Uzmanlar aynı anda tüketildiğinde zehirleyebilecek besinler konusunda uyarıyor
Uzmanlar aynı anda tüketildiğinde zehirleyebilecek besinler konusunda uyarıyor
Besinlerin doğru şekilde bir araya getirilmesi, sağlığımız açısından büyük önem taşıyor. Uzmanlar, bazı yiyeceklerin birlikte tüketilmesinin sindirim problemlerinin yanı sıra zehirlenmelere de yol açabileceği konusunda uyarıyor. Peki, hangi besinler aynı anda tüketildiğinde tehlike yaratabilir?
Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 12:22
Kaynak:
IGF
BURSA (İGFA) - Uzman diyetisyenler, lezzet açısından hoşumuza gitse de bazı gıdaları bir arada tüketmemek gerektiği konusunda uyarıyor.
Diyetisyenler, turp çeşitlerinin muz, kuru üzüm ve süt ile birlikte tüketilmemesi gerektiğini belirtiyor. Süt, muz, kiraz ve vişnenin; kavun ve karpuz, ekşi meyveler, mayalı ekmekler, balık, et ve yoğurtla birlikte tüketilmemesi gerektiğinin altını çizen diyetisyenler, kavun ve karpuzun tek başına tüketilmesi gereken meyveler olduğunu belirtiyor. Özellikle süt ürünlerinin kızarmış yiyecekler, tahıllar ve nişastaların, kavun ve karpuz ile birlikte tüketilmemesi gerektiğine dikkat çeken uzmanlar; yumurta, meyveler, özellikle de kavunun, baklagiller, peynir, balık, süt, et ve yoğurt ile birlikte tüketilmemesi gerektiği konusunda da uyarılarda bulunuyor.
Uzmanlar, bu yiyeceklerin tüketimine dikkat edilmezse gıda zehirlenmesine neden olabileceğini dile getiriyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Uzmanlar aynı anda tüketildiğinde zehirleyebilecek besinler konusunda uyarıyor
Besinlerin doğru şekilde bir araya getirilmesi, sağlığımız açısından büyük önem taşıyor. Uzmanlar, bazı yiyeceklerin birlikte tüketilmesinin sindirim problemlerinin yanı sıra zehirlenmelere de yol açabileceği konusunda uyarıyor. Peki, hangi besinler aynı anda tüketildiğinde tehlike yaratabilir?
BURSA (İGFA) - Uzman diyetisyenler, lezzet açısından hoşumuza gitse de bazı gıdaları bir arada tüketmemek gerektiği konusunda uyarıyor.
Diyetisyenler, turp çeşitlerinin muz, kuru üzüm ve süt ile birlikte tüketilmemesi gerektiğini belirtiyor. Süt, muz, kiraz ve vişnenin; kavun ve karpuz, ekşi meyveler, mayalı ekmekler, balık, et ve yoğurtla birlikte tüketilmemesi gerektiğinin altını çizen diyetisyenler, kavun ve karpuzun tek başına tüketilmesi gereken meyveler olduğunu belirtiyor. Özellikle süt ürünlerinin kızarmış yiyecekler, tahıllar ve nişastaların, kavun ve karpuz ile birlikte tüketilmemesi gerektiğine dikkat çeken uzmanlar; yumurta, meyveler, özellikle de kavunun, baklagiller, peynir, balık, süt, et ve yoğurt ile birlikte tüketilmemesi gerektiği konusunda da uyarılarda bulunuyor.
Uzmanlar, bu yiyeceklerin tüketimine dikkat edilmezse gıda zehirlenmesine neden olabileceğini dile getiriyor.
Kaynak: IGF
En Çok Okunan Haberler
Meclis Başkanı Kurtulmuş Pakistan Cumhurbaşkanı ile görüştü
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta, Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zardari ile bir araya geldi.
Mudanya Çağrışan'da tarım arazisinde çıkan yangın korkuttu
Bursa'da Mudanya'nın Çağrışan Mahallesi'nde tarım arazisinde çıkan yangın ekiplerin erken müdahalesiyle büyümeden kontrol altına alındı.
Bakan Tekin'den İstanbul'da 'teknik' ziyaret
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul Bayrampaşa İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.
Çayırova Belediyesi, PizzaBulls CO Basketbol’u konuk ediyor
Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden ve ilk 5 hafta sonunda ikinci sırada yer alan Çayırova Belediyesi, ligin altıncı hafta karşılaşmasında PizzaBulls CO Basketbol’u sahasında konuk edecek.
Malatya'da iklim değişikliğine karşı önemli adım
Malatya Büyükşehir Belediyesi, ‘İklime Uyum Geleceğe Yatırım’ başlığı altında düzenlediği ‘Malatya İklim Değişikliği Eylem Planı’ kapsamında ‘Malatya İklim Değişikliği Eylem Planı' ikinci gününde yapılan Bölge Çalıştay’ı ile tamamlandı.
‘Malatya Kore Kültür Günleri’ düzenlenen açılış töreni ile başldı
Malatya Büyükşehir Belediyesi, Türk Kore Kültür ve İletişim Derneği Başkanlığı ve AFAD İl Müdürlüğünün iş birliğiyle düzenlenen ‘Malatya Kore Kültür Günleri’nin Açılış Töreni 11 Ekim Cuma günü Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi Konferans Salonunda (MABESEM) gerçekleştirildi.