Hava Durumu

3 mahallede yasak var

Yabancılaşıyoruz...

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2022 10:17
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2022 10:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bolge.com.tr
3 mahallede yasak var

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, aralarında Yalova’da ve Çınarcık’ta 3 mahallenin de olduğu 54 ilde 781 mahalleyi "yabancılara" ikamete kapatırken Yalova Valisi Yalova’da yabancı nüfus sayısının İl nüfusun % 12’si olduğunu açıkladı.

Yalova’da 30 binin üzerinde çeşitli milletlere mensup yabancının olduğunu açıklayan Vali Muammer Erol,” Yalova’nın Türkiye genelinde nüfusa oranla en fazla yabancının barındığı il. Yalova’da Türkiye’deki en fazla oranı var. Yaşayan ve ikamet eden yabancı sayımız oldukça fazla.

291 bin nüfusumuz var ve ilimizde yaşayan yabancı sayısı da yüzde 12. Yani Yalova’da 30 binin üzerinde ikamet eden yabancı var. Bu rakam içerisinde de en fazla sayı Iraklılara ait.

17 bin kişi Irak’tan ilimize gelenler. Sonra diğerleri geliyor. Yalova’da 86 ayrı milletten insan yaşıyor. Yalova adeta Birleşmiş Milletler gibi bir il.

Yalova’da ki bu denli çeşitli demografik yapıya rağmen herkesin güven içerisinde ilde yaşıyor. Bu denli hareketli ve çeşitli demografik yapıya rağmen ilimizde her hangi bir yerde, her hangi bir saatte, her hangi bir yaşta, her hangi bir kıyafette bayan güvenle dolaşabilir.Bu anlamda Yalova gerçekten güvenli bir il. İnsanlar kendilerine Yaşama imkanı sunulduğunda reddedemediği bir il” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.