Hava Durumu

Soruna çare bulundu...Geçici barınma yeri...

Tesciller yapıldı

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2022 09:00
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2022 11:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bolge.com.tr
Soruna çare bulundu...Geçici barınma yeri...

Bağlarbaşı mahallesinde yapılacak olan kentsel dönüşüm projesinde binalar bitinceye kadar kiralık ev bulamayan mahalle sakinleri için konteynerlerden oluşan geçici barınma yerleri yapılacak.

Bu bölgede yaşayan hak sahipleri için devlet ayda 1000 lira kira yardımı yapacağını açıklaması üzerine proje bitinceye kadar verilen kiranın yetersiz olması ve sosyal nedenlerle ev verilmemesi üzerine yaklaşık 600 aile zor günler geçiriyordu.

Bunun üzerine soruna çare bulmak için çare arayan yerel yönetim hak sahipleri ile görüşecek konteyner evlerin kurulmasına karar verildi.

Bağlarbaşı Mahallesinde kentsel dönüşüm geçtiğimiz hafta ilk binanın yıkımıyla birlikte başlarken bugünden itibaren kentsel dönüşüm projesi kapsamında 55 binanın yıkımıyla devam edileceği açıklandı.

Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk,’ 17 Ağustos 199 Marmara depremini unutmadık. Çok canlarımızı kaybettik. Bizler bu acıların tekrar yaşanmaması adına Yalova’nın en önemli sorunu olan kentsel dönüşüm sorununu çözüme kavuşturduk. Hedefimiz en kısa sürede yıkımları tamamlamak ve güvenli konutların inşasına başlamaktır. Bizlerin her zaman öncelikli görevi vatandaşlarımızın can güvenliğidir..

Kentsel dönüşüm projesinin hayata geçirilmesiyle birlikte Yalova’nın kanayan yarasını saracağız. Kentsel dönüşüm kapsamında Bağlarbaşı mahallemizde ilk binamızın yıkımını geçtiğimiz hafta gerçekleştirdik. Şimdi 55 bina kentsel dönüşüm kapsamında bugün yıkılacak. Tüm tapular tescillendi.

Biz Yalova’nın kanayan yarasını çözüme kavuşturmanın gururunu yaşıyoruz,  Bölge halkının mağdur edilmemesi içinde geçici ikamet edilebilecek konteyner evleri kurulacak. Bizim sözümüz sözdür. İlimize ve Bağlarbaşı Mahallesi hak sahiplerine şimdiden hayırlı olsun.” Dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.