Hava Durumu

Bölge Md.Vekili ne demek istedi?

KENDİ GÖBEĞİNİ KENDİN KES

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2022 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2022 10:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bolge.com.tr
Bölge Md.Vekili ne demek istedi?

İl Koordinasyon toplantısında konuşan İller Bankası Bursa Bölge Müdür Vekili Derya İnal, yaptığı konuşma kafaları karıştırdı.Yalova valisi Erol” . Derdimizi anlatamıyoruz. Bizler, hissettiklerimizi yukarıdaki abilere hissettiremiyoruz. Derdimizi anlatamayınca ihmal edilmekle ilgili kaderi her bir yatırımcı kuruluşun işinde tekrar tekrar yaşıyoruz. Buna kim son verirse kahraman ilan edilir” açıklamasından sonra Yalova bölgede İller Bankasından en az yatırım alan il(!)  olabilir açıklaması yapan İller Bankası Bursa Bölge Müdür vekili Derya İnal’da Yalova Valisi Muammer Erol gibi kafaları karıştırdı.

Yalova’da sürdürülen yatırımlarla ilgili bilgileri paylaşan İnal’ın “ Yalova’nın bölgede İller Bankası’ndan en az yatırım alan il olabilir.İller Bankası 33 yıldır görev yapıyorum. Fakat son 3 aydır Bursa Bölge Müdürlüğü görevini yürütüyorum. Yalova Valisi Muammer Erol’un dediklerine istinaden, daha önce Yalova’nın yatırım alma konusu benim de dikkatimi çekmişti. İller Bankası’nda en az yatırımı alan şehir Yalova olabilir” dedi.

İller Bankası’nda bir sistem bulunuyor, müşterek kontrol ve izleme sistemi diye. Müşterek kontrollü dediğimiz şey, ihalesini İller Bankası’nın yaptığı ve teslimine ortak olduğu işlerdir. Yalova il sınırları içerisinde bu şekilde 2 tane işimiz bulunuyor. 

Bir tanesi Altınova Kanalizasyon İçme Suyu işi. Mart ayında yer teslimi yapıldı. Bir yıl süresi var. Fakat firma çok iyi bir firma olduğunu düşündüğümüz için tahminimizce 6 ay içerisinde bitirecektir.

İkinci devam eden işimiz de birliğin ön ayak olduğu Çöplük Bertaraf Katı Atık Düzenleme Lotları işidir. Ben göreve geldiğimde burada çok ciddi bir sıkıntı vardı. Çünkü iş Ocak ayında ihale edilmiş. 2021 yılı fiyatları ile yapılmış. Zaten çok pahalı bir sistem. Böyle olunca firma kararnameden faydalanarak tasfiye düşüncesine girmiş.

TUTUK’A TEŞEKKÜR ETTİ

Ama bu tasfiye edilirse yeniden ihale edildiğinde en az 3 katına ihale edilir. Onun için bir şey yapalım dedik. Bu anlamda Mustafa Tutuk’a teşekkür ediyorum. ‘Malzemelerin parasını biz üstlenelim’ dediler.

Hesap-kitap yapıldı. Yüklenici firmalarla toplantılar düzenlendi. Firma da iyi; işi de yapmak istiyor. Onlar da yardımda bulununca iş başladı ve yapılıyor. Devam ediyor. Yani 2 tane müşterek kontrollü işimiz de şu anlık bir sıkıntı gözükmüyor.

ASBESTLİ BORULARDAN SU İÇİYORUZ

Yalova’da 2 tane de izleme işimiz bulunuyor. Birisi Yalova Merkez’de yapılan 400 yataklı hastanenin altyapısı ile alakalı bir iş. Devam ediyor. İkincisi de, Yalova İçme Suyu İshale Hattı işi. Bence Yalova’nın en büyük sorunlarından bir tanesi.  Bu ishale hattı geldikten sonra güzel olacak. Çok ciddi bir sorun.  Yalova’nın şebekesi de çok kötü. Çoğunlukla AÇB borulardan(Asbestli Çimento Borular) oluşuyor. Yani artık gerçekten AÇB boru kalmadı. Türkiye’nin başka yerinde kalmamıştır diye düşünüyorum. Ben şok oldum. Merkezde hala AÇV boru kaldığını hiç duymamıştım. İshale hattı projesinin ihalesi yapılmış. Değerlendirme aşamasında.” dedi

Tutuk 7 Milyon Euro destek istedi

Yalova Belediye Başkan vekilliğine geldiğinden beri Yalova’nın asbestli su borularının değişmesi için çalıştıklarını söyleyen Yalova Belediye Başkan Vekili Tutuk ise,” ise ishale hattının yapımı için 7 milyon Euro’luk bir kaynağa daha ihtiyacımız var.

İhalesi yapıldı. 18 Milyon Euro’luk Ana İshale Hattı işi. En düşük teklif 25 Milyon Euro. En yüksek teklif 33 Milyon Euro. Beklentinin üstünde kaldığı için ek kredi talebimiz oldu.

Genel Müdürlüğümüz ile de görüşüyoruz. Ana ishale hattını yapmak istiyoruz. 25 Milyon Euro’ya da razıyız. Yeter ki aradaki 7 Milyon Euro’yu da bize İller Bankası sağlarsa hemen projeye başlarız” dedi.

KENDİ GÖBEĞİNİ KENDİN KES

Aradaki farkın İller Bankası’ndan temin edilmesinin işi uzatabileceğini belirten Derya İnal, “Bu aşamadaki işlerde ben şahsım adına söylemek istiyorum; tecrübelerimden yola çıkarak kesinlikle aradaki farkı belediye bulsun.  Devam etsinler. Yeni bir ihale süreci demek en az 6 ay demek. Dış kaynaklı kredilerde zaman sınırlaması var. O zamanda da bir 6 ay daha gidiyor. Orada ne geleceği hiç belli değil. Biz de elimizden geleni bu konuda yapacağız” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.