Hava Durumu

"O" YOLA GİREN PİŞMAN OLUYOR

Validen sitem

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2022 09:03
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2022 09:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bolge.com.tr
"O" YOLA GİREN PİŞMAN OLUYOR

Yalova valisi Muammer Erol’un geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada” Yukarıdaki abilere hissettiremiyoruz açıklamasından sonra İller Bankası Bursa Bölge Müdür vekili Derya İnal’ın “Yalova’nın bölgede İller Bankası’ndan en az yatırım alan il olabilir.” Açıklamasına en güzel ihmal edilme örneği Kılıç-Taşköprü arasındaki ara yoldan gelmeye devam ediyor.

İstanbul-İzmir oto yolunu işleterek milyonları kasasına indiren firmanın yapması gereken 4.5 km lik ara yol muamması yolun açılış tarihi olan 4 Ağustos 2019 tarihinden beri devam ediyor.

Osmangazi köprüsünün pahalı olmasından dolayı çevre yolundan kısa yoldan feribotlara gitmek isteyen küçük ve büyük tonajlı araçların tercih ettiği Kılıç-Taşköprü yoluna kimse sahip çıkmaması en sonunda Yalova valisi Muammer Erol’u da çileden çıkardı.

Tarlaya dönen ve sık sık ağır trafikten dolayı kazaların hesabını soran Vali Erol,” Biz yaptık demeyle kurtulmuş olunmuyor. Vicdanınız rahat ediyor mu bilmiyorum. Burasının da tamamlanması gerekiyor. Başka yerlerde köy yollarının ayrıntısına kadar yapılıyor. Kılıç gişesinden sonra çıkıldığı zaman ‘beni ilgilendirmez mi’ deniliyor” diyerek toplantıya katılan Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdür Yardımcısı Erdoğan Dedeoğlu’na sitem ederek hesap sordu.

Yalova Valisi Muammer Erol, Kılıç Yolunu % 80 ağır vasıtalar o yolu kullanıyor. Taşköprü bağlantısı meselesi, mutlaka benden iyi bildiğiniz bir yer. Bu yolun böyle olmasına razı mısınız, caiz midir?

Kılıç Yolu’nun ciddi bir ağır vasıta yükü taşıyor. Yakın vadede o bölgenin sanayi bölgesi olacak.

O proje çalışması devam ediyor dediğiniz yer, bugün olsa -hani o Yalova’nın ihmal edilmişlik kaderini bir kenara bırakarak- en hızlı 3-4 yıldan önce erken olacak bir yer değil.

Yalova olduğu için de belki bu 10 yıla sarkar. Artık sarkamaz. Oraya gerçekten çok ciddi bir sanayi geliyor. Yakın vadede orası 5-10 bin kişinin çalışacağı bir sanayi bölgesi olacak. Ciddi bir ağır vasıta yükü taşıyor.

Hem de tam olarak bu Kamu Özel Sektör Ortaklığı Başlangıç noktasında. Sizin parasını aldığınız ağır vasıtalar daha fazla para ödememek için Kılıç’tan çıkıyorlar, aşağı Topçulara o yoldan gidiyorlar. Giderken de yol mahvoluyor. Oraya herhangi bir şekilde yolu düşen, oraya yolu düştüğüne pişman oluyor.

Kılıç’a kadar gelmiş sizin müşteriniz; yani ağır vasıtalar, köprüden geçmeye para yetmediği için veya anlaştığı için feribotu kullanıyor. % 80 trafik bu şekilde. Bu sizin açtığınız bir dert. Biz yaptık demeyle kurtulmuş olunmuyor. Vicdanınız rahat ediyor mu bilmiyorum. Burasının da tamamlanması gerekiyor. Başka yerlerde köy yollarının ayrıntısına kadar yapılıyor. Kılıç gişesinden sonra çıkıldığı zaman ‘beni ilgilendirmez mi’ deniliyor. Bu söylediklerim buraya gelen arkadaşlardan bağımsız. Burada söylenecek olan şey bellidir zaten” dedi.

YOLU KAPATALIM

Taşköprü Belediye Başkanı İsmail Arslan ise,” 4-5 yıldır bir arpa boyu yol alınamadı. Bu bahsedilen proje, aşağı-yukarı 4-5 yıldan beri aynı aşamada. Hep çalışılıyor. Sayın Valim burada az önce vebalden bahsettiniz. Bu vebali biz de alıyoruz. Daha önce burasıyla alakalı şikâyetler geldi. Buradaki kazalardan hep haberdarız. Burada en sonunda Allah korusun ölümlü bir kaza olacak. Buna hepimiz üzüleceğiz. Kısa zamanda bu olaya çözüm bulunamıyorsa yolu kapatalım o zaman. Veya bu yolu en çok İDO kullanıyor. İDO tarafından bu yol yapılsın. Artık bir çözüm üretilsin. Konuşuyoruz ama hep aynı yerde kalıyoruz. Dedi.

‘BİZ ÇÖZÜMDEN YANAYIZ’..

İsmail Arslan’ın ‘kapatalım’ yönündeki önerisine yönelik konuşan Vali Erol, “Kapatılma yönünden öyle bir ihtimal yok. Biz çözümden yanayız. Bizim işimiz çözmek. Nasıl kolay çözeriz ona çalışacağız. Mevcut şartlar içerisinde gücümüzün yettiği kadar imkânımızın el verdiği yetki çerçevesinde çözümlerin peşinde koşacağız. Bu toplantıyı da onun için yapıyoruz” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.