Hava Durumu

İLKE KARARI ALIYORUZ

ÖNÜNE GELENİN İSMİNİ KOYDULAR

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2022 09:44
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2022 09:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bolge.com.tr
İLKE KARARI ALIYORUZ

Birileri istedi diye hafızada kalması zor isimler ve kişilerin topluma kazandırdığı bir şey olmamasına rağmen sokak ve cadde isimleri artık verilmeyecek.

Vatandaş bulunduğu adresi telaffuz sorunu nedeni zorlanırken AK Parti meclis üyesi Nurgül Urnuşmak bir açıklama yaptı.

Yalova’da çok sayıda ismin cadde, sokak ve parklara verilmesi yönünde talep aldıklarını dile getiren İsim Verme Komisyonu Başkanı AK Partili Meclis Üyesi Nurgül Urnuşmak, “gelen tüm taleplere cevap verebilmenin mümkün değil.

Mevcut isimlerin değiştirilmesi yönündeki talepleri de aldıkları prensip kararı gereğince artık geri çevireceklerini belirten Urnuşmak, “İsim Komisyonu ile alakalı her 2 grubu da çok fazla talep geliyor. İsim komisyonunun bu konuda çalışma başlatacağını halkımıza duyurmak istiyoruz. Özellikle Yalova’da yaşayan her bir vatandaşımız bizler için çok önemlidir.

İLKE KARARI ALIYORUZ

Fakat daha önce alınan prensip kararı ile tekrar dile getirmek istiyoruz. Bu konuda ayrıca çalışmalar da yapacağız. İlke kararları alacağız. Daha önce alınan prensip kararı gereği, normal ismi olan cadde ve sokağımızın değiştirilemeyeceği kararı alınmıştı. Biz de bunu aynen uygulayarak devam ediyoruz. Fakat bunu özellikle vatandaşlarımıza anlatırken zorlanıyoruz. ‘Bizim isim de çok önemli bunu verelim’ istekleri çok fazla geliyor. Her bir meclis üyesi arkadaşlarımıza bu talepler çok fazla geliyor. Yalova’ya mal olmuş isimleri öncelik alacağımızı söylemek istiyorum. İkamet açısında da buna öncelik vereceğiz. Bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz.  Yalova’da yaşayan her kesimden vatandaşımız bizler için çok önemli. Ama bunu bu şekilde yapmak zorundayız. Olan isimleri değiştiremiyoruz. Değiştirme konusunda bu talepler sürekli geliyor. Yeni açılan yerlere de biz oraları istemiyoruz deniliyor” dedi.

ADRESİMİ SÖYLEYEMİYORUM

Yasalarda “Her bulvar, cadde, sokak ve küme evlere özel bir ad veya numara verilir. Meydanlara sadece ad verilir. Bir belediye sınırları içinde, aynı ad veya numara birden fazla meydan, bulvar, cadde, sokak ve küme evlere verilemez.” Diye yazmasına rağmen üç beş kişi istiyor diye Yalova da ad veriyorlar diyen Vatandaşlar, ”Bilhassa Kadıköy beldesinde birçok isim aynı sonuna sadece rakam koymuş. Örnek: Ahmet Yesevi sokak. Tamam değerli bir büyüğümüz ama her sokak aynı. Sadece sonuna rakam ilave edilmiş. İnsanlar isimleri telaffuz edemiyor. Birde konan isimlerin bir mazisine bakmak lazım. Topluma ne vermişler. İsim verilmesi o mahalde oturan insanlara sorulmalı. Bir örnek gösterirsek diyelim ki bir şarkıcı, sportmen… Kişinin mazisi incelenmeli. Belki topluma örnek olacak bir yaşantısı olmamış. Bunun ismini neden cadde ve sokaklara verelim. Bu şehrin çoğunluğu yaşlı insan,38 bin yabancı yaşıyor. Adreslerini veremiyorlar. Meclis kararı doğrudur. Buna ilçe ve belde belediyelerde katılmalı. Sokaklar numara olmalı.”Dediler

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.