Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2014 den beri cek...cak...sonuç yok

Bugüne kadar bir adım atılmadı

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2022 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2022 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bolge.com.tr
2014 den beri cek...cak...sonuç yok

Yalova'nın önemli projelerinden birisi olan ve 2014 yılı öncesinden itibaren yapıldı, yapılacak denilen balık hali projesi tekrar İl yöneticileri tarafından dile getirilmeye başlandı.

Yalova Dere ağzında yapılacak denilen ve bir türlü hayata geçirilen Yalova Balık hali hakkında o dönemin Balıkçılar Kooperatifi başkanı olan Erdal Tokalak basına yaptığı açıklamada problemlerin çözüldüğünü açıklayarak,” Yalova'nın önemli projelerinden birisi olan balık hali projesi nihayet hayata geçirilme aşamasına geldi.

Yalova'ya ciddi ekonomik girdiler sağlayacak proje ile ilgili problemlerin çözüme kavuşturuldu Bakanlık oluru da alındı.

Proje bir ay askıda kalacak. Proje, askı süresinin tamamlanmasının ardından hayata geçirilebilecek. Buraya gelecek her kabzımalın yanında 100 ile 150 personel çalışacak. Açıklamasından bu yana 8 yıl geçti.

Yalova belediyesine ayda milyonlarca gelir getirecek olan bu hayali proje bu seferde  Yalova valisi Muammer Erol , Belediye Başkan vekili Mustafa Tutuk, AK Parti Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar, Balıkçılık ve Şu Ürünleri Şube Müdürü Hayrullah Kaya ile Yalova Merkez Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Hasan Karataş ve Armutlu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Dönertaş’ın yaptığı bir toplantıda tekrar gündeme geldi. Yapılan toplantıda somut bir öneri dile gelmezken sorunun halledilmesi için işin TBMM’ne kaldığı ortaya çıktı.Yıllardan beri aynı sorun ile karşı karşıya kalan Balık halinin ”Kıyı Koruma Kanununa” takıldığı ve 8 yıl içinde bu konuda hiçbir işlemin yapılmadığı iddia edildi.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.