Hava Durumu

AK Partili Demiröz, demokrasi nöbetine katıldı

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2016 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2016 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bolge.com.tr
AK Partili Demiröz, demokrasi nöbetine katıldı

BİTLİS (İHA) – Bitlis’te Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşların sürdürdüğü demokrasi nöbeti devam ediyor.
AK Parti Bitlis İl Başkanlığı önünde darbe girişimi sonrası vatandaşlar tarafından başlatılan demokrasi nöbetine katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, darbe girişimiyle ülkenin büyük bir badire atlattığını söyledi. Darbe girişiminin faturasının oldukça ağır olduğunu ve 250 kişinin şehit edildiğini anımsatan Demiröz, "Onlar inşallah şehadet şerbetiyle beraber yüce peygamberimizin makamında yerlerini aldılar. Allah rahmet eylesin. Ülkemizin başı sağ olsun. Bin 500’den fazla yaralımız var. Onları da şifa niyaz ediyorum. Bu ülkede bayrak, toprak, iman ve din için 250 kişi canlarını feda etti. Milletimiz vatanı ve toprağı için tank, top, mermi ve uçak demedi. Onun altına yattı, üstüne çıktı. İçindeki askerlere yanlış yaptıklarını ve aldatıldıklarını anlatmaya çalıştı. Kökü dışarıda olan bu sinsi insanlar, hainler, alçaklar, ordumuzun içerisine ve aramıza sızan birkaç hainle ülkemizi bu felakete sürüklemek istedi. Ama onların hesabı tutmadı. Niye tutmadı? Çünkü kahraman Türk milleti ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan vardı. 1960’larda Menderesi şehit ettiler. Bu millet bunun acısını 50 yıl içinde hissetti. Bir daha bu acıyı hissetmeyecek. Tayyip Erdoğan’ı yedirmeyecek. Ondan sonra gelenleri de yedirmeyecek. Artık darbeler titretmeyecek. Çünkü özgürlük ve demokrasi gibi muazzam bir şey yok. Bu bizim ve sadece AK Parti’nin işi değil. CHP, MHP, HDP’si demokrasi mabedinde, TBMM’de el ele verdi. Dik durdu. Bütün genel başkanlar dik durdu. Artık dargınlıklar, kırgınlıklar sona erdi. Çünkü eğer hedef söz konusu demokrasi, ülke, millet ve bayraksa, ayrılığa yer yok dediler. Bütün genel başkanlara ve bütün partilere teşekkür ediyorum" dedi.
"Sizler o hainlere gerekli cevabı verdiniz"
Recep Tayyip Erdoğan’ın bulunduğu yerden Türkiye’ye seslendikten sonra 81 ilin bütün köşesinde ve beldesinde halkın ayağa kalktığını vurgulayan Demiröz, bu insanların şehadet ve canı feda etse bile asla özgürlüğünden vazgeçmeyeceğini bütün dünyaya gösterdiğini kaydetti. "O alçaklar zaten cevaplarını almışlardı. Milleti gördükten sonra da ne hale geldiklerini gördünüz" diyen Demiröz, şöyle devam etti:
"Milletten büyüğü yok. Sizler o hainlere gerekli cevabı verdiniz. Değerli ordumuzun içindekiler tek tek ayıklanacak. Bizim eli kınalı gönderdiğimiz Mehmetçik, kendi insanlarına namlu çevirmez. Hainler aldattılar. Kimisine ’genelkurmayı kurtarmaya gidiyoruz’, ’kimisi meclisi işgal etmişler kurtarmaya gidiyoruz’ ve ’tatbikata gidiyoruz’ diye aldattılar. Yoksa Mehmetçik bize silah mı çeker? Birkaç hain bunları aldattı. Çocuklar gerçeği gördüğünde tankı, topu ve tüfeği bırakarak teslim oldu. Biz onları ayıklayacağız, ailelerine göndereceğiz. Ama sizin istediğinizi bu hainlerin yanına bırakmayacağız. İstediğinizi yerine getireceğiz. İnsanımıza kıyanlar ve ülkeyi bu kadar zarara sokanlar cezasız kalmayacak. En ağır şekilde cezalandıracağız."
"OHAL millete karşı değil"
Olağanüstü Hali (OHAL) ilan ettiklerini hatırlatan Demiröz, "OHAL millete karşı değil. İnşallah devletin içindeki bu hainleri temizleyeceğiz. Onlara en ağır cezayı vereceğiz. Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet dünya var oldukça sizlerin sayesinde yaşayacak" dedi.
Tüm dünyanın alçakça yapılan hareketleri gördüğünü, darbe girişiminde bulunanların Ankara’da polis akademisine, emniyet müdürlüğüne ve özel harekete saldırı yaptığını kaydeden Demiröz, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bunlar vatanımızın bekçileridir. Niye bunları bombalıyorsunuz? Vergilerimizle alınan silahları düşmana karşı kullanacaklarına silahları bize çevirdiler. Polislerimizi ve insanlarımızı şehit ettiler. Yıllarca bunun üzerinde kafa yordular. Terör örgütüne yorun, gidin Kandili bombalayın. Alçak herifler. Polisi bombalıyorsunuz. Demokrasinin mabedi, 1920’li yıllardan gelen bir emanet. TBMM’ye füze attılar. Bu kadar mı alçaldılar ve hangi alçak bunu yaptı? 1960’tan 1980 yılına kadar bütün darbe ve muhtıraları gördük. Hepsini ret ediyoruz. Ama bunu yapmadılar. Bu alçakların önce kendilerine karşı koyacak insanları, polisleri ve özel harekatı pasivize etmeye çalıştılar. Polislerimizi şehit ettiler, meclisi, Beştepe’yi, emniyet müdürlüğünü ve TÜRKSAT’ı bombaladılar, TRT’yi ele de geçirip zorla bildiri okuttular. Ama sizleri, milleti unuttular. Sizde gerekli cevabı verdiniz. Hainler gerekli cevabı alacaklar. Bunlara yaptıklarının hesabı sorulacak. Bütün bunların Türkiye’nin önünü kesmek, kardeşi kardeşe, Kürd’ü Türk’e kırdırmak için bir sebep ve fitne vermek için yapıldığı anlaşılıyor.”
AK Parti Bitlis İl Başkanı Nesrullah Tanglay da bir konuşma yaptığı demokrasi nöbeti, sabah saatlerine kadar devam etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.