Hava Durumu

Ölüme davetiye çıkardılar...Konser yaptılar

Olmadı...Olmadı...

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2022 07:25
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2022 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bolge.com.tr
Ölüme davetiye çıkardılar...Konser yaptılar

Tüm Türkiye de olduğu gibi Yalova da da korona vakalarında hızla artma devam ediyor asrın hastalığı Korona nedeni ile Türkiye genelinde 100 bin üzerinde ölüm vakası resmi kaynakların ağzından açıklanırken Yalova da ölen sayısı devlet sırrı gibi vatandaştan saklandı ve saklanmaya devam ediyor.

Aşılama oranı Türkiye genelinde %40 arttı. Bu oran Yalova gibi yaz sezonunda nüfus patlaması yaşayan illerde  bu oran %40’ın çok üzerine çıktı.

Son günlerde Yalova da bulunan 3 özel hastane ve Devlet Hastanesinde korona vakası nedeni ile adım atacak yer kalmadı ve her geçen gün artmaya devam ediyor. Sadece bir özel hastanede 8 kişi ağır geçirdiği korona hastalığı nedeni ile yatarken Yalova Devlet hastanesinde bir kat yeniden Koronaya özel olarak ayrıldı. Devlet hastanesinde randevu almak imkansız hale gelirken bunu fırsat bilen Yalova daki özel hastaneler, son 2 gün içinde doktor muayenesi 140 Liradan 200 liraya, Bir yatış ise 750 liradan 1100 liraya çıkartıldı. Tahlil bedelleri arttırıldı. Peki bu özellerde yapılan fahiş fiyat artışları çalıştırdıkları insanların aylıklarını arttırdı mı ? Hayır. Peki Bunu Denetleyenler ne yapıyor? Koltuklarında sessizce oturuyor.

HER YER TIKLIM TIKLIM

Hatta bazı hastanelerin acil odalarında yer kalmayınca çocuk hasta odaları acil servisi gibi kullanılmaya başlandı. Hatırlatma aşısı için Sağlık ocaklarına giden risk grubunda bulunan vatandaşlar aşı bulamadı. Hala da bulamıyor..

Yalova ya tayin olduğundan beri İl Sağlık Müdürü suskunluğunu korurken, Tüm Yalova’da ülkede olduğu gibi maske kullanımı mecburi olmasına rağmen kullanmıyor. Bazı hastanelerde personel dahil kimsenin maske kullanmıyor. Kimsede neden kullanmıyorsun diye sormuyor.

Öte yandan Yalova’nın bu konuda yaşadığı diğer sorun ise Hastanelerde yabancı uyruklu hastaların bir tanesi bile maske kullanmayarak ortalarda dolaşıyor. Hatta iş öyle ileriye gitti ki bekleme salonunda yemek sofraları kuruldu. Âmâ kimse ikazda bulunmuyor. Yabancı uyruklulardan yüklü miktarda sağlık hizmet ücreti alan özel hastaneler ne hikmetse ne bunları uyarmayarak diğer hastaların sağlıları ile oynuyor. Peki Soruyoruz İl Sağlık Müdürü bu durumda ne yapıyor.?

OLMADI…OLMADI

İşte hastanelerde bu olumsuzluklar devam ederken geçmiş dönemlerde olduğu gibi Yalova belediyesinin 19 Temmuz törenlerinde düzenlediği kurtuluş şöleninde binlerce Yalovalıyı Cumhuriyet meydanında itiş kakış Mustafa Çeçen konserinde bir araya getirmesi diğer düşündürücü başka konu.

DUYARLI VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Hastanelerde tedbirleri denetlenmezken Bir de binlerce insani “anma töreni” adı altında bir konserle bir araya getirmek büyük hata. Bir hafta sonra tüm Yalova bunun hatasını ödeyecek.

İlimizde birçok evlerine 1 kilo et sokamazken, Yalova belediyesi lay lay loma masraf edeceğine her muhtaç eve 1 kg. et soksa inanın daha çok oy getirir. Hala İllin gözükmeyen ara sokaklarında araçlar geçemezken bu sorumsuzluk Yalova belediyesine yakışmadı. Birileri konser yap diye başlarına silah mı dayadı da, bunu yapıyorlar. Yalova’nın kurtuluşunda illaki konser yapıp havai fişek mi atılmalı. Ne kazandınız?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.