Hava Durumu

Varufakis: Neden 'hayır' demelisiniz

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis, kişisel internet sitesinde, Pazar günü yapılacak referandumda neden 'hayır denmesi gerektiğini' açıklayan bir yazı yazdı.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2015 14:53
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2015 14:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bolge.com.tr
Varufakis: Neden 'hayır' demelisiniz

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis, kişisel internet sitesinde, 'Referandumda neden hayır demeye çağırdığımızı anlatan 6 madde' başlıklı bir makale yayınladı. Varufakis'in kaleme aldığı yazıda, Troyka'nın (kreditörlerin) ileri sürdüğü ekonomik koşullarla ilgili olarak pazar günü yapılacak referandumda, Yunan halkının neden ‘Hayır' demesi gerektiği konusunda hükümetin argümanları sıralanıyor.

Sputnik'te yer alan habere göre, Varufakis'in bahsettiği 6 madde şöyle:

1. Müzakereler, kreditörlerin duruşu yüzünden çıkmaza girdi: a) Onlar, borcumuzun ‘kamu olmayan' kısmını azaltmayı reddetti ve b) Onlar, borcun ‘parametrik', yani toplumumuzun en zayıf üyelerinin, çocukları ile torunlarının kesesinden ödenmesi gerektiği konusunda ısrar etti.

2. IMF, ABD hükümeti ve dünya genelinde diğer birçok hükümet ve birçok bağımsız ekonomi uzmanı, bizimle birlikte, borcun yeniden yapılandırılması gerektiğini düşünüyor.

3. Eurogroup, daha önce (Kasım 2012'de) borcun yeniden yapılandırılması gerektiğini kabul etmişti ancak şimdi borcu yeniden yapılandırma taahhüdünü reddediyorlar.

4. Referandum ilan edildiği andan itibaren resmi Avrupa , borcun yeniden yapılandırılmasını görüşmeye hazır olduğuna sinyal gönderdi. Bu sinyaller, resmi Avrupa'nın da kendi teklifine ‘hayır' oyu verdiğini gösteriyor.

5. Yunanistan, Euro Bölgesi'nin içinde kalacak. Yunan bankalarındaki mevduatlar, güvende bulunuyor. Kreditörler, karşılıklı bankacılık bağımlılığına dayanan şantaj stratejisini seçti. Mevcut çıkmaz, Yunan hükümetinin müzakerelere son vermesinin veya Grext ile devalüasyon ile ilgili diğer tüm spekülasyonların değil kreditörlerin sergilediği bu davranışının sonucudur.

6. Gelecek, Euro Bölgesi'nde ve Avrupa'nın kalbinde gururlu bir Yunanistan'ı gerektirmektedir. Bu gelecek, Yunanların Pazar günü kesin bir ‘hayır' demesini gerektirmektedir. Euro Bölgesi'nde kalmamız için ve biz iktidardayken Yunanistan'ın kamu borcunu ve zenginler ile yoksullar arasındaki yük paylaşımını gözden geçirmemiz için.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.