Hava Durumu

Ahhh..şu abiler

VALİBEY BİLE DERTLİ…

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2022 09:06
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2022 09:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bolge.com.tr
Ahhh..şu abiler

Yalova İl Koordinasyon Toplantısı’na başkanlık eden Yalova Valisi Muammer Erol ilginç acı gerçeği ortaya koydu.

Vali Erol “Derdimizi anlatamıyoruz. . İl Koordinasyon Kurulu’nda açıklanan ve düşünülen toplam yatırım bedeline bir bakın. Olacak olan yarısını geçmez. Düşünüleni genel bütçe içerisinde zekatın zekatı bile değil. Bizler, hissettiklerimizi yukarıdaki abilere hissettiremiyoruz. Diye dert yandı.

Yalova’da her ne kadar 3 milletvekili olsa da sahada görülen 2 AK Parti milletvekiline rağmen Yalova’daki en üst bürokratın yakınması ilimizdeki acı gerçekleri de ortaya koydu.

YAMALI BOHÇA

Öte yandan Kadıköy Belde belediye Başkanı Mehmet Şahin ise Karayollarından şikâyet ederek. “Yalova-Termal arasındaki yolun yıllardan beri ihmal edildiğini ve burada sık sık meydana gelen kazalara yapılan yamalar sebep olabilir” diye ikaz etti..

Kurul toplantısında söz alan Karayolları 14. Bölge Müdür Yardımcısı Alican Birincioğlu, Yalova’da yapılan çalışmaları anlattı. Birincioğlu, bölge sorumluluk içerisinde 4 bin 667 km yol ağının bulunduğunu belirtti. Birincioğlu, İl Koordinasyon Kurulu’nda yaptığı açıklamada, “Yalova’da toplam 162 km yol bulunuyor. Bunun yüzde 62’si yani 100 kilometresi bütünlü sıcak karışımdır.

Yalova’ya ait projelerimizin toplam bedeli 1 milyar 650 milyon TL’dir. Bu rakamın yüzde 80 oranında gerçekleşmesi sağlanmıştır. Bu yıl Yalova’ya ait ödenek 24 milyon TL’dir. İlave olarak da 7 milyon TL ek ödenek verilmiştir. Toplam ödenek 32 milyon TL’dir. Yalova’da şu anda 3 tane devam eden işimiz bulunuyor. Yalova-Çınarcık-Armutlu Yolu, Yalova Otogar Kavşağı ve Soğukcak’taki ıslah işidir.

Yalova-Çınarcık yolunca çalışmalar devam ediyor.

Otogar kavşağı ile ilgili ihale süreci devam ediyor. Yakın zamanda sözleşme aşamasına gelecek. Bir diğer projemiz heyelan ıslahı işi de Cumhurbaşkanlığı kararnamesine istinaden tasfiye edilecek” dedi.

Yamayıp gidiyorlar”

Birincioğlu’nun konuşmasından sonra söz alan Kadıköy belediye Başkanı Mehmet Şahin, “Ben 3 ay içerisinde Doğu Anadolu, Karadeniz gibi bölgeleri gezdim. Çok güzel yollar, asfaltlar gördüm. Ama Termal Yolu kadar bozuk yol görmedim.

Burası turistik bir yol. Kadıköy’den çok Termal’e hizmet ediyor. Karayollarını çağırıyoruz yol için. Yama atıyorlar. Yamayı da kesik atarak yapmıyorlar. Üstünü kapatıp gidiyorlar. Bu zaten kazalara da sebebiyet verir. Yol rantabl değil. Bu yaz en azından Termal Yolu’nun daha rantabl hale getirilmesi gerek. O bölgede yerleşim çoğalmaya başladı. Karayolları olduğu için bazı bölgeleri dokunamıyoruz” dedi.

VALİBEY BİLE DERTLİ…

Toplantıda söz alan Yalova Valisi Muammer Erol ise ilin derdini anlatmakta zorlandığını vurgulayarak, “Proje var, niyet var denilebilir ama projeyi gerçekleştirme adına bir gayret ortaya konmalı. Bu toplantıya gelen arkadaşların yetkisinde olan bir iş değil. Öyle anlaşılıyor. Onun için bu arkadaşlarımız da zor durumda kalıyorlar. İlgili arkadaşlara veya bölge müdürüne ya da genel müdürüne iletiliyor. Konu uzayıp gidiyor.

Yalova’nın en kolay ihmal edilebilir il olma hususiyetini bir an evvel ortadan kaldırmak gerekiyor. Bu işler olabilmeli artık. Her yerde karşımıza çıkıyor. Artık ben de Yalovalı sayılırım. 3-4 yıldır buranın ekmeğini yiyoruz. Bu durum artık zorumuza gidiyor. İl Koordinasyon Kurulu’nda açıklanan ve düşünülen toplam yatırım bedeline bir bakın. Olacak olan yarısını geçmez. Düşünüleni genel bütçe içerisinde zekatın zekatı bile değil. Yalova 81 ilden bir tanesi. En miniği. Ama özgül ağırlığın yüksek olduğuna inandığımız bir il. Bu özgül ağırlığın da giderek artacağını düşünüyoruz. Biraz eksiğimiz var. Bir zaafımız var. Derdimizi anlatamıyoruz. Bizler, hissettiklerimizi yukarıdaki abilere hissettiremiyoruz. Derdimizi anlatamayınca ihmal edilmekle ilgili kaderi her bir yatırımcı kuruluşun işinde tekrar tekrar yaşıyoruz. Buna kim son verirse kahraman ilan edilir ”dedi..

VALİBEY HAKLI

Yalova Valisi yaptığı açıklamada yerden göğe haklı diyen vatandaşlar ise, Yalova’da kağıtta 3 milletvekili var. Özcan bey seçildiği günden beri kayıp. AK Parti’den ise İbrahim Büyükgümüş ve Meliha Akyol var.

Sokakta ve halkın arasında Bir Sayın Akyol’u görüyoruz. Ülkenin en küçük ilindeki 2 iktidar milletvekili az değil. Vali beyin “. Derdimizi anlatamıyoruz. Bizler, hissettiklerimizi yukarıdaki abilere hissettiremiyoruz. Derdimizi anlatamayınca ihmal edilmekle ilgili kaderi her bir yatırımcı kuruluşun işinde tekrar tekrar yaşıyoruz. Buna kim son verirse kahraman ilan edilir” açıklaması çok doğru. Karayollarının sorumlu olduğu yollar yamalı bohça gibi. Yalova Devlet Hastanesinde doktor yok. Olanlara ise randevu almak imkânsız. Bu olumsuzlukları Ankara’ya duyurmak iktidar milletvekillerine düşer. Meliha Akyol sahalarda gözüküyor. Âmâ İbrahim Büyükgümüş nerede? Halk onu genç diye seçti. Gençten bekleneni vermedi. Dediler.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.