Göbeklitepe ekmeği Sorgül buğdayı ile hazırlanıyor
Göbeklitepe ekmeği Sorgül buğdayı ile hazırlanıyor
Puratos, Dünya Ekmek Günü’nde Anadolu’nun bereketli topraklarında yetişen yadigâr Sorgül buğdayı ile hazırlanan Ekşi Mayalı Göbeklitepe Ekmeği ile binlerce yıllık ekşi maya geleneğini sofralara taşıyor.
Haber Giriş Tarihi: 15.10.2024 10:05
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2024 10:05
Kaynak:
IGF
İSTANBUL (İGFA) - Göbeklitepe Ekmeği’nin kalbinde yer alan Sorgül buğdayı, Mezopotamya’nın bereketli topraklarında yetişen ve binlerce yıllık bir geçmişe sahip nadide bir buğday türü. Puratos’un Sapore Sorgül ekşi mayasıyla birleşen bu değerli buğday, ekmeğe benzersiz bir lezzet ve uzun süre dayanıklılık kazandırıyor. Sorgül buğdayı, Mardin Ovası’nın zengin topraklarında yetişiyor ve Puratos’un modern ekşi maya teknolojisiyle harmanlanarak hem geleneksel hem de yenilikçi bir ürüne dönüşüyor.
Yüzyıllar boyunca orijinal yapısını koruyarak günümüze ulaşan yerel tohumlardan elde edilen buğdayları “yadigâr buğday” olarak adlandırdıklarını belirten Puratos Türkiye Genel Müdürü Bora Akın, “Sorgül buğdayı, Anadolu'nun zengin geçmişini simgeleyen yadigâr bir buğday. Puratos olarak, bu buğdayın tarihsel değerini modern ekşi maya tekniklerimizle birleştirerek, Göbeklitepe Ekmeği ile bir anlamda tarihe saygı duruşunda bulunuyoruz. Ekmeğin geleceği geçmişinde saklıdır diyerek hem geçmişten bir değeri koruyor hem de buğdayın gelecekteki rolünü biliyor ve yeniden tanımlıyoruz.” dedi.
Göbeklitepe Ekmeği’nin sadece bir ekmek olmadığını, binlerce yıllık bir mirasın modern sofralara taşındığını ifade eden Akın, “Puratos olarak biz de, yadigâr Sorgül buğdayından yaptığımız Sapore Sorgül ekşi mayasıyla ekşi mayalı Göbeklitepe Ekmeği’ni hayata geçirdik. Umarız, sadece Sorgül buğdayının değil diğer lezzet yadigârlarımızın değeri daha çok bilinir ve bu yadigârlar uzun yıllar yaşatılır.” dedi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Göbeklitepe ekmeği Sorgül buğdayı ile hazırlanıyor
Puratos, Dünya Ekmek Günü’nde Anadolu’nun bereketli topraklarında yetişen yadigâr Sorgül buğdayı ile hazırlanan Ekşi Mayalı Göbeklitepe Ekmeği ile binlerce yıllık ekşi maya geleneğini sofralara taşıyor.
İSTANBUL (İGFA) - Göbeklitepe Ekmeği’nin kalbinde yer alan Sorgül buğdayı, Mezopotamya’nın bereketli topraklarında yetişen ve binlerce yıllık bir geçmişe sahip nadide bir buğday türü. Puratos’un Sapore Sorgül ekşi mayasıyla birleşen bu değerli buğday, ekmeğe benzersiz bir lezzet ve uzun süre dayanıklılık kazandırıyor. Sorgül buğdayı, Mardin Ovası’nın zengin topraklarında yetişiyor ve Puratos’un modern ekşi maya teknolojisiyle harmanlanarak hem geleneksel hem de yenilikçi bir ürüne dönüşüyor.
Yüzyıllar boyunca orijinal yapısını koruyarak günümüze ulaşan yerel tohumlardan elde edilen buğdayları “yadigâr buğday” olarak adlandırdıklarını belirten Puratos Türkiye Genel Müdürü Bora Akın, “Sorgül buğdayı, Anadolu'nun zengin geçmişini simgeleyen yadigâr bir buğday. Puratos olarak, bu buğdayın tarihsel değerini modern ekşi maya tekniklerimizle birleştirerek, Göbeklitepe Ekmeği ile bir anlamda tarihe saygı duruşunda bulunuyoruz. Ekmeğin geleceği geçmişinde saklıdır diyerek hem geçmişten bir değeri koruyor hem de buğdayın gelecekteki rolünü biliyor ve yeniden tanımlıyoruz.” dedi.
Göbeklitepe Ekmeği’nin sadece bir ekmek olmadığını, binlerce yıllık bir mirasın modern sofralara taşındığını ifade eden Akın, “Puratos olarak biz de, yadigâr Sorgül buğdayından yaptığımız Sapore Sorgül ekşi mayasıyla ekşi mayalı Göbeklitepe Ekmeği’ni hayata geçirdik. Umarız, sadece Sorgül buğdayının değil diğer lezzet yadigârlarımızın değeri daha çok bilinir ve bu yadigârlar uzun yıllar yaşatılır.” dedi.
Kaynak: IGF
En Çok Okunan Haberler
İYİ Parti İl Başkanı Osman Kendir soruyor....
İYİ Parti Yalova İl Başkanı Osman Kendir, yerel iktidara ve milletvekillerine tepki gösterdi. Kendir, yapılan harcamalara ve ihalenin durdurulmasına vurgu yaptı. Yapılacak bina planları ve usulsüzlükler eleştirildi. Müthiş kazıklı işlere dikkat çekti ve çözüm önerileri sundu.
Neden valilik ve belediye binasını buraya yapmıyorsunuz
İYİ Parti İl Başkanı Osman Kendir, Yalova'daki yerel iktidara ve 3 milletvekiline sert eleştirilerde bulundu. İhalenin durdurulması ve yeni binaların yapılması önerildi. İktidar ve muhalefet sessiz. Sorunun çözülmesi için adımlar atılmalı.
Unutmadık...Unutturmayacağız
Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 86. yılında Yalova'da törenlerle anıldı. Sirenlerle yapılan saygı duruşunun ardından Halk Eğitim Merkezi'nde devam eden programda ödüller verildi. Törene önemli isimler ve öğrenciler katıldı.
SAAT 9' u 5 GEÇE
Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 86. yılında Yalova'da düzenlenen törenle anıldı. Atatürk Anıtı'na çelenkler sunuldu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Ödül töreni ve öğrenci etkinlikleriyle devam eden program, çeşitli devlet ve kurum temsilcileriyle renklendi.
Traktör altında can verdi
İznik'de tarlaya giden 1 çocuk babası adam, sürdüğü traktörün altında kalarak hayatını kaybetti. Cenazesi Adli Tıp morguna kaldırıldı. Olay, İznik Boyalıca Mahallesi'nde meydana geldi.
Yalova Gazeteciler Cemiyeti’nin (YGC) 10. Olağan Kongresi
Yalova Gazeteciler Cemiyeti 25 Senelik YGC'nin seçimli kongresi yapıldı. Bülent Güler yeni başkan seçildi. Yeni yönetim birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.