Hava Durumu

Uludağ Üniversitesi’nde FETÖ/PDY terörünü lanetleme yürüyüşü

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2016 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2016 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bolge.com.tr
Uludağ Üniversitesi’nde FETÖ/PDY terörünü lanetleme yürüyüşü
FETÖ/PDY terör örgütü tarafından 15 Temmuz gecesi yapılmak istenen darbe girişimi Uludağ Üniversitesi tarafından yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı bir yürüyüş ile lanetlendi.
Uludağ Üniversitesi, Paralel Devlet Yapılanması (PDY/FETÖ) tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişimini tel’in etti. Üniversite üst yönetimi, akademisyenler ve personelin de aralarında bulunduğu yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı yürüyüş, Mediko binasının önünden başlayarak Atatürk Anıtı’na kadar devam etti. Binlerce kişi, yürüyüş sırasında ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları attı ve Türk bayraklarını salladı. Yürüyüşe UÜ Mennan Pasinli Meslek Yüksekokulu’ndan 3 eğitimci atlarıyla katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk bırakma, şehitler için saygı duruşuve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden yürüyüşün sonunda UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay konuştu.
15 Temmuz gecesi milletin iradesinin gasp edilmeye çalışıldığını kaydeden Ulcay, “Yıllarca bin bir emek ve gözyaşı ile kazandığımız demokrasimiz hiçe sayılarak, milletimizin öz iradesi ile seçilmiş meclisimize, milletimizin öz iradesi ile seçilmiş cumhurbaşkanımızın canına kast edilerek, menfur, haince ve alçakça,belki de dünya tarihinde benzeri olmayan bir darbe girişimi gerçekleşmiştir. Görevi bu vatanı ve halkının güvenliğini korumak olan, ancak Türk askeri demeyi bırakın insan bile diyemeyeceğimiz teröristler, onların yerli işbirlikçileri ve destekçileri çok alçakça bir harekete kalkıştılar. Ancak onların hesaplayamadıkları bu aziz milletin yeniden bir milli mücadele hareketine hazır olduğu hususudur. Başkomutan ve Cumhurbaşkanının emirleri ile sokaklara çıkan, füzelere ve kurşunlara göğsünü hedef eden, tankın önüne yatan, bu aziz millet yeniden bir destan yazdı” diye konuştu.
“Gün birlik ve beraberlik günüdür. Milletimizin yanında olma günüdür” diye konuşan Ulcay, sözlerine şöyle devam etti:
“Devletimizin bekası için çalışma ve üstün gayret sarf etme günüdür. Ötekileştirmek isteyenlere yüz vermeme günüdür. Tek bir yumruk olarak şer odaklarına karşı durma günüdür. Bilim ve aklın temin ettiği destek ile milletimizin değerlerine sahip olma günüdür. Yüce Allah’tan temennimiz 15 Temmuz gecesi göstermiş olduğumuz birliğin ve direnişin daimi olmasıdır. Uludağ Üniversitesi olarak milletimizin ortak menfaatlerinden yana duruşumuzu korumaya ve devletimizin büyük Türkiye hedefleri doğrultusunda çalışmaya devam edeceğimizi buradan bir kez daha ilan ediyoruz.Bu vesileyle ülkenin selameti için canlarını feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize baş sağlığı diliyoruz. Yaralılara acil şifalar temenni ediyoruz.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.