIR’ın dorsesinden düşen Nihat Ç. (54), ağır yaralandı. Sağlık ekipleri müdahale etti ve hastaneye sevk edildi. Jandarma soruşturma başlattı.
Süheyla Sultan Gemisi Yalova da bakıma alındı
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerin ardından demirlediği Hatay'ın İskenderun ilçesinde afetzedelere geçici barınma imkanı sunulan Karadeniz Lifeship Süheyla Sultan Gemisi'nin bakım ve onarımına Yalova'da başlandı. Gemi, depremzedelere hizmet verdi ve şimdi Yalova'da bekletilecek.
BENDE İSTERİM AMA….
Yalova Belediyesi'nin 2025 bütçesi 3 milyar 275 milyon TL olarak belirlendi. Tartışmalara neden olan bütçede %50'si personel giderlerine ayrıldı. Yalova halkı, şişirilen belediye kadro maliyetlerinin acısını çekecek. Bütçe eleştirilere konu oldu.
KİM SUÇLU ?..kadroları şişiren geçmiş yönetim mi ?…Yoksa Şişmiş kadroları kucağında bulan mı ?
Yalova belediyesinin 2025 bütçesi 3 milyar 275 milyon TL olarak belirlendi. Eleştiriler arasında yatırım eksikliği ve personel giderlerinin yüksekliği ön plana çıktı. Belediyenin mali dengeleri ve hizmet planlaması tartışma konusu.